Sezaryen doğum sayısı neden artıyor?

Farkindamisiniz sezeryan doğum ne kadar da çok çoğaldı.. Kimi isteyerek kimi zoraki kimisi son anda.. Sizce nedeni nedir? Bence normal doğumunda artık naturali dogali kalmadı.. Kimi insan sancidan kaçıyor ama sezeryan sonrası onu zaten ağrı bekliyor. Kimisi kesik ve dikisden kaçıyor ama sezeryan da alasıı mevcut bende zoraki olacak olanlardanim bu arada

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
65
65 CEVAP

Normal dogumda dikisi olup gunlerce oturup kalkamayan wc cikaamyanlar oluyor normalde pek normal degil yani. Ayrica sizin kendi bedeniniz haricindeki bedenlerin tercihleri sizi ndden ilgilendiriuor isteyen normal isteyem sezaryan dogum yapar. Kisilerin tercihlerinin neden oldugunu bilmek zorunda degilsiniz. Ornegin ben ilk hamile kaldigimin dusuncesiyle dr gittim kan almadan once alttan muane ettiler o koltukta resmen hayattan sogudum ve asagiya kan vermeye gittigimde de regle oldum. Dusukmuydu acaba? Bileemiyorum.. 7 ay sora tekrar hamile kaldigimda da kesinlike normal dogurmam dedim ve bebegimde ters donmedi hep makat gelisliliydi 35 . Haftamda suyumun bitmesiyle kordon dolanmasiyla acil dogum yaptim sezaryan. Kizim kuveze girdi 9gun kaldi ve ben 9gun hastaneye gittim geldim. Dikis acisi falan hic hissetmedim. Kimsenin hikayesini bilemessiniz..

Ç

bizde burda zaten mecburi kalmadıkça sezeryan olmanın konusunu konuşuyoruz cnn sezeryana karşıyız demiyoruz sadece böyle hiç bir neden yokken sezeryan olanlar düşündürücü yoksa tabi herkesin kendi seçimi saygımız sonsuz

Ümran Edrene 5 yıl

Ümran Edrene peki asalayarak konusanlar ohhh ben dogurdum diyenler. Iyi ki de acil olmus sezaryna alinmisim resmen muaynr. Olmaktan asagim parcalandi. rezillik 36 saat sanci cekip sezaryan oldm boylr bisey olacagni bilseydm kesinlikle en basta sezaryn olurdum.. Herkesin hikayesi kendine gore kotu. Ama herkesin konusmasi biz. Sezaryan olanlari asagilarcasina. Neymis uyumusz uyanmisiz ohhh cocuk kucagimzda o raddeye gelene kdr kimin ne cektgni hc bi kimse bilemez bu postun altiba normal dogum yapmis premsesler yazmista yazmis o bakimdan.

Birsen Eminler 5 yıl

Valla bende acilde olsa prensesler gibi dogum yaptim anlamadim bile 9 gun kuvezdeki kizima gittm geldim ucmadim sonucta yurudum dikis agrilarim falan hikaye hic bi sıkıntı cekmedim sezaryandan dolayi.

Çağla Kulaoğlu 5 yıl

valla ben açıkcası sezeryan doğumu normal doğuma göre daha zor buluyorum hafife almıyorum o yüzden normal doğum varken sebebsiz sezeryan olmak korkutucu geliyor konuda bu zaten keşke herkese bi aksilik olmadan nasip olsa ama olmayınca olmuyor ama bi sebebi yokkende sezeryan olmak zor yani kolay olduğunu düşününler bence yanlış düşünüyor.

Ümran Edrene 5 yıl