Sokakta duvara yazı yazmak suç mu?

Sprey boyayla ya da kalemle sokakta ki duvarlara yazı yazmak suç mu? Meselâ Kadıköy'de onlarca var. Cezai yaptırımı var mıdır bunun? Nasıl bir yol izlenilebilir?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Biz bir şey yapıştırdık diye bize Kabahatlar Kanunundan ceza yazmışlardı. Saçma sapan ülke Türkiye. Duvara Sanat Eseri çizsen bile ceza yazıyor, gördüm, biliyorum. Dünyanı hangi ülkesi bu kadar gri ve sıkıcıdır acaba.

C

Bir çoğunda yasak aslında bu olay...

Oğuz Kurtul 4 yıl

Yok ya olur mu oyle sey turkiye berbat bir ulke! Bir tek bizim ulkemizde grafiti yapanin kolunu kesiyorlar bitsin batsin bu ulke!!! Dunyanin her yerinin duvarlari grafiti dolu devletler izin vermekle kalmiyir teşvik bile veriyor !

Eren Ahlaksız 4 yıl

Kusura bakmayın ama beğenmeyen yallah arabistana. Tüm Türkiye için bi şey diyemem ama Kadıköy bu konuda festival düzenliyor gerçek sanatçılara. Tarih, söz gibi sanat değeri olmayan şeyler çirkin görünüyor. Yaptığınızın sanat değeri varsa ve ceza alıyorsanız haklısınız.

Göksel Victoria 4 yıl

Beğenmek ya da beğenmemek benim kararım. Beğenmeyen çaba sarf eder ve gider, hayatını da mutlu bir biçim'de geçirir. Beğenen ise yaşamaya devam eder. Eleştiri karşısında "Yallah Arabistana" kelimesi bu ülkede tahammülsüzlüğün ve farklı düşüncelere olan yaklaşımın tipik bir örneği. Dilediğim gibi eleştirebilirim.

Can Karakelle 4 yıl

Ben de onu diyorum, beğeniyorsan çaba sarf et ve kurallar karşısında saçma sapan ülke tabiri kullanma kolaysa. Senin 'saçma sapan ülke' tabirin de tahammülsüzlüktür. Kurala, kanuna ayak uyduramıyorsan benim tahammülsüzlüğümden daha büyük bir sorun bence. Sana kendi dünyanda başarılar.

Göksel Victoria 4 yıl

Yo tahammülsüzlük değil ki bu bir tahammülsüzlük cümlesi de değil. Sadece Rasyonel bir yorum ki gercekten de saçma "Saçma sapan" bir ülke. Türkiye'nin Grafitiden daha çok korkması ve de kendini koruması gereken onlarca şey var. Ve teşekkür ederim, sana da öyle.

Can Karakelle 4 yıl

Graffitiyi ben de çok seviyorum. Düzgün ve sanatsal olarak yapıldığında harika bir iş. Takıldığım konu, dile getirme şeklinizdi. Umarım yasakların, kuralların mantık düzeyinde olduğu bir ülke olabiliriz kısa zamanda .

Göksel Victoria 4 yıl