Sürekli kötü anılarımı hatırlıyorum bundan nasıl kurtulurum?

Arkadaslar gecmişte yaşadığım şeyleri çok kafaya takıyorum hep aynı şeyleri düşünüyorum. Ve kötü olayları sık sık iyi olayları nadiren hatırlıyorum. Bundan nasıl kurtulurum?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

Arzu hn çok güzel anlatmış...
Bir düşünceden kurtulmaya çalışırken birden bire kendinizi daha çok o düşüncenin içinde bulursunuz? Peki neden? Çünkü düncelerimiz nöronlarımızın oluşturduğu bağlantılardır. Nöronlarımızın çalışmasına göre bir şeyi düşünmemekte aynı nöron ağını harekete geçirmektir. Neyi düşünmeyeceğinizi de düşünürken aynı nöron ağını harekete geçirmiş olursunuz. Şimdi size '' annenizi düşünmeyin '' desem aklınıza ilk elen şey anneniz olacaktır. Size '' yeşil bir kedi görmeyin'' desem zihninizde hemen yeşil bir kedi canlanacaktır. En çok korktuğunuz şeyin başınıza gelmesinin sebebi de budur. Çünkü her korktuğunuzda zihniniz korktuğunuz şeyi canlandırır. Zamanla korktuğunuz şeyi hayatınıza çekersiniz.
Peki o zaman bu bilgiyi olumlu yönde nasıl kullanabilirsiniz? Uzaklaşmak istediğiniz düşünceyi oluşturan nöronları kullanmayarak. Yani karşıt bir düşünce ya da yeni bir düşünce oluşturarak, sürekli zihni bu yeni düşünceyle meşgul ederek. Kullanmadığınız düşünce hattı ( nöron ağı) zamanla zayıflayarak sizi meşgul etmeyecektir. Yeni kurduğunuz bağlantı ( yeni düşünce hattı) çok kullanıldığı için gelişecek ve size geridönüş yapacaktır. Burada dikkat edilecek şey, yeni düşüncenin sağlıklı, olumlu bir düşünce olmasıdır.
Sigarayı bırakmak isteyen kişi her sigara aklına geldiğinde yemek düşüncesine kayarsa zamanla kuvvetli bir yemek hattı oluşturacaktır beyninde. Sonrada sigarayı bırakmak kilo aldırtıyor diyecektir. Burda yemek çok olumlu bir karşıt düşünce değildir. İleri de kilo sorununa ya sağlık sorununa yol açabilir. Oysa kişi sigarayı düşünmek ( ya da düşünmemeye çalışmak) yerine kendisine suyu düşünmeyi, su içmeyi seçerse. Zamanla çok su içen ve kendi kendine bunu hatırlatan bir zihne sahip olacaktır.
Ayrıldığınız sevgilinizi düşünmemeye çalışmak yerine spor yapmayı düşünmeyi seçebilirsiniz, ya da işinizle ilgili yeni bir hedef koyup onu düşünmeyi seçebilirsiniz. Her eski sevgiliniz aklınıza geldiğinde o düşünceyi serbest bırakıp yeni düşüncenize yoğunlaşarak zihninizi onunla meşgul edebilirsiniz. Yeni düşüncenin nöron bağlantıları kalınlaşmaya başladığında daha da çok yeni düşünceyi düşünür olacaksınız. Bu arada kullanılmayan eski sevgili ağı zayıflayacak ve size kendini pek fazla hatırlatmayacaktır.
Şimdi kurtulmak istediğiniz düşüncenin yerine ne düşünmek istediğinize karar verin. Yeni düşüncenizi seçin ve ona odaklanın. Yeni ve sağlıklı düşünceyi sık sık düşünürseniz en fazla 21 gün sonra farkı farkedeceksiniz. Kullanmadığınız eski düşünce sizi artık kontrol edemiyor olacak.
Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...
NLP uzmanı ve Yaşam Koçu
Arzu Bıyıklıoğlu

S

Haklısınız ben aynısını yapıyorum..

Destegül Özcanoğlu 6 yıl

Super bi paylasim

Cahit Daştan 6 yıl

Yureginize saglik

Cahit Daştan 6 yıl

Cok guzel

Murat Altınsoy 6 yıl

Teşekkürler

Burak Anlamaz 6 yıl