Suriye savaşı ne zaman biter?

Bildiğiniz gibi Suriye'deki savaş, 4,5 yıl süren 1. Dünya Savaşı ve 6 yıl süren 2. Dünya Savaşı'na göre çok daha uzun sürdü. Bunun en büyük sebebi pek çok farklı fikirde tarafların olması(İslam Devleti, YPG/PKK, ÖSO, Suriye Ordusu) ve savaşanlar resmi düzeyde olmadıkları için anlaşmaya varılamamasıdır.
Mart 2011'de başlayan Suriye'deki savaşın kaç yıl sonra biteceğini tahmin ediyorsunuz?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

IŞİD şansı azalıyor artık. 1-2 yıl içinde tamamen bitecekler asıl savaş ondan sonra başlıyor ÖSO-YPG-Jejim. ABD nin yaptığı yardımlara bakılırsa IŞİD den çok rejime karşı yapıyor gibi. Rusya İran destekli rejim ve ABD destekli YPG. Kürtlerin amacı kesinlikle devlet kurmak bunu yedi köyün delisi bile bilir. Esadin ise buna izin vereceğini sanmıyorum. Bu savaş 3-4 yıl arası sürer tahminimce kuzeyde bir kürt devleti kurularak sonuçlarnır. Belki de Esad savaşmadan kuzeyi Kürtlere verir şimdi önemli olan IŞİD'dir.

B

Kürt devleti hep hayal olarak kalacak

Ozan Dandal 6 yıl

Esad'ın bizimle YPGyi bitirme anlaşması yaptığını düşünsenize ileride.

Oğuz Keceli 6 yıl

İşte yıllarca Esed'e zalim de ÖSO yardım et sonra götün tutuşunca Esedle ortak hareket et. Tayyibin tek isteği budur fakat kaybedeceği oyu ve desteği o da biliyor.

Berkhan Nhhş 6 yıl

Sünnileri destekle Şiiler ile ortak hareket et sonra sen ne ayaksın diye sorarlar adama.

Berkhan Nhhş 6 yıl

Nesini soracaklar allah aşkına? Başkomutan, reis diyorlar başka birşey demiyorlar adama ne yapsa arkasındalar eleştiren kişi ya fetöcü ya pkkypgli veya ermeni oluyor

Berkay Abaka 6 yıl

Akp içinde oldukça fazla mezhepciler var elbet çatlak çıkacaktır.

Berkhan Nhhş 6 yıl