Tanrı kötülüklere karşı neden bir şey yapmıyor?

“Tanrı ya kötülükleri defetmek istiyor da gücü yetmiyor; ya gücü yetiyor, fakatO, bunu istemiyor; ya da O bunu ne istiyor ne de buna gücü yetiyor; veya hem istiyor hem de gücü yetiyor. Eğer istiyor da gücü yetmiyorsa, O güçsüzdür ki, bu Tanrı’nın karakterine uygun değil; eğer gücü yetiyor da istemiyorsa, O kötü niyetlidir ki bu da aynı derecede Tanrı’yla uyuşmaz; eğer ne istiyor ne de gücü yetiyorsa, O hem kötü niyetli hem de güçsüzdür, bu durumda zaten Tanrı değildir; eğer hem istiyor hem de gücü yetiyorsa ki, Tanrı’ya yakışan da sadece budur, o zaman kötülük hangi kaynaktan geliyor ya da Tanrı neden onları savmıyor?”

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Ben kendi okuyup anladığım kadarıyla cevap veriyorum ki cevap verme gereği hissettim....
Yazınızda ana unsurun Sınav içinde olmak mantığını çözememiş olmak olduğunu düşünüyorum biz insanlar olarak her yaptığımız ile bir sınav sınanma içindeyiz kötülüğü oluşturan da maruz kalanda sınav içinde hepsi ise Allah CC ın bilgisi içinde olan bir sınavdır.

H

Yani diyorsunuz ki bu sınav dahilinde kötü ve yanlış işler ulaşılabilecek kadar yaygın. Peki bu sınava girmek zorunda bırakan unsur nedir ?

Furkan Ökse 6 yıl

islama göre insan olmayı biz istedik ama tabi sonra herkesin hafızasından silinmiş ancak öldüğümüz de sınav kağıtlarını göreceğiz yani önceden herkes cevabını verdi yani sen de ben de insan olmak istiyor musun sorusuna evet dedik eğer istemiyorsan geçedebilirdin ve melek olurdun fakat insan özgür iradeden ötürü daha üstün yaratılışa sahiptir bu yüzdendir ki kıyamet gününde hiç kimse Allahın adaletini sorgulamayacaktır diyor

Mücahit Ünsal 6 yıl

Değerli Furkan Ökse bey kardeşim bizim en büyük eksiğimiz Kuran'ı Kerim i bizden aldılar uzaklaştırdılar kimler biliyormusun Kuran'ı Kerim den menfaat sağlayan din bezirganları... Arapça Kuran'ı Kerim dikte edip anlaşılmasın istediler... Soruna gelince Kuran'ı Kerim de Nisa suresinde biz onlardan söz aldık der yani bizim yaradılışımız sonrası biz buna söz verdik iyi insan olup senin gönderdiğin gerçek dine uyacağız diye iblis ise dedi ki ben onları saptıracağım... Rabbimiz bizim verdiğimiz söz üzerine dedi ki benim Salih kullarımı saptıramazsın... Nisa suresini aç bir oku istersen

Hakan Renkserp 6 yıl