Tanrı olsaydınız nasıl bir dünya yaratırdınız?

Tanrı sizsiniz, nasıl bir dünya yaratırdınız?

com-kbtm8i512sdokkhvvja1.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Cocuklar ve kadinlarin dokunulmazligi olan silahsiz parasiz bir dünya cok güzel olurdu

M

Bu size göre güzel olsa gerek. Zira kendisi için ''iyi'' veya ''kötü'' olgular bulunmayan, ihtiyaçları olmayan, haliyle hisleri ve duyguları bulunmayan sonsuz bir tanrının ''sadece'' güzel bir dünya yaratması mantıksızdır. Şimdi hissiz bir tanrı olarak bir daha düşünün; Nasıl bir dünya yaratırdınız?

Yunus Solmazgül 6 yıl

yaratmazdim o zmn

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Neden?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Cünkü his yok duygum yok niye yaraticam yani bi anlami yok yaratmamin

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Yaratmamak içinde bir sebebiniz yok? Yaratıp kötü bir his duymayacaksınız? Yaratmak sizin için iş gücü de değil? Zamandan muafsınız zaman kaybı değil?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Yani baska bisey yapardim madem tanriyim niye kücük insanciklarla ugrasiyim

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Uğraşmak mı? Siz zamandan muaf sonsuz bir varlıksınız, tanrısınız tanrı. İnsanlar yaratmak sizin için bir uğraş değil, ayrıca hem insanları yaratıp hemde bunun dışında milyarlarca farklı şeylerde yaratıp aynı anda hepsiyle ilgilenebilirsiniz. Görünen o ki siz tanrıyı henüz tanıyamamışsınız bile?

Yunus Solmazgül 6 yıl

valla tanri olsam keyf catardim hic böyle atraksiyonlara girmezdim

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Tanrının keyif çatmaya ihtiyacı yoktur ki?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Bence insan yaratmayada ihtiyaci yoktur

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Yanliz fena sorguluyosun hakkini yemiyim

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Sizinde anlayacağınız üzere tanrının dünyayı yaratması veya yaratmaması içinde bir sebep yok, yani şuan olası bir tanrının bu kainatı sebepsizce yaratmış olmasının en ufak mantıksız bir tarafı yok, hatta dünya için yarattığı düzeninde en ufak mantıksız bir açıklaması yok zira o ne yapsa yeridir, hissizdir. Neden yarattı sorusuna tek cevap var oda ''YARATTI'' başka bir açıklama yok. Şimdi siz devam ettiğiniz sürece bende ideal yanıtı aramaya devam ederim, cevap vermek zorunda değilsiniz tabi, ancak ben siz yanıt verdiğiniz sürece soracağım; - Tanrı sizsiniz ve birazdan kainatı yaratacaksınız, bununla kalmayıp dünyayı ve insanları da yaratacaksınız, bunu yapmanızın bir sebebi yok, sebepsizce yaratmak istediniz. Nasıl bir dünya yaratırdınız?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Yani ben yemek yaparken bile güzel olmasini yenmesini isteyerek yapiyorum tanri olan bensem sayet hissim olmali ve güzel bir dünya olmali

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Yani tanrı olarak önce hisleri yarattınız ve bu hisler doğrultusunda güzel bir dünya yaratmaya karar verirdiniz öyle mi? Bu sıralama mantıklı, peki yaratacağınız dünyanın şimdikinden farkı ne olurdu?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Dedigim gibi yani bisey yapiliyorsa amaci olmali yemek yapiyorsan yenmeli resimse renkleri uyumlu olmali müzikse dinlenmeli sevilmeli savaslar olmuycak para hastalik olmazdi masmavi güzel bir yuvarlak icinde civil civil baktikca iyi hissedecegim bir dünya olurdu

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Karanlık olmadan ışığın Hastalık olmadan sağlığın Acı olmadan huzurun Nefret olmadan sevginin Kötüler olmadan iyilerin ... Değerini bilemezsiniz. Daha sayayım mı? Farkına varırsınız ki sizin yaratacağınız cennetimsi dünyada insanlar hep mutsuz olacaklardı. Zira onlara sadece iyinin olduğu bir dünya yarattınız ve kötüyü bilmedikleri için iyinin onlar için bir önemi yoktu ve mutsuzlar. Bu tıpkı çok zengin bir ailede doğan hiç fakirlik görmemiş bir çocuğun ''telefon'' sahibi olmanın bile aslında çok güzel bir duygu olduğunu bilmemesi gibi. Üzgünüm, insanları mutlu etmeyi denerken hiçbir şeyle yetinemeyen ve bunun için mutluluğun içinde doyumsuzluğu haliyle mutsuzluğu yaşayan kullar yarattınız. Bir tanrı olarak ''mutlu insanlar'' yaratma amacınız da başarısız oldunuz. Ancak üzülmeyin siz tanrısınız, zamanı geri sarabilir ve yeniden dünya yaratabilirsiniz? - Peki şimdi nasıl bir dünya yaratırsınız?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Iste onlara gerek olmasin ben herseyi vericem bilmelerine gerek yok severek yasasinlar canim kullarim

Melek Çağırbeyke 6 yıl

Şimdi şöyle bir durum var onu izah etmem gerekir. Sizin iyi olarak tanımladığınız kavramlar gerçekte tanrı katında iyi veya kötü değildir zira tanrının yarattığı zaten kusursuzdur ve kulların tanrının yarattıklarına ''kötü, iğrenç, çirkin'' gibi adlar takması yaratılan bu unsurları kötü veya iyi yapmaz. Bunu felsefi açıdan şöyle izah edeyim; Suya göre ateş, ateşe göre su kötüdür. Peki bu durumda hangisi kötüdür? Cevap hiçbiri, her ikisi de tanrının ürünüdür ve tanrıya göre her ikisi de iyidir. (evet bir pagan gibi konuştum) Bu durumda sizin kullarınızı mutlu etmek için onlara sadece iyi olanı yükleyecek olmanızın mantıklı bir açıklaması yok, zira siz tanrı olarak onlara işkence ederek de onları mutlu edebilirsiniz. Belki kullarınız bu sonu gelmeyen işkenceler için acı ve hüzün duyduklarını söyleyebilirler ancak siz tanrı olarak acı ve hüznünde aslında özünde iyi unsurlar olduklarını biliyorsunuz, kullarınızın bilmemesinin size bir etkisi söz konusu olamaz. Şimdi bu konuya tanrının tarafsız bakış açısıyla baktığımızda sizin kullara sadece ''iyi'' olarak tanımladığınız unsurları yollayarak mutlu etmenizin bir mantığı yok, acı çektirseniz de sizin için aynı şey. Sizden nefret ettikleri söyleyebilirler ancak tanrı olarak sizden nefret etmeleri de sizin için iyidir, sizden nefret etseler dahi onları seversiniz, sevdiğiniz içinde acı çektirmeye devam edersiniz. Peki ''tanrının tarafsız perspektifinden'' konuyu ele aldığımızda, siz niçin kullarınızı mutlu etmek için onlara iyiyi yolluyorsunuz? Kötüyü de yollasanız onlar zaten mutlular?

Yunus Solmazgül 6 yıl