Tanrı olsaydınız nasıl bir dünya yaratırdınız?

Tanrı sizsiniz, nasıl bir dünya yaratırdınız?

com-kbtm8i512sdokkhvvja1.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Şuanki dünyanın aynısını yaratırdım ve aynı sistemi sürdürürdüm nasıl olsa insanlar siksen bile şükrediyolar

U

Şuan ki dünyada bolca şükür etmeyen ve hatta varlığınıza bile inanmayan milyonlarca insan var? Bu dünyadan bahsettiğinizden emin misiniz?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Aynen bu dünyadan çünkü inanmayanlar huzurlu inananlar acı çekiyo

Utku Arduç 6 yıl

O halde siz ölümsüz insanlar yaratmayı düşünüyordunuz? Zira dünyanın yanında birde ahireti yaratarak işi kökten çözebilirsiniz, bunun yerine onların dünyada mutlu olmalarını istediniz?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Şuan tanrı dünyadakilerin mutlu olmasını istiyor mu acaba? Bu sorunun cevabı olmalı ki bende sorunu cevaplayabileyim.

Utku Arduç 6 yıl

Eğer siz bizim dünyamızdaki olası tanrı Allah'tan bahsediyorsanız o halde onun yolladığı düşünülen kutsal kitabı irdelemekte fayda var. Allah'ın insanların mutlu olmasını isteyip istemediği konusunda şöyle dikkatlice Kuran'a bakıldığında buna benzer ifadeler kullandığını görürsünüz; - Bunu yapasınız ki huzura erin - Kendinize zulmediyorsunuz - Onlar kendilerini ateşe atar - Kuranı size rehber yolladık - İyiyi arzulayan şükür eder - Biz zulmetmedik onlar seçti - Nefsini yenen cennete girer Hatta daha garibi şöyle bir ayet bile vardır; - Sizi yaratırken rahmetim gazabıma ağır bastı Acaba gazabı ağır bassa ne olurdu diyor insan? Şimdi bundan anlayacağımız üzere bu dünyanın olası tanrısı Allah pekte öyle insanların mutluluğunu isteyen bir tanrı değil, iyiliği emretmesinin sebebi ''iyiyi istiyorsanız'' diyor, kendi mutlu olacağı için değil. Sadece sonsuz olduğundan ötürü sebepsizce bizi yaratıp iyiye ve kötüye kullanıma müsait dengeli bir dünyaya yolladı. Ne iyiliğimizi istiyor cennete yolladı, ne kötülüğümüzü istiyor cehenneme atsın, iyiye veya kötüye kullanılabilen bir dünyaya yolladı bizi, haliyle dünyanın bu her yöne kullanılabilen kaçınılmaz dengesi kötülere kötülük yapma fırsatı verdi, tanrının bu durumda buna da bir dengeleme yapması gerekiyor haliyle ahireti yarattı. Yani özetle anlayacağınız üzere ortada öyle iyi kalpli insanların mutlu olmasını veya tam tersi acı çekmesini isteyen bir tanrı yok, sadece sebepsizce yarattığı dünyada hissiz ve adaletli bir kararla dengeyi yaratan bir tanrı var. Dünya ve ahiret ile bunu dengelemiş durumda. Şimdi tekrar soruyorum; Bunun size bir faydası yok. Sizin yaratacağınız dünyada insanların niçin mutlu olmasını istiyorsunuz?

Yunus Solmazgül 6 yıl