Tanrının yokluğu ispatlanabilir mi?

com-ovjvs6934a0anv8ooce8.jpg
Tanrının yokluğu ispatlanabilir mi?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

tanrı yok kardeşim rahat edin başka şeyler peşinde koşun varsada illede yok diyen veya yokluğunu ispata çalışanların inanmasına ihtiyacı olmaz kesinlikle. Sonuçta bu tanrı eğer varsa ona inanmış olanların veya olmayanların tanrıya bir zararı veya karı dokunmaz zararda karda inanan veya inanmayana dokunur. Bu durumda pascalı dinlersek eğer tanrı varsa ben ona inanmakla bir şey kaybetmem yoksa gene kaybetmem. Ama inanmayan kaybeder. Matematiksel olarak doğruluk payı var bir parça.

S

erzurum yolculuğunda geçen kış türbülansta üç buçuk atınca inanmaya başladım tolstoy gibi sığınak arıyorum kendime. İdrakimin acziyetini idrak edebiliyorum. Keşke düşünce anatomisini bütün yönleriyle gösteren bir bilim gelişse sonrada ben tanrıya inanmıyorum diyen bir arkadaşın ciddi manada kıç sıkışıklığı yaşadığı zamn bu resmi çeksek samimiyetini görsek, mesle samimiyet. Demek istediğim oki insan sammi olunca ne bok olursa olsun önünde düğmelerimi ilikler saygıyla eğilirim. Am türkiyede bu böyle değil düşmanlık üzerine kurulmuş herşey okadar ahmaklık varki sevmediği bir görüşe sahip bir insan hristiyansa diğeri mesuci olmak istiyor hristiyanlığa küfrediyor, böyle bir bağnazlıkla nasıl mücadele edilecek mesele inanç değil anlayışsızlık neye saldırdığını bile bilmiyor ama saldırıyor. Sanatta edebiyatta bilimde felsefede sağ sol ayrımı yapan zihniyetler asl yobaz ve geri kafalı bunlardır. Sanatın sağı solu olmaz. Bir hakikati ateist veya sağ veya sol veya dinci diye süzgece koymak eşekliğin zirvesidir. Ayrıca tanrıyı nietszchedenmi öğrenicez duyduğumuz okuduğumuz her ibareyi doğru telakki etmeden sonuna bir acaba koymuyorsak beynimiz soru cevap savşı vermiyorsa muhakeme ve muhasebe den payımız yoksa tescilli bir aptallıkla konuşmamak en iyisidir. .

Stefan Kameroğlu 6 yıl

British Airways ile Londra’dan Atina’ya gitmeye çalışan Geoff Lye’nin normal koşullar altında 4 saat sürmesi gereken yolculuğu, 33 saat sürdü. İki uçuşu iptal edilen 67 yaşındaki İngiliz emekli Lye’nin bindiği uçaklardan biriyse havada alev aldı. Salı günü yerel saatle 13.35’te uçağa binmeyi planlayan Lye, kokpitteki ikaz lambası problemi nedeniyle sonraki uçuşu bekledi. 17.00’deki uçuş da kabin ekibi fazla çalışacağı için iptal edildi. O gece havayolu şirketi yolcuları otelde ağırladı ve Lye’nin sevgilisiyle Atina’ya yolculuğu bir gün ertelendi. Ertesi gün çiftin bindiği uçak ise patlama seslerinden sonra havada alev aldı. Lye, “Ateistim ama ben bile dua ettim. Arkamda oturan yolcular, motordan çıkan alevi görebildiklerini söyledi” ifadesiyle olayı anlattı. Bu uçak da zorunlu olarak Heathrow Havalimanı’na inince, çiftin uçuşu akşama kaldı. Lye ve arkadaşı Salı günü Atina’ya gitmeye çalışırken Perşembe gününün ilk saatlerinde hedefledikleri yere varabildile ATEİSTİM AMA BEN BİLE DUA ETTİM

Stefan Kameroğlu 6 yıl