Tecavüz mü daha ahlaksız bir suçtur yoksa hırsızlık mı?

Günaydın arkadaşlar. Sizce tecavüz mü daha ahlaksız bir suçtur yoksa hırsızlık mı...? Günaydın arkadaşlar. Sizce tecavüz mü daha ahlaksız bir suçtur yoksa hırsızlık mı...?
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Sanırım kanuni tanımla adi suç nedir diye sormamis daha aşağılık olanı sormuş. Hırsızlık sana ait olmayanı almaktır esasen tecavüz de böyledir ancak burada kişilik özgürlüğü söz konusu olduğu için daha aşağılık ve hatta en aşağılık olanıdır. Bir hırsızı affedebilirsiniz geçerli sebepler yahut hafifletici sebepler sunabilir ama tecavuzun hiçbir geçerli koşulu yoktur

A

Ben tam tersi düşünüyorum!

Ömer Kepez 5 yıl

Nasıl yani?

Abuzer Günler 5 yıl

Tecavüzün fiilinin hafifletici sebepleri söz konusu olabilir. Yalnız hırsızlığın;bana göre hiç bir hafifletici sebebi yoktur!

Ömer Kepez 5 yıl

Tecavüz fiilinin hafifletici sebepleri olabilir mi? Gerçekten mi ne olabilir mesela? 14 yaşında bir kıza tecavüz eden 45 yaşında bir adamın hafifletici sebebi ne olabilir. Ya da sadece gece yolda giderken saldırıya uğrayan 30 yaşında bir kadına tecavüzün hafifletici sebebi? Ya da bir erkeğe tecavüz etmenin hafifletici sebebi? Tam olarak hafifletici sebep nedir bunlar için sadece merak ettim.

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Tecavüz için hafifletici bir sebep söyler misin?

Birol BerilMina 5 yıl

Pınar Erkacmaz Bu yazdıklarınızın hiçbirinin hafifletici sebebi yoktur! Eğer ki;kadın tahrik edici ve ilgi çekici bir durumda hareket etmiyorsa. Yoksa benim amacım burada tecavüz fiilini övmek değil. Sakın, kimse yanlış anlamasın! Ben burada sadece iki suç arasında bir kıyas yapmak istedim. Lakin akla şöyle bir soru da gelebilir... İnsan niçin hırsızlık yapar...?

Ömer Kepez 5 yıl

Arkadasa end kisa zaman da bi suru kasli erkek tecawuz etsin hahifletici sebepler bulalim kendide bulsun paylassin bizlerle, bunaltti artik ergence her istedigine tecawuzu mesru gormek isteyen erkekler! Bizim tuzumuz kuru biz keyfimize bakariz diye dusunen ergenler end kisa zaman da tecawuze ugraniz dileklerimle

Emine Emuce 5 yıl

Tahrik edici ve ilgi çekiciyse tecavüz olabilir mi yani? Ben mini etek askılı kol dışarıda gece 3 te kıvırta kıvırta yürüyorsam x birisi tahrik oldum diyerek bana tecavüz edebilir yani öyle mi??

Pınar Erkacmaz 5 yıl

ömer balatalar mı yanık kardeşim? Kadın önünde çırılçıplak da dursa, hatta sevişmeyi bile başlatarak seni tahrik de etse birden vazgeçerse durmak zorundasın. Ne içtin sen.

Birol BerilMina 5 yıl

Arkadas hastalikli tecawuz fantazisi yasamak istiyor ve bu duygusunu bastiramadigindan da boyle aptalca sorularla milleti sinir ediyorlar anlasilan

Emine Emuce 5 yıl

Emine Emuce Siz iyi misiniz? Soruyu nerden anlamak istiyorsanız ordan anlıyorsunuz! Ben sadece iki suç arasında bir kıyas yapmaya çalıştım. Adam gibi yorum yazacaksanız yazın yazmayacaksanız size ayıracak vaktim yok benim! Başlığı tekedin LÜTFEN! Burda kimse beni ''tecavüzsevici'' gibi gösteremez! Hırsızlık ne kadar suçsa tecavüz de o kadar suçtur! Ben hangisi daha ahlaksızca diye sordum. Size göre mantıklı temellendirmenizle cevap verin yoksa hakaretv. B söylemler kullanmayın!

Ömer Kepez 5 yıl

Ben bir kadinim ve ben uzerinden sorularinizdan bunaldim

Emine Emuce 5 yıl

Zorunuza gitti dimi siz uzerinden yaklasimlar

Emine Emuce 5 yıl

emine tecavüz sadece kadınlara olmuyor maalesef ama bununla beraber hırsızlık için sizin öngörünüzle bir sürü hafifletici sebep sayabilirim size (ki suçların tanımının karşısındayım bu başka). Ama tecavüz için Birol BerilMina 'ün de dediği gibi bırakın x bir insanı kendi karınız bile çırılçıplak karşınızda olup hatta sevişmeyi başlatıp sonrasında istemiyorum dediğinde zorla devam ederseniz bu bile suçtur. Sebebi de bir insanın tüm beyinsel sağlığını travmalara hapsetmesidir. Verilen zarar ölçüdür daha çok. Yapan kişinin her türlü bozuk karakterini bir kenarda bırakın. Aslında Yusuf yukarıda en net kıyası yaptı. Sizin başınıza hangisi gelse daha büyük sorundur? Suçun cezası mağdurun durumuna göre belirlenir en nihayetinde.

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Ikisini kiyaslamak bilemiyorum ne kadar dogru?

Emine Emuce 5 yıl

"Adam" gibi yorum yazamayız, zira "adam"lığı büyütüyorsunuz ama bak, sen de adamsın, önünde bir büllüğün var diye kendine "adammmmmmm" diyorsun ve karşı cins hakkında saçma sapanfikirler yürütebiliyorsun. Bu soruyu sorman bile ahlaksızlık göstergesi. Hangisi daha ağır suçmuşmuş... Tahrik edici unsurlar yoksa yazmışsınız bir de. Yeter be. Kendi iradesizliğinizi başka faillere yüklemeyin lütfen.

Ilayda Ustundağ 5 yıl

Bu arada her insan farklı bir şeyden tahrik olur o yüzden tahrik edici durum diye bir hafifletici sebep olamaz bunu da ayrıca belirteyim. Biri saçtan biri kıyafetten biri elden biri dişten bile tahrik olabilir yani

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Pınar Erkacmaz Birisi size tecavüz edebilir manası çıkarılamaz burdan!''Size tecavüz edilmesinde tek sorumlu tutulacak kişi erkek değildir!''manası çıkar!

Ömer Kepez 5 yıl

Tam olarak bundan bahsediyorum. Bana tecavüz edilmesindeki tek sorumlu tecavüz edendir!!!!

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Size tecavüz edilirse bunda da tek sorumlu tecavüz edendir!!!!

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Tek sorumlu tecavüz eden değil demek senin de suçun var demektir. Ben de diyorum ki en uç noktadaki hareketim bike tecavüze sebebiyet şeklinde yorumlanamaz

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Hayır efendim tek sorumlu tecavüz eden değildir. Bana hiç kimse durduk yere tecavüz etmez! Bana herhangi birinin durduk yere neden tecavüz edeceğinin cevabını veremiyorum kendime!

Ömer Kepez 5 yıl

Durduk yere tecavüz etmez dediniz mi gerçekten. Şu anda her tecavüzü meşrulaştırdınız o zaman. Deminden beri verdiğim 14 yaşındaki kıza da erkek çocuğa da kimse durup dururken tecavüz etmedi o zaman

Pınar Erkacmaz 5 yıl

pınar hanım, boşverin bence. Nöronlarınıza kalıcı zarar verebilir. Çünkü tecavüz edilen ördeğe durduk yere mi tecavüz edildi! Bu kadar seksi tüyleri olmasaymış! Damacanaya tecavüz eden adamın ne suçu var, damacanın borusu öyle delik olmasaymış! Daha bebekken tecavüz edilen bebeklere durduk yere kimse tecavüz etmiyor, dışkı yapmak için popolarında delik olmasaymış!

Ilayda Ustundağ 5 yıl

Pınar Erkacmaz Bana hırsızlık yapan insanın hafifletici sebebini yazabilir misiniz...? Ben kıyas yapmaya çalıştım siz tecavüze takılıp kaldınız! Ben burda tecavüz iyidir mi dedim...?!

Ömer Kepez 5 yıl

Boswerin bizler pisikoloji bilmiyoruz sanki

Emine Emuce 5 yıl

Tabi yazarım adam x bir şehirden gelmiştir iş arar bulamaz açtır birilerinden yemek ister kimse vermez yaşamak için çalar. Açlıktan ölecektir. X bir yakını ölüyordur çocuğu mesela hayatını kurtarmak için yüksek miktarda para gerekir bulamaz çalar hayat kurtarmak için mesela. Bunlar bile bu suçları meşrulaştırmaz. Ama en azından ölmemek yaşamak var işin ucunda hafifletebilir. Tecavüz hangi yaşamsal durumu etkileyecektir mesela hafifletici olsun

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Pınar Erkacmaz beynine kan geri dönsün de ölmesin diye uğraşıyorlar tecavüzcüler herhalde(!)

Birol BerilMina 5 yıl

Hırsızlık onun hakkı mıdır hayır ama yaşamak için yapmak hafifletici sebep midir evet. Tıpkı nefsi müdafaada adam öldürmenin hafifletici sebep olması gibi. Ama tecavüzün dayandırabileceğiniz hiç bir arka temeli yoktur. Cinsel ihtiyaç yaşamsal değildir

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Birol BerilMina ağlıcam gerçekten ama anlatabileceğimi umuyorum sadece. Tam 19 senedir bunun için uğraşıyorum

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Böyle tiplere laf anlatmaya çalışmamak lazım. Duvara konuşuyoruz.

Birol BerilMina 5 yıl

Ona gercegi pat diye gostermeli icindeki hastalikli ruh durumundan haberdar oldugumuzu belirtmeliyiz yukar da yaptigim gibi yoksa biyerlere kimse varamaz

Emine Emuce 5 yıl

Uzayippp gider yorumlar yorumlarrrr

Emine Emuce 5 yıl

Tamam tecawuzu irdeleye biliriz ama tecawuzle hirsizlik ikisi bir kefeye koyulcak seymi yahu ergen mi bu?

Emine Emuce 5 yıl

Çok net bir kıyaslama yaptığımı düşünüyorum. Sonrasında hala net ve kesin olarak aynı fikirdeyse söyleyecek bir şeyim kalmaz. Anlatabileceğim şeyler bu kadar çünkü.

Pınar Erkacmaz 5 yıl

Ayni perepektifte, hırsızlık için hafifletici sebep; "Kapını kitle, komşunu hırsız çıkartma" -atasözü

Tian Altuner 5 yıl

Umarım bu atasözü, "hırsızlık konusunda hafifletici sebep olamaz" tabunu, yıkmana yardımcı olur.

Tian Altuner 5 yıl