Tez öneri formu nasıl yazılır?

Arkadaşlar merhaba. Tez Öneri formu yazmam gerekiyor ama yapamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Tez danışmanım sürecini yazılı bir programa dökmüş olursun, önünü rahat görürsün demişti. Bir de bir kaç hastaneye anket için başvuru yapıcam. Tezimin sadece konusunun belli olması onları ikna içim yeterli olmaz sanırım çünkü amatem olacak başvuracağım klinik. Saglam savunma isterler..

S

Şimdi size şöyle söyleyeyim basit olarak şöyle bir şey yapabilirsiniz; Bir özet yazabilirsiniz ne yapmak istediğinizi anlatan iki-üç cümle kadar birşey daha sonra ise giriş ve amaç olarak ne yapmak istediğiniz detaylı tabi direk tez giriş amaç kısmı gibi değil birşeyler yazın. Daha sonra ise literatür araştırması, bulgular ve tartışma gibi bir şey yazabilirsiniz. Eğer bunu başka birilerine de verecekseniz diliniz biraz daha hafif ve az cümlele ile yazarsanız olabilir. Bir de takvim daha sonra da sonuç ve öneri kısmı da yazabilirsiniz kapsamı gibisinde.

Emre Tulum 5 yıl

Evet işimi görür sanırım bu. Peki bulguları neyi referans alıp yazabilirim? İleri ki sürece ait bir olay çünkü

Suzi Güleçyüz 5 yıl

Şimdi çalışmayı yapmadığınız için böyle birşey yazmak zor olur; çalışmada kullanacağınız yol-yöntem, öngörüleriniz, kıyaslamalar, kulandığınız malzeme gibi şeyleri yazabilirsiniz.

Emre Tulum 5 yıl

Bu arada hangi üniv ve bölüm?

Emre Tulum 5 yıl

Arel Üniversitesi psikiyatri hemşireliği yüksek lisans. Evet dediğiniz işe yarar ve mantıklı..

Suzi Güleçyüz 5 yıl

Madde bağımlılıgı üzerine çalışıyorum

Suzi Güleçyüz 5 yıl

Kafanızda bir programlama yapmışsınızdır zaten; bunu sadece basit olarak kağıda dökün. Zaten teorik çalışmıyorsunuz o biraz daha zor olabiliyor. Ve unutmayın tez başlığı-konusu değişebilir.

Emre Tulum 5 yıl

Aslında evet kafamda nasıl ilerleyeceğime dair bir rota var ama iş yapmaya gelince zor oluyor. Beceri kazanmak gibi bu tez yazımı. Ünide derleme yapmıştım şuan ki çalışmam daha kolay görünüyor ama madde bağımlılığında işleyeceğim konular biraz ağır. Bilmiyorum bakalım yetiştirip güzel bir çalışma çıksın istiyorum

Suzi Güleçyüz 5 yıl

Güzel bir çalışmadan daha önemlisi; özgün ve iyi yazılmış olmalı yazdığınız tezi daha sonra uluslararası hakemli bir dergide yayınlatacak kadar iyi mi? İşte böyle bir çalışmaya güzel denir. Bunun için uğraşın deneyim için değil.

Emre Tulum 5 yıl

Çok haklısınız ve yavaş yavaş üniversiteler uluslararası dergılerde yayınlama koşulu getiriyorlar doktora için. İstanbul Üniversitesi başladı. İyi bir çalışmadan niyetim bu benimde

Suzi Güleçyüz 5 yıl