Tez yazmaya nasıl başlanır?

Hocalarim merhaba. Tez dönemindeyim. Ancak başlangıçla ilgili daha dogrusu işin neresinden basliyacagimla ilgili sorunlarım var. Sizler nasıl bir yol haritası çizdiniz kendinize? Onceliklerinizi neye verdiniz? Tecrübelerinizi paylasirsaniz mutlu olurum.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Araştırmacı günlüğü tutun ve MAXQDA12 veri analizi yazılım uygulamasını edinin .

M

Öncelikle tezinizin konusunun ne olduğuna bağlı tabi. Programı kullanmayı öğreten tutorial videoları var. Demo olarak edinebilirsiniz Sultan Ödek hanım. http://www.maxqda.com/demo

Muhammet Küçüktepe 5 yıl

Nitel araştırma yapmak durumunda olanlar için çok elverişli ve kolaylaştırıcı bir program. Şöyle izah edeyim; çalışmanızı resmen haritalıyorsunuz. Okumak istediğiniz kitap/makale, izlemek istediğiniz video, analiz etmek istediğiniz foto gibi araştırma unsurlarını bu programa yükleyerek okuma/tahlil yaparken kodlayarak gidiyorsunuz. Tek bir örnek olarak diyeyim, örneğin aradığınız keyword/anahtar kelimenin metinde kaç defa ve hangi vesile ile geçtiğini haritalıyorsunuz.

Muhammet Küçüktepe 5 yıl

Çok güzel bir programa benziyor bende indirmek isterim

Tuğçe Dadaşoğlu 5 yıl

İlk yorumda 30 günlük kullanımlı demo var ona tıklayarak herekli adımları takip edip 30 gün boyunca kullanın. Programı, büyük ihtimalle severseniz, üniversitenize/bölümünüze söyleyin, temin etsin ve bilgisayarlarınıza yüklesin. Takriben 150-200 dolar arası bir karşılığı olması lazım. Youtube da ve programın kendi sitesinde kullanım kılavuzu videoları vardır.

Muhammet Küçüktepe 5 yıl