Trans yani üçüncü cinsiyet bireylerin normalliğini bir başkasına nasıl anlatabilirim?

Arkadaşlar, trans, ücüncü cinsiyet bireylerin normalliğini bir başkasına nasıl anlatabilirim? Örneğin çocuklara.
Bana sade, anlaşılır kaynak önerip, tavsiye verirseniz çok sevinirim.

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

Üçüncü bireylerin cinselliği gibi bir saçma yaklaşım olamaz! Ne demek üçüncü birey! Herkes siz gibi yaşamlarına devam ediyorken yönelimlwrinden dolayı üçüncü birey yada ötekileştirmeyi haketmiyor. Bu yaklaşımın mahkum edilecek nitelikte. Şimdi kalkıp cinsel kimlik demeyin ki bu saçmanın daniskadır. Tercih değil yönelimdir ve doğuştan gelir demeniz daha etik olur. Sakın çocukların aklını karıştırmayın. Başkalaştırıp ötekileştirmeyin! Cinsel yönelim ayrı sapkınlık ayrıdır. Tercih değil yönelim sözkonusu. Kaynak kişinin kendisidir. İlgili yazılar taraflı olduğundan pek sonut kaynak bulman zor. Ama LGBTİ kaynaklarına bakmanı öneririm. Nasıl ki bir hetero dosğuştan bunu meşru kılıyorsa yönelimde aynıdır. Önce kendinizde aşın bu bilinç bulanıklığını. Sonra çocuklara yada başkasına öğretin. LÜTFEN !

S

Üçüncü cinsiyet demiş kadın, 3 cinsiyet var demek istemiş anladığım kadarıyla, amaç farklılaştırmak değil. Üslup doğru değil ama bu kadar ağır tepkiyi hak etmiyor. Bunları söyleyeceğinize kullandığımız dilin nasıl etkilediğini düzgün bir dilde anlatsanız amacınıza daha çabuk ulaşırsınız amacınız tartışmak değilse eğer. Sonuçta kadın da öğrenmek için burada olan biri, anlayış gösterecektir doğru yaklaşıma eminim.

Sezer Sçl 4 yıl

Dogustan oldugu kadar cevre de bu durumu etkiler. Bilimsel calismalara bakmak lazim en dogru, guncel bilgi icin.

Cemil Deliçay 4 yıl

Mustafa Mahila ne için ağlıyorsun?

Sinan Yavaşoğlu 4 yıl

Sezer Sçl yönelim tercih yada başka bir şey öğrenmek çok ayrı bulanıklık çok ayrı. Belirli şeyler üzerinden bilgi edinilecekse üsluba dikkat edilmeli. Tepkim kişisel değil bilgi bulanıklığına. Kişisel kaygı gütmeden ezbere konuşulmasına tepkim ki burdan söylediklerim tamamen yoruma açık şeyler kişisel değil. Üslubum kişiye deği yazılanadır. Nasıl bir zihniyet çocuklarla bunu tartışır. Kaldıki halihazırda okullarda cinsel eğitim bile bu coğrafyada tartışılır durumda. Biz kalkıp dilediğimiz kadar tartışalım ama daha biz içimizde aşamamışken çocuklara üçüncü küimlik! Denilen zırvalığı nasıl anlatacağız?

Sinan Yavaşoğlu 4 yıl

Cemil Deliçay gayet bilimsel yaklaşıyorum şu an

Sinan Yavaşoğlu 4 yıl