Türkiye'de kadının gece dışarı çıkamamasının sebebi nedir?

Gece saat 3'te bir kadının tek başına özgürce sokağa çıkamıyor olmasının sebebi ve sorumlusu kimdir?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

Yine kadınlardır.
Unutulmamalıdır ki topluma şeklini veren annelerdir.
Eğer siz oğlunuzu kadınlara saygılı olcak şekilde yetiştirmezseniz ona ev ortamında gerekli terbiyeyi vermek yerine, onu ihmal edip kişiliğinin şekillenmesini dış toplumun eline verirseniz sonuç böyle olur.

Ö

Hiç bir anne hadi oğlum sokağa çıkta birine tecavüz et demez heralde

Atakan Siner 6 yıl

Ayrıca birine dedim damacanaya bile zorlayan toplumuz unutmayalım Sadece kızlara demedim

Atakan Siner 6 yıl

Atakan Siner Yetiştirme tarzı bunu doğurur. Sen oğlun küfür ettiğinde susar, kızın küfür ettiğinde sen kız çocuğusun ayıp dersen Oğlun babasının telkinleriyle pipisini amcalarına gösterirken gururlu babayı ve oğlunu gülerek izlerken, kızının oturmasına kalkmasına bile karışırsan, Oğlun lisede kaç kızla çıktığını onları nasıl kullandığını anlatırken sen o kızların birer mal değil birey olduğunu söylemek yerine, kaşınmasalarmış o... Dersen, Oğlun büyüyüp kişiliği oluşurken tüm bunlar yaşanırken alıp karşına konuşmaz aman başımı şişirmesin, dizim kaçmasın, misafirlerle dedikodum bölünmesin diyerek dışarıda her gördüğü kadını cinsel obje olarak gören, her geçen kadınıng. Tüne bakan insanlarla takılmaya itersen... Oğlun tecavüzcüde olur, sapıkta.

Ömer Çekici 6 yıl

Tuğçe Boyraz amcana pipini göster demesiyle. Bir kadına tecavüz edecek kadar sapkın psikolojik sorunların en dibini yaşayan insanların oluşmasıyla gerçekten bağlam kurabiliyorsan sorun yok. Onu da geçtim eşek köpek gibi hayvanlara bile istismar eden aşşağılık insanlar oluşması küçüklüğünde amcasına pipisini göstermesi rahat yetişmesinden dolayı mı ?

Atakan Siner 6 yıl

Bu gibi olaylar kesinlikle ve kesinlikle düzgün bir psikolojiyle yapılamaz. Ve bunun rahat yetişme gibi bir olayla alakası yok.

Atakan Siner 6 yıl

Atakan Siner Evet bundan dolayı. Türkiye gibi ataerkil sistemin en uç noktada yaşandığı bir ülkede, erkek çocukları küçüklüklerinden beri pipileriyle gurur duyarak, onlarla ne canlar yakıcaklarını duyarak ve o günü bekleyerek büyüyor. O organı kullanma ihtiyacı hissettiklerinde ise e hani benim yakıcağım canlar, nerde o bana ölüp biticek kızlar diye kendileri paralıyor ve aldatılmış hissediyorlar. Ardıdan tek görevi kendi cinsel ihtiyacını gidermek olan bir kadına, eğer cesaret edemez veya başka sapkın cinsel dürtüleri varsa hayvanlara veya nesnelere tecavüz ediyorlar

Ömer Çekici 6 yıl

Atakan Siner Bir insanın kişiliğini oluşturan iki faktör vardır: 1- Genler 2- Çevre O dediğin düzgün psikolojiyi genler kadar çevre ve aile faktörüde etkiliyor.

Ömer Çekici 6 yıl

Arkadaşım uzuvunla gurur duyup ne canlar yakıcam diyen bir düşünce sağlıklı değildir zaten. Psikolojik bir yada aşşağılık bir insan olmadan böyle bir şey yapmak imkansız. Ha evet aile psikolojiyi etkiler çevre faktörü etkiler. Ama benim karşı çıktığım fikir şu. Rahat yetişmekle tecavüzcü bir karakter olması saçma yani.

Atakan Siner 6 yıl