Ülser hastası neler yiyebilir neler yiyemez?

sevgili arkadaslar ben ulserle tanışalı daha bir hafta oldu büyük bir şaşkınlık içindeyim neler yememem gerekenleri hemen hemen biliyorum lütfen beni duzeltin acı ekşi turşu kizartmalar çay kahve çukulata kavun karpuz ve sanirim cerezlerin hepsi yasak peki ben ne yiyebilirim lutfen beni bilgilendirin dün 2 küçük parçacık kavun yedim butun bir gece kıvranıp durdum sut yasakmi mesela .

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Ben de kışın gastrit ve reflü atağı geçirdim. Çok az beyaz ekmek, az labne peyniri veya kaşar, haşlanmış pirinç ve tavuk, bir de olgun muz. 2 ay sādece bunları yiyebildim. HP olmadığı için doktor nasıl tedavī edeceğini şaşırdı. Ne olur ne olmaz diye 3'lü tedavi paketi yazdı. İlk gün içtikten sonra dayanamayınca bıraktım. Zeytinyağlı kudret narı çāre oldu. Ama söylendiği gibi aç karnına içmeye cesaret edemedim. Ne çok aç ne çok tokken tükettim bir kaşık. İki haftada toparladım. Gastrit geçti ancak reflüye çözüm olamadı, kaçakçıkla ilgili bir durum olduğu için. Mide koruyucuya aralıklı olarak devam ediyorum mecbur.

E

Elnâra'cığım bende senelerdir duran bir kudret narı var dolapta. Alaçatıdan almıştım ama ne içtim ne de attım senelerdir. Kapağını da açmadım denesem mi acaba içmeyi

Ayşen Balbay 6 yıl

Bilemedim ablacığım. Riskli olabilir ama...

Elnara Sarıdemir 6 yıl

Elnara evet ya atayım onu. Yenisini nerden buluyoruz fakat?

Ayşen Balbay 6 yıl

Ben aktardan almıştım. Aksu Vital diye bir markanın. Başka seçenek de vardır belki.

Elnara Sarıdemir 6 yıl