Uzakta bir yaşanabilir gezegen bulsak oraya nasıl gideriz?

Genel bir soru soracağım. Düşünelim ki insanlık milyonlarca ışık yılı uzakta yaşanabilir bir gezegen keşfetti. Fakat bu gezegene ulaşım nasıl sağlanacak? Işık hızına yaklaşamadık bile

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

ulaşılmıyacak

S

Şuanda da keşfetmiyor muyuz ki zaten lakin gidebilen göremedik

A

Samanyolu-Andromeda-Alfa Centauri dolmuşuyla gideriz. Şaka bir yana nükleer reaktör ve gök cisimlerinin kütle çekimi ile böyle yolculuklar yapabiliriz bence.

Y

Belki torunlarımız ulaşır. Yani embriyo olarak dondurulmus halde uzay gemisine bindirlir. O uzay gemisi yillarca yolcluk yapıp gezegene iner. Eger uygunsa insan yasami icin yapay rahim ile yetisir. Temel bilgiler sanal ogretmenlerle ogretilir bir amac verilir ve ayni uzay araci o koloni tarafindan insa edilir. Gittikce hizlanir bu surec

E

Akıl almaz mesafeler, çözülmesi gereken çok fazla problem var. Embriyo bir şekilde uyum sağladı radyasyon falan desek, enerjiyi nasıl halledeceğiz onu da geçtim iletişim orta çağda ki elçi usulü olacak, elçimizin maksimum hızı ışık hızı olacak ki nasıl ?. Işık hızı dahi olsa o bilginin bize ulaşması yıllar sürecek, şuandan pek farklı bir şey olmayacak ha dersin ki dünya gitti bok ettik türümüz orada devam etsin haklısın.

Abdüssamet Solak 6 yıl

Buyuk ihtimal iletisim olmayacak zaten . Veya farklı bir teknoloji gelisebilir. Enerji sorunu yıldızlar ve uzay madenlerinden (göktaşları) halledilebilir. Ayrıca imkansız gozuken ama imkansiz olmayan birde kara enerji diye bir sey var. Daha ne oldugunu anlamadik ama silip atamayiz bir olasilik var. Kusursuz hic bir sey olmadigi gibi evrene yayilisimizda kusursuz olmayacak.

Emir İşlek 6 yıl

Emir İşlek Kim bilir belki de binlerce yıl önce bizim gibi düşünen insanların torunlarıyız dır .

Abdüssamet Solak 6 yıl

Aklımdan çok geçmişti. Dunyada bazı açiklayamadıgız olaylar da bunları destekler nitelikte..

Emir İşlek 6 yıl

Einstein'ın bir sözü vardı: Güzel bir kadınla yatakta geçirilen 1 saat 1 saniye gibidir, işte görelilik budur.

Y

Yuh.

Mehmet Çambel 6 yıl

Breakthrugh starshot projesine bir göz at bence

F

Geçen zamanlarda Dünya ya benzeyen gezegenlere bile ışık hızıyla gidildiğinde uzun bir zaman alınacak gibi gösteriyordu.Böyle olmasına rağmen şu anda sadece Samanyolu galaksisinden bahsediyoruz.Daha keşfedilecek binbir galaksi var.ama tehliklerde var

A

Uzay-Zaman bir şekilde bükülürse olur mu dersiniz ? Hatam varsa affola

A

Zaman bükülürse evrenin içinde mi dışında mı olur bilmiyorum ama kaybolursun. Tabi benim düşüncem. Bilimin beni yanıltmasını dilerdim.

Emir İşlek 6 yıl

Solucan delikleri keşfedilmeden mümkün değil. Tabii ki girince istediğin yere varabilmen koşuluyla...
Ancak, ışıktan hızlı yol alınabileceğine de inanıyorum.

T

Bu solucan deliklerini bir türlü anlamadım. Kara delikle farklı şeyler değil mi ?

Emir İşlek 6 yıl

Emir İşlek tam tersiydi sanırım.

Abdüssamet Solak 6 yıl

Nasıl yani ? İkiside farklı olarak evrende bulunuyor o zaman

Emir İşlek 6 yıl

Emir İşlek Genel olarak beyaz delikler ve kara delikler arasındaki bağlantıya solucan deliği denmektedir.

Abdüssamet Solak 6 yıl

Emir İşlek tam tersi beyaz delik oluyormuş

Abdüssamet Solak 6 yıl

yasanabilir bir gezegen bulunursa zaten orda yasam vardir .

A

Eger gercekten cok elzemse bu konu. Uzun sure yasam destekleyen bir gemi yapilacak. Icine onlarca aile ve bilim adami konacak. Amac yasami baska bir gezegene tasimak olacaksa cozum budur. Isik hiziyla bile gitseler yapcak baska bir sey yok.

M

Yaşanabilir bir yeri kesfedebilmek için önce oraya gidilebilir olması gerekmiyormu..Ha gerekmiyor ise Rainbow Projesi bulunmakta belki bu kullanilabilir.Ama başarılı bir deney olmasina rağmen yara veren bir süreç

N

Bız gidemezsek onları çağırırız.

M

Ulaşılamayacak ışık hızında bir uzay aracinin yapilmasi mumkun deil

A

Bir haber okumuştum ışık hızından hızlı hareket edebilmeyle ilgili haberden kısa özet ışık hızına ulaşmak yerine uzayı merdiven gibi bükerek atlamalar yapılıyormuş. Bu sistem dünya üzerinde işe yarıyormuş henüz uzayda denenmemiş. Eğer işe yararsa ışık hızından hızlı bir şekilde hareket edicez ve bunu yüksek hıza ihtiyaç duymadan yapıcaz.

İ

Haberin linkini falan bulabilir misin kardeşim

Ümit İskenderoğlu 6 yıl

Bu konu hakkında sayfada onlarca bilgi paylaşıldı .

S