Uzaylılar fiziksel olarak nasıl olabilir?

Evrende var olması muhtemel diğer gelişmiş canlılarda herhangi bir boyut kısıtlaması var mı? Söz gelimi mavi balina boyutlarındaki bir akıllı varlıktan bahsetmek mümkün olabilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Hal-i hazırda bildiğimiz yaşam formlarının hepsi karbon bazlı yaşam biçimleridir. Evrendeki element dağılımına kabaca baktığımızda bulabileceğimiz yaşam formalarının yine karbon bazlı olmasını bekliyoruz. Sallıyorum eğer hidrojen bazlı helyum bazlı(karbon atomu haricinde bir atom) bir yaşam biçimi bulursak neden devasa boyutlarda olmasın. Tabi arkadaşlarında dediği gibi boyutlar özellikle atmosferdeki oksijen oranıyla alakalı. Dinazorlar devrinde atmosferdeki oksijen oranının çok daha fazla olduğunu bu yüzden canlıların devasa boyutlarda olduğunu biliyoruz. Son kertede evrende her şey mümkün sadece yaşadığı gezegenin şartları ve evrimiyle alakalı.

M

Hidrojen veya Helyum bazlı yaşam olmaz. Onların oluşturabileceği organik bileşenlerin sayısı çok kısıtlı. Silikon bazlı veya en kötü kükürt temelli yaşam bulabiliriz.

Koralp Uludogan 6 yıl

doğrudur bende o yüzden sallıyorum dedim o cümlenin başında. Atomlar arası bağ kurabilecek çok az atom var.

Muhammed Zar 6 yıl