Yaşam olmadan önce dünya nasıldı?

Dünya: 4.5 milyar yaşında

24 saate sıkıştırılırsa;

Dinozorlar 23:41'de yok oldu
İnsan 23:58'de ortaya çıktı
Yazılı tarih: Son 3 saniye

Peki bundan önceki zamanda dünya boş boş güneşin etrafında mi döndü?
Ya da ne olmuş olabilir???

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

3 defa buzul çağı yaşanmış buzul çağı canlı yaşamı yok etmedimi yeniden nasıl canlılar var oldu

A

H20 (su) ve enerji olan heryerde canli olusur altay kardesim bu kacinilmaz

Alper Cakmak 6 yıl

Bütün canlı sistemler güneşe ihtiyaç duyuyor ve bir çok gezegen yıldız sistemlerinde var. Bu durumda yıldızlar güneş güneşler evrenin gözü olma ihtimali nedir bize göre evren uçsuz bucaksız evrenin kontrolü yüce yaradan ın var ettiği bu evreni güneş yıldızlar sayesinde haberdar olma ihtimali varmı.

Altay Anlamaz 6 yıl

Benim sahsi dusuncem yok. Ama olmusta olabilir bunlar varsayim tabi. Yaratici yaratti dersek bizim icin yaratmadi dusuncesi var biraz bende.

Alper Cakmak 6 yıl

Dunyada tum yasam sona ermemis kardes sicak bolgelere kaymis ve en gucluleri hayata baglas

Sinan Hut 6 yıl

Ayrica vurusler kristalize olabiliyor yani yasamini durdurabiliyor tekrar baslatabilir ve zamanla vurusler evrime ugramis olabilir

Sinan Hut 6 yıl

Cevreye ayak uydura bilen canlilar evrilmiş. Bu kacinilmaz..

Alper Cakmak 6 yıl

Sadece bizim için yaratmadı biz d vitaminini bile bir alev topundan alıyorsak o alev topunu nasıl degerlendirebiliriz sıcak yakıcı bu kötü fakat dünyaya hayat veriyor bize ve bir çok canlıya vitamin veriyor bu iyi. Yani iyi ve kötü emri bir yerden geliyor yüce yaradan diyorki ben hem iyi hem kötü olabilirim size karşı iyi olmam için iyi olun kötü olmam için kötü olun. Güneş bunun bir örneği gibi güneş yaradanin bizi görme mekanizması olabilir.

Altay Anlamaz 6 yıl

Sizin bu mantiga gore cogu yildiz sistemindede hayat var o zaman oyle dusunuyorsunuz deglmi?

Alper Cakmak 6 yıl

Evet kesinlikle var ancak bütün sistemlerde zeki canlılar olmadığını düşünüyorum.

Altay Anlamaz 6 yıl

Bende kesinlikle oyle dusunuyorum. Hatta oksijen-hidrojen-azot vs karisimiyla degilde farkli elementlerle ortama ayak uydurmus degisik canlilarda olabilecegini dusunuyorum...

Alper Cakmak 6 yıl

Gençler bende birsey sormak istiyorum sizce su aralar koloni kurulmaya calisiliyor yani sizce insan marsta oksiyen yerine azot cekerek yasayabirmi yada hidrojenle ayak uydurabilirmi

Sinan Hut 6 yıl

Güzel bir hayalim var bir gemidesiniz ve tespit ettiginiz canlı yasama elverisli bir gezegene iniyorsunuz oradaki canlıları görüyorsunuz bitki örtüsünü suyunu bu kime nasip olacaksa gerçekten bu dünyanın en şanslı insanı olurdu.

Altay Anlamaz 6 yıl

Sinan Hut insanoglu marsa ayak uydurabilcegini sanmiyorum. Gittigiyle kalacak insanlar. Ama belki yeraltinda biseyler bulabilirlerse su gibi yerin altinda ne kadar surdururler muamma. Ordaki çekim insanlara ne etkisi olur???

Alper Cakmak 6 yıl