Yazılıma nereden başlanır?

Merhabalar. Teknolojiden pek anlamıyorum fakat birkaç haftadır bilgisayarlara merakım arttı. Az seviyede bile olsa, yazılım öğrenmek istiyorum. İmkansız mıdır? Öğrenme olasılığım var mıdır? Eğer başlayacaksam, nasıl başlamalıyım ve ilk ne öğrenmeliyim?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Yazılım öğrenip tam olarak ne yapmış olmak istiyorsunuz? Yani birşey üretebilecek konuma geldiğinizde bir mobil uygulama mı yoksa bir oyun mu üretmiş olmak isterdiniz? Ama arkadaşın dediği gibi heves mi yoksa kalıcı mı oldugunu öğrenmek için nispeten kolay fakat hızlı sonuçlar alabileceğiniz sonuç almak için prof. Olmanız gerekmeyen bir dilden başlayabilirsiniz.

C

geçici heves değil de daha çok hobi gibi.

Berna Nasansd 3 yıl

Gayet tabi hobi olabilir fakat yanlış bir dilden başlarsanız belki ileride sevecekken hızlı şekilde sıkılabilirsiniz, nispeten artık kullanılmayan fakat birkaç satır öğrendikten sonra bile hemen sonuçlar alabileceğiniz dillere yönelebilirsiniz. Mesela web tabanlı kodlama önerebilirim.

Caner Altunsoy 3 yıl

onun içinde en baştan başlamak gerekmez mi? Ya da nerden başlarım? Sıfırım

Berna Nasansd 3 yıl

Web tabanlı kodlama hızlı sonuç alabileceğin bir alan o yüzden önerebilirim bir arkadaş da aşağıda önermiş bende HTML ve CSS veya HTML ile birlikte ASP / PHP önerebilirim eğer ben web tabanlı kodlamadan zevk alırım sayfalar oluşturup bu sayfaların hem grafik konusunda hem kodlama konusunda emek sahibi oldugumda mutlu olurum ve bunu insanlarla paylaşmaktan (web sitesini yayınlamaktan) zevk alırım diyorsan o zaman öncelikle HTML'den başlamanı daha sonra da tercihine ve hedefine göre CSS veya ASP / PHP öğrenmeni öneririm. Başlangıç olarak HTML derslerine bakabilirsin çok eski ve temel oldugu için Türkçe kaynak bulmakta da sıkıntı çekmezsin.

Caner Altunsoy 3 yıl

Bu arada hiçbir temeliniz olmadıgı için tabii ki hangisini seçerseniz seçin en baştan başlamak lazım,

Caner Altunsoy 3 yıl

çok teşekkür ediyorum. Hepsini not aldım deneyeceğim

Berna Nasansd 3 yıl

Rica ederim, başarılar

Caner Altunsoy 3 yıl