Yazılıma nereden başlanır?

Merhabalar. Teknolojiden pek anlamıyorum fakat birkaç haftadır bilgisayarlara merakım arttı. Az seviyede bile olsa, yazılım öğrenmek istiyorum. İmkansız mıdır? Öğrenme olasılığım var mıdır? Eğer başlayacaksam, nasıl başlamalıyım ve ilk ne öğrenmeliyim?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Süper Şunu sormayacağım; mobil mi web mi desktop mı? Vs. Bu, bu işi hiç bilmeyen bir kişiye sorulacak bir soru değil. Genelde bu durumdaki kimse masaüstü uygulama ya da gömülü sistem geliştireceğim demez. Üniversitede ilgili bölümlere giren arkadaşlara da ilk derste ne yapmak istiyorsunuz denmez. Hadi algoritma öğreniyoruz denir. i önce her şeyi bir kenara bırak ve algoritma nedir, ne işe yarar, sana ne kazandırır, niye kullanıyoruz bunları oku, incele, dinle öğren. Bu uzun bir süreç değil, mantığını "tamam anladım ben bunu ya!" dedikten sonra sürekli geliştirirsin. , matematik evet avantaj, ama zaruri değil. İngilizce'nin olması avantaj hemde çok büyük avantaj, olmaması büyük dezavantaj. En azından okuduğunu anlayacak seviyede bilmen gerekiyor. Eğitim için kendine zaman ayır, acele etme. Stratejik olarak bir dili çok iyi öğrenmek ondan sonra onun yanına yeni diller eklemek mantıklıdır. Algoritmadan sonra veri yapılarını incele. Veri, yapı ve algoritma bunlar senin temelin olacak, hangi dili seçersen seç. Ve hangi programlama dilini öğreneceğim diye düşünme hiç, hiç önemi yok, herhangi bir orta ve yüksek seviye dili haftalar içinde öğrenebilirsin, uzmanlaşman yıllar alır. "Öğrenmek" dile ait her şeyi kafana yazmak değildir, artık elimizin altında internet, masamızın üstünde başucu kitaplarımız var. Sadece ne yapmak istediğine biraz kafa yoracaksın.

Hepsini hallettiğinde senin için eğlenceli olacak, sıkmayacak bir ide ve dil olarak visual studio c#.net ile başlayabilirsin. Benim önerim burada console application (bakarsın) ile başlaman sonra formlara geçmen. Java olabilir. Netbeans ya da eclipse ile. Python olabilir. Bunlara çok kısa ufak ufak bak, hoşuna giden ile başla. Birşeyler çıkartmaya başla. Seviyor musun yapabiliyor musun devam edecek misin sor kendine. Sonra web mi mobil mi vs. Diye sorarsın Onada hangi dalla gideceğini öneririz. Çünkü ondan sonra işler dallanıp budaklanmaya başlıyor. Sadece web için bu dalları görebilirsin: https://github.com/kamranahmedse/developer-roadmap

G

Şu yazını ben hocama göstereyim de belki o da anlar. Bize su yonerge üzerinde ders verir artik

Eda Feyza 3 yıl