Yöneticiler hangi özelliklere sahip olmalıdır?

Lider yönetici Müdür admin Başkan vb konumdaki kişiler nasıl birileri olmalı

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Merhametli ve vicdanlı...

M

Evet ama malesef merhamet bazen olması gerekenin önüne gelmezmi sence

Sinan Gümüşten 6 yıl

Iyi oldugu için kimse uğraşmaz ki gerekli merciler karar alır ama baş merhametli olursa kötüyü iyiye çevirebilir... Misal fatih bizansa girdiğinde hakkı öldürmemiş bu tarz merhametten bahsediyorum insanların kalbini kazanan..

Merve Küçükses 6 yıl

Evet o konuda doğrusun Adaletli kişi zaten merhametinden adaletten çıkmaz. Ama kendine acındıran yada suçlu olduğu halde masum görüntüsü verenleredee merhametinden inanırsa gerçek haklı hakkını kaybeder ve haklı. Olan. Hakkını kaybedince adaletten uzaklaşır ve düzensizlik baş kaldırır. Ne olursa olsun adaletten taviz verilmemeli hiç kimseye karşı haklı olan kötüde olsa iyi de olsa

Sinan Gümüşten 6 yıl

Evet Osmanlı merhametliydi. Ama yüzyıllarca Dünyada egemenliğini Adaletiyle korudur. Suçlu ise öz evlatlarına bile merhamet etmediler. Buradanda anlaşıldığı gibi evet merhametliydiler ama gerektiğinde adalet için merhametten uzaklaşabildiler.

Sinan Gümüşten 6 yıl

Tamam iste aynen bende bundan bahsediyorum merhametli olan adam zaten suçluysa istifa eder kıyamaz yani koltuk sevdasına. Adalet merhametten doğar acımazsa adaletsizlik ortaya çıkar. Gercekten günümüzde bakın hangi milletten olursa olsun diktatörler kötü bildiğimiz tüm yöneticiler ve eğitimciler de buna dahil merhamet eksikliğinden halki ve belli zümreyi katletmiştir. Cok önemli bu vicdan meselesi

Merve Küçükses 6 yıl

Merhamet sahibi kime edileceğini de bilir bu arada. Kandirilmaz merhamet yufka yüreklilik değil. Kontrol edilebilen ilahi adalet duygusudur. Kontrol eden çok az insan kaldı dünyada.

Merve Küçükses 6 yıl

Merve hanım gördüğüm kadarıyla ikimizde aynı düşünceye sahibiz tek fark şukanımca evet merhametli insanlar adildir. Dürüsttür. Ve iyide yönetirler. Ama bazen. Günümüzde geçmişte yaşanmış örnekleride var. Merhametli kişiler belki kandırılmaz ama vazgeçer hiç ummadığın anda yakınv. B olursa Ama Osmanlıda öyle olmamış yüzyıllarca müslüman hristiyan veya başka din dil ırk ayrımı yapılmamış hepsine adalet çerçevesinde hepsine eşit davranılmış yani suçluysa müslümana merhamet edip diğeri yabancı nasıl olsa filan denmemiz Evet merhamet olmazsa olmaz bir şart ama adalette herkese herşekilde eşitlikte taviz asla ama asla verilmemeli. Ama günümüzdeki liderlerin çoğu öyle değil en yakına gidersek çok merhametli bildiğimiz kendi liderlerimiz bilesöz konusu kendi evlatları damatları yakınları akrabaları vesaire olunsa adaletten kaçıp yargılanıp aklanmasına bile göz yummayabiliyorlar.

Sinan Gümüşten 6 yıl