Yurtdışında yaşamak nasıldır? rahat ve kolay mı?

Selam.
Hani biliriz Almanya veya İngiltere vb. Ülkelerde normal 2. el araba 2-3 bin euro, yakıt ise yarım euro yani hayat ucuz felan.. Bunları malum zihniyetlere ifade edince kabullenmeyip ama orada da sağlık ve ev çok pahalı felan diyorlar gerçekten de öyle mi? Mesela araba ve yakıt giderleri Türkiye'ye göre çok ucuz ama sağlık, muayene vb. Giderleri kıyaslayınca aynı hesaba mı denk geliyor? Yani oralarda hayat araba yakıt ucuzluğu örnekleriyle anlatıldığı gibi rahat ve kolay mı?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
58
58 CEVAP

Genel anlamda herkes şunu yanlış anlıyor:
Avrupa'daki yaşam standardı tabii ki Türkiye'ye oranla daha yüksek ve daha refah. Bu konuda herkes hemfikir.
Ama Avrupa'da yaşayıp şikayeti olan insanlar sanki Türkiye daha iyiymiş diyor gibi bir yanılgı var. Durum böyle değil.
Ama böyle değil diye de o ülkelere has zorluklardan şikayetçi olunamayacak diye bir kural da yok. Her ülkenin kendine has artı ve eksileri var elbette. Olaya sadece ekmek et fiyatı ve sağlık üzerinden bakıp konuşmak hayata sığ bakmaktır. Komik komik yorum yapmayın artık.

H

Türkiye ile avrupa ülkelerini kıyaslıyoruz tabikide her ülkenin kendine has zorlukları var asgari ücret kazandığın takdirde her ülkede zor geçinirsin ama türkiyede hiç geçinemiyorsun sorun bu

Samet Hamit 6 yıl

Çin'de ekmek yok ki.

Mermertas Gölge 6 yıl

hakan bey güzel açıklık getirmissiniz. Dikkatimi çeken başka bir husus Nijeryayla Türkiye kıyas olurmu? Bence Hayır. O halde Almanya veya İsveç ilede Türkiye kıyas edilemez. Edilirse demek ki bu kadar yorumcu gizli olarak Türkiye'nin bu ülkelerin seviyesine cikmasada yol aldığını belirtmekten özellikle kaciyorlar. Ben böyle anlıyorum. Yanlış dusunebilirim buda benim kusuruma olsun.

Nazmi Menevşe 6 yıl