Zamanda yolculuk yapan birisi geçmişe giderse geçmişte kendisiyle karşılaşabilir mi?

Bir sorum olucak. Şimdi 2020 yılında zamanda yolculuk yaptık ve 2012 yılına gittik. 2020 yılında Ahmet diye biri vardı, 2012 yılındada var şimdi biz 2012 yılına yolculuk yaparsak o Ahmetin 2 tanemi yaşamımı olucak? Bunu cevaplarsanız sevinirim. Eğerki 2 tane yaşamı olmıyacaksa geçmişe gitsek bile önceden geçmişte yaşadığımız olayların aynısını yaşardık ve 2020 yılına gelince yeniden geçmişe giderdik ve kısır döngü oluşmazmıydı ?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

dostum bu soruna en iyi cevap stephan hawking amca cevap veriyor. Hawkin amcanın verdiği cevap ise büyükbaba teorisi evet zamanda yolculuk yapıp geriye geldiğinde kendini göreceksin ama iki tane sen olmaz diğer seni yani geçmişteki seni yok etmen gerek. Ama geçmişteki seni yok edersen gelecekteki sen oraya gelemeyecek ve geçmişteki seni yok edemeyecek varsayalım yok etmedin bu sefer değişmez fizik kuralları devreye girecek ve işlemi yaptıgın zamanda bir sonsuzluk yaratacaksın ve bu durum kendini tekrar edecek nitekim kaçınılmaz olan ise sonsuz sayıda bir nevi kendini klonlayacaksın. Yani her iki şekilde de bu olay tamamen PARADOKS .

O

işte bundan bahsediyordum abi

Kağan Cokca 6 yıl

birde kelebek etkisi teorisi var gerçi artık gerçekliği kanıtlandı biz ona kuram diyelim oda bu durumla alakalı birazda o kuramı araştır

Osman Yüzbaş 6 yıl