Zamanda yolculuk yapmak mümkün mü?

Zamanda yolculuk yapmak mümkün mü?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

Geleceğe doğru zamanda yolculuk teoride mümkün. Hareket eden saatler hareketsiz saatlerden daha yavaş gider. Bunu(Eniştein ) ay Pardon Einstein üçüncü izafiyet kuralında anlatmıştı. Uzay da ışık hızı ile hareket edildiğinde hareket eden genç olan insanlar ihtiyarlıyor. Sen bir sene ışık hızı ile uzaya hareket ettiğin zaman dünyada 20 yıl geçmiş oluyor.

D

Hayir tam olarak öyle degil. Sen uzayda 1 sene isik hiziyla hareket edersen zaman senin icin durur ve dunyada sadece bir yil gecmis olur.

Emir KaRa 5 yıl

Neye göre 20 yıl ?

Emir KaRa 5 yıl

Zaman durması diye birşey yok. Zaman yavaşlıyor. Anlaşılması için biraz abartılı misal sundum. Tam olarak ne kadar ışık hızı ile hareket edilmesini bilmiyorum dünyada belirli bir zaman geçmesi için. Ama bu kanıtlanmış birşey. Atom saatını bir uçaça yükleyip, serbest düşüş esnasında zamanın yavaşladığını kanıtladılar.

Deniz Cece 5 yıl

Hocam ben size konuyu şöyle izah edeyim. Bize einsteinin temel kuramları dersini okutuyorlar cünkü ögrenin bilmemek degil ögrenmemek ayıptır. Zaman görelidir. Dünyaya göre baz alırsanız uzayda mesela bir madde isik hizi ile hareket ederse ve dünyada 1 yıl gecerse o cisim icin zaman gecmez. Cünkü o hep isik hizindadir. Sizden cikan isik ona yetisemez o ileri dogru giderken size bakarsa (teorik olarak.) hep ayni görüntünüzü görecektir. Fakat siz 1 yili tamamlarsiniz dünya eylemsizligi baz alındıgında. Ha isik hiziyla hareket etmesinde 0.6C (C burada isik hizidir) ile hareket ederse burada formülden 4/5 kadar zamanda gecikme olur. Bizde bir yıl gecerse adamda 12/5x4 ay gececektir. Örnekleri cogaltmak mümkün ama lütfen atıp tutmayalım iyi günler.

Emir KaRa 5 yıl