Ender Yertutan Einstein'nin izafiyet teorisine göre mümkün. Bir cisim ışık hızına ulaştığında yani 300.000 km/sn ulaştığında zaman, ışık hızında giden cisim için duracaktır. Fakat dünyada ışık hızına ulaşabilecek bir madde yok. Cisim hızlandıkça kütlesi de artacağı için cismi hızlandırmak için her defasında daha fazla bir güç uygulamak gerekecek fakat buda mümkün değildir.
e=mc2 dolayısıyla enerji ve kütle birbirlerine dönüşebilirler, buradaki c ışık hızı, formülde ışık hızının karesi şeklinde, yani bu şu anlama geliyor, mesela bir uzay aracı dünyanın yörüngesinde ışık hızının karesi hızında dönmeye başladı ve bu uzay aracının da içinde bir astronot var, kanıtlanmış formüle göre bu astronot zamanda serbest kalır, bugünkü teknoloji ile bu imkansız, daha ileri bilgiler cüppeli ahmet hoca da mevcut
einstein formülü bilimsel çevvrelerce kabul edilip teori olmaktan çıktı, aynı zamanda cern de elektronları ışık hızının karesinde çarpıştırıp kütle elde ettiler, formül kanıtlandı, kütlenin ismi tanrı parçacığı
Kardeşim geçmişi gözlemleyebilirsin baktığın mesafenin ışık hızına doğru oranda geçmişini görebilirsin. Büyük kütleli galaksiler çarpan ışığı büktüğü için yansıtma yolu ile veya çok gelişmiş bir teleskop ile yansıtma mantığı ile dünyaya geri dönüş ile piksel piksel geçmişe bakabilirsin. Yakın geleceğe gitmek içinde jüpiter de uzak geleceğe gitmek içinde karadeliğin çevresinde birkaç tur atman yeterli.
Şayet ısık hızı gecilebilirse gecmisi tekrar görmek mümkün olacaktır. Bilindigi üzere günesten gelen isinlar bize 6 dakikada ulasiyor. Eger biz dünyadan isik hizindan daha yüksek bir hizla ayrilirsak dünyadaki görüntüden önce varmak istedimiz yere varabiliriz. Böylece ne kadar geriyi görmek istersek görebiliriz. Bu Albert Einstein'in zaman yolculugundaki teorik deneyi bir nevi ama bence teori bile olsa mantikli. Ama henüz isik hizi bile bir madde tarafindan elde edilemedi bakalım gelecek bize neler vaad edecek.
Bir düşünce deneyi ile açıklanabileceğini düşünüyorum;Saniyede 210.000km hız yapan bir treni düşünelim. Dünyanın çevresini dolaşan bir tren yolu, aynı zamanda içinde yolcular. Tren ışık hızına yakın dolaşıyor buraya kadar tamam buda yaklaşık dünyayı 7 kez dönmesi demek. Doğa yasaları gereği ışık hızını geçemiyor tren ama bu sefer tren içindeki hayat yavaşlıyor diğer dünya insanlarına göre trenin içinde zaman daha yavaş akıyor. Buna en yakın örnek karadeliğin yanında olmak gibi. Son olarak trenin içinde bir koşan çocuk düşünün: Kızın hızı + trenin gitme hızı = bu durumda kızın hızıda trenin hızına eklenmez mi? Ancak bu şekilde kazara ışık hızı geçilemez mi? Yanıt hayır. Peki trenin 1ocak 2000de ayrıldığını düşünün 2100de yaklaşık 100defa dünyayı dolaşmış olacaktır. Tren içinde zaman yavaşladığı için yolcular daha az yaşlanma daha az zaman geçirme olasılığına sahip olmayacaklar mı? Olacaklar bu da 100 yıl yani yaklaşık 1 hafta olur trendekilerin hissettiği. Trenin yolculuğu bittiğinde ise dışarıda bambaşka bir hayat bekliyor olacak.
Çok uzun konu bir sürü teori var bu konu da ama benim bunları anlatmaya vaktim yok zaten kısaca yazması bile en az 1 saat vaktimi alır. Ama mümkün, şu anki teknolojiyle olmasa bile.
Geleceğe doğru zamanda yolculuk teoride mümkün. Hareket eden saatler hareketsiz saatlerden daha yavaş gider. Bunu(Eniştein ) ay Pardon Einstein üçüncü izafiyet kuralında anlatmıştı. Uzay da ışık hızı ile hareket edildiğinde hareket eden genç olan insanlar ihtiyarlıyor. Sen bir sene ışık hızı ile uzaya hareket ettiğin zaman dünyada 20 yıl geçmiş oluyor.
Zaman durması diye birşey yok. Zaman yavaşlıyor. Anlaşılması için biraz abartılı misal sundum. Tam olarak ne kadar ışık hızı ile hareket edilmesini bilmiyorum dünyada belirli bir zaman geçmesi için. Ama bu kanıtlanmış birşey. Atom saatını bir uçaça yükleyip, serbest düşüş esnasında zamanın yavaşladığını kanıtladılar.
Hocam ben size konuyu şöyle izah edeyim. Bize einsteinin temel kuramları dersini okutuyorlar cünkü ögrenin bilmemek degil ögrenmemek ayıptır. Zaman görelidir. Dünyaya göre baz alırsanız uzayda mesela bir madde isik hizi ile hareket ederse ve dünyada 1 yıl gecerse o cisim icin zaman gecmez. Cünkü o hep isik hizindadir. Sizden cikan isik ona yetisemez o ileri dogru giderken size bakarsa (teorik olarak.) hep ayni görüntünüzü görecektir. Fakat siz 1 yili tamamlarsiniz dünya eylemsizligi baz alındıgında. Ha isik hiziyla hareket etmesinde 0.6C (C burada isik hizidir) ile hareket ederse burada formülden 4/5 kadar zamanda gecikme olur. Bizde bir yıl gecerse adamda 12/5x4 ay gececektir. Örnekleri cogaltmak mümkün ama lütfen atıp tutmayalım iyi günler.
En kısa hali bir saat sürüyormuş arkadaşlar. Uğraştırmayın abimizi. Her şey mümkün ama teknolojik araçlarımız eksik. Onu da bir haftaya kadar üretip büyük büyük babalarımızı görmeye gidicez.
Arkadaşım zamn dediğimiz kavramın sürekli olarak ileriye akışı vardır. Madde de zamana karşı şekil değiştirir. Bir maddeyi geçmişe göndermek İMKANSIZDIR.
Şuanda geçmişe yolculuk mümkün değil. Türümüz geleceğe yolculuğu başarak seviyeye dahi gelmedi. Ama milyar yıllar sonra. Insan yada türeyecek başka bi canlı grubu bunu başarabilir. Zamana hükmedebilen bi tür
Teknolojinin ilerlemesinden bahsetmiyorum. Insanin evrimleşmesinden bahsediyorum. Bi insanin ışık hızına ulaşması mümkün deģil enerjiye dönüşür eski formunu alamaz. Ileriki türlerin zamanla oyuncak gibi oynabilecekleri söylenir
Neredeyse engelsiz ilerleyen ışığın ulaştığı hız, bir maddenin hiçbir engele takılmadan ilerleyebileceği son hız olarak kabul edilir ki buna ulaşılsa dahi anca zamanı durdurmak mümkün olur. Kara delik gibi ışığı bile bükebilecek durumlar da mevcut. İnancım odur ki bilim bunun da üstesinden gelecek ve zamanda yolculuk edilecektir.
Cengizhanın mezarını arayan bir grup arkeolog bi ceset buluyolar ve cesetin üstünde 7 mm kalınlığında switc saat ( ismini yanlış yazmış olabilirim 7 yada 8 mm de olabilir) yapılan çalışmayla saat 1500 yıllık olduğu söyleniyor ve o saat en erken 1982 yılında üretilmiş olabilceği söyleniyoki switc marka saat 1982 yılında okadar ince saat üretmiş. (Yıllar ve sayılarda sorun olabilr tam hatırlamıyorum çalışıyorum çünkü)
Farkli bir göruş ise geçmişte ki deden ölücek gelecekte ki deden yaşamaya devam edecektir.. Yani yeni bir hayat yaratmiş olacaksın aslinda ve gelecekte kimse ölmeyecektir
Geçmişe gidilemez. Fakat kütle çekiminin yoğun oldugu veya ışık hızına yaklaştığınızda zaman durma noktasına gelecektir. Dunyaya döndügünüz de ise teorik olarak gelecekte olmuş oluyorsunuz. Ikizler paradoxu buna örnektir
Kafanız mı güzel gecmise hayatta gidemezsiniz bi yerde bekliyor olması lazım olmadıgı icin gidemezsiniz gelecegede eger uzayda zaman daha yavas akıyosa belki gelecege gidebilirsiniz
Bilim adamlarinin kabul ettiği görüş zamanın akışının yanılsama oldugu ve zaman kipsiz bir sekilde var oldugudur.. Gecmiste bir sonsuz yoktur cunku gecmis yoktur.
Teorik olarak mümkün, fakat geçmişe müdahale etmek imkansız. Şayet ışık hızından daha hızlı nir şekilde seyahat edip, yada kestirme bir yol bulup iyi bir telekop ile uzaktan dünyaya bakarsanız geçmişi görebilirsiniz.
Hazır zamandan bahsetmişken, dünyaya 5 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegene kocaman bir ayna yerleştirildiğini farzedin ve bu ayna tam olarak dünyadan baktığınız teleskoba dönük olsun. Bu teleskop ile aynaya baktığınız vakit göreceğiniz şey 10 yıl önceniz olur.
Çoğunluk geçmişe gitmenin imkansıza yakın oluşunu, oluşabilecek paradokslarlar üzerinden anlatmaya çabalamış. Ama geleceğe gidilebileceğinden yani geleceğe gitmek geçmişe gitmekten daha kolay denilmeye çalışıldığını çıkarttım yorumlardan. Şimdi, geleceğe nasıl gideceğiz? Gidebilmemiz için her canlının gelecekte ne yapacağı nasıl bir hayat süreceği belirli olması gerekmez mi? Bu siz geçmişe gittiğinizde siz hariç diğer insanların şuandaki hayatlarını yaşaması gibidir. Yani biz şuan 2016 yılını yaşarken eğer yaşıyorsam hala 2025 yılında da benim 32 yaşında ki versiyonum o zamanı yaşıyor olması gerekmez mi?
Senin 32 yaşındaki versiyonun yolculukta olup yeni dönecek olacaktır, yolculuk esnasında sen zaman çizgisinde ilerlerken ( artık makinenin içindemi olur uzayda mı bilemem) dünyada hayat devam edecektir. İstediğin yıl geldiğinde durup yolculuğu bitireceksin. Benim merak ettiğim nasıl geri döneceğimiz
Geçmişe gidemessin. Ancak gelecege görevelilik kuramı ile gidebilirsin. Yok neymiş çok hızlı gidersen zaman senin için yavaşlar. Çok güçlu bir kütle cekimsel bögede durursan o zamanda zaman senin için hızlanır
Tabiki mümkün hangi zamana gitmek istiyorsun.
Akp öncesine
Hz Muhammed zamanına
Zaman yolculuğu ile ilgili en düşündürücü şey dede paradoksu. Sanırım ona cevap verilirse sorunu daha net tartışırız
Büyük anne paradoksu olmasın ?
Oğuzhan Serttürk ben dede paradoksunu biliyorum
Büyük anne o evdeki bütün boş zamanlarımı belgesellerde geçiriyorum tabi başka bişey değilse bahsettiğin
Aynı şey.
Oğuzhan Serttürk Bu tarz zaman kavramıyla alakalı bildiğin belgesel varsa (önerdiğin) atarmısın, zaman kavramı ilgimi çekiyorda
sürekli yapıyoruz
Evet mümkün
Geçmiş yaşandı bitti, gelecek daha yaşanmadı nasıl mümkün?
Ender Yertutan Einstein'nin izafiyet teorisine göre mümkün. Bir cisim ışık hızına ulaştığında yani 300.000 km/sn ulaştığında zaman, ışık hızında giden cisim için duracaktır. Fakat dünyada ışık hızına ulaşabilecek bir madde yok. Cisim hızlandıkça kütlesi de artacağı için cismi hızlandırmak için her defasında daha fazla bir güç uygulamak gerekecek fakat buda mümkün değildir.
Son 14 yıldır geçmişe gidiyoruz
http://anonhq.com/australian-scientists-try-to-prove-time-travel-is-possible/
Güzel bir müzik eşliğinde yatağa uzan gözleri nı kapa geçmişi dusun bak iste yaptı n yolculuğu nü
Güzel tavsiye
Şu anda zamnda ileri doğru yolculuk yapıyorsun kardeş.
e=mc2 dolayısıyla enerji ve kütle birbirlerine dönüşebilirler, buradaki c ışık hızı, formülde ışık hızının karesi şeklinde, yani bu şu anlama geliyor, mesela bir uzay aracı dünyanın yörüngesinde ışık hızının karesi hızında dönmeye başladı ve bu uzay aracının da içinde bir astronot var, kanıtlanmış formüle göre bu astronot zamanda serbest kalır, bugünkü teknoloji ile bu imkansız, daha ileri bilgiler cüppeli ahmet hoca da mevcut
Afedersin ama bugünkü teknolojiyle mümkün olmayan formül nasıl kanıtlanıyor?
einstein formülü bilimsel çevvrelerce kabul edilip teori olmaktan çıktı, aynı zamanda cern de elektronları ışık hızının karesinde çarpıştırıp kütle elde ettiler, formül kanıtlandı, kütlenin ismi tanrı parçacığı
Saçmaladın kardeşim. Ateistsin galiba
Abi XJWJSJWJDNWKSKWJ
Bir teorinin bilimsel çevrelerce kabul edilmesi, onu teori olmaktan çıkarmaz. Bu olay bilimsel olarak KANITLANMALIDIR.
%10000
Geriye gitmek mumkun degil ama ileriye gitmek mumkun
Deminden şimdiye geldim
Sayenizde tezim kanıtlanmış oldu sagolun
ikiside mümkün merak ederseniz anlatayım etmiyosanız boştan yere yazmayım
Anlat
Geçmiş mi gelecek mi ?
Her ikisini anlat
Kardeşim geçmişi gözlemleyebilirsin baktığın mesafenin ışık hızına doğru oranda geçmişini görebilirsin. Büyük kütleli galaksiler çarpan ışığı büktüğü için yansıtma yolu ile veya çok gelişmiş bir teleskop ile yansıtma mantığı ile dünyaya geri dönüş ile piksel piksel geçmişe bakabilirsin. Yakın geleceğe gitmek içinde jüpiter de uzak geleceğe gitmek içinde karadeliğin çevresinde birkaç tur atman yeterli.
degil
Neden
onu bende bilmiyorum
Hmm
şaka la şaka bu konuyla ilgili fikrim cok uzun ve su an vaktim musait degil
Zamana bağlı
Şayet ısık hızı gecilebilirse gecmisi tekrar görmek mümkün olacaktır. Bilindigi üzere günesten gelen isinlar bize 6 dakikada ulasiyor. Eger biz dünyadan isik hizindan daha yüksek bir hizla ayrilirsak dünyadaki görüntüden önce varmak istedimiz yere varabiliriz. Böylece ne kadar geriyi görmek istersek görebiliriz. Bu Albert Einstein'in zaman yolculugundaki teorik deneyi bir nevi ama bence teori bile olsa mantikli. Ama henüz isik hizi bile bir madde tarafindan elde edilemedi bakalım gelecek bize neler vaad edecek.
Yada Allah ol der ve olur: D cokta seeeetmemek gerekio. S.s
Soruyu biraz daha genişletir misiniz? Zamanda geriye yolculuk mu? İleriye mi ?
İkisinide acikla merak ettim
İkisinide aciklayabilirsiniz
Bir düşünce deneyi ile açıklanabileceğini düşünüyorum;Saniyede 210.000km hız yapan bir treni düşünelim. Dünyanın çevresini dolaşan bir tren yolu, aynı zamanda içinde yolcular. Tren ışık hızına yakın dolaşıyor buraya kadar tamam buda yaklaşık dünyayı 7 kez dönmesi demek. Doğa yasaları gereği ışık hızını geçemiyor tren ama bu sefer tren içindeki hayat yavaşlıyor diğer dünya insanlarına göre trenin içinde zaman daha yavaş akıyor. Buna en yakın örnek karadeliğin yanında olmak gibi. Son olarak trenin içinde bir koşan çocuk düşünün: Kızın hızı + trenin gitme hızı = bu durumda kızın hızıda trenin hızına eklenmez mi? Ancak bu şekilde kazara ışık hızı geçilemez mi? Yanıt hayır. Peki trenin 1ocak 2000de ayrıldığını düşünün 2100de yaklaşık 100defa dünyayı dolaşmış olacaktır. Tren içinde zaman yavaşladığı için yolcular daha az yaşlanma daha az zaman geçirme olasılığına sahip olmayacaklar mı? Olacaklar bu da 100 yıl yani yaklaşık 1 hafta olur trendekilerin hissettiği. Trenin yolculuğu bittiğinde ise dışarıda bambaşka bir hayat bekliyor olacak.
Sonuç 1 haftada 100yıllık ileriye zamanda yolculuk.
Güzel bir düsünce deneyi. Fakat trende bagıl hız yasalari gecerli olmuyor öyle degil mi ?
Çok uzun konu bir sürü teori var bu konu da ama benim bunları anlatmaya vaktim yok zaten kısaca yazması bile en az 1 saat vaktimi alır. Ama mümkün, şu anki teknolojiyle olmasa bile.
4. boyutu araştır derim. Zaten 4. boyut zaman boyutudur.
Geleceğe doğru zamanda yolculuk teoride mümkün. Hareket eden saatler hareketsiz saatlerden daha yavaş gider. Bunu(Eniştein ) ay Pardon Einstein üçüncü izafiyet kuralında anlatmıştı. Uzay da ışık hızı ile hareket edildiğinde hareket eden genç olan insanlar ihtiyarlıyor. Sen bir sene ışık hızı ile uzaya hareket ettiğin zaman dünyada 20 yıl geçmiş oluyor.
Hayir tam olarak öyle degil. Sen uzayda 1 sene isik hiziyla hareket edersen zaman senin icin durur ve dunyada sadece bir yil gecmis olur.
Neye göre 20 yıl ?
Zaman durması diye birşey yok. Zaman yavaşlıyor. Anlaşılması için biraz abartılı misal sundum. Tam olarak ne kadar ışık hızı ile hareket edilmesini bilmiyorum dünyada belirli bir zaman geçmesi için. Ama bu kanıtlanmış birşey. Atom saatını bir uçaça yükleyip, serbest düşüş esnasında zamanın yavaşladığını kanıtladılar.
Hocam ben size konuyu şöyle izah edeyim. Bize einsteinin temel kuramları dersini okutuyorlar cünkü ögrenin bilmemek degil ögrenmemek ayıptır. Zaman görelidir. Dünyaya göre baz alırsanız uzayda mesela bir madde isik hizi ile hareket ederse ve dünyada 1 yıl gecerse o cisim icin zaman gecmez. Cünkü o hep isik hizindadir. Sizden cikan isik ona yetisemez o ileri dogru giderken size bakarsa (teorik olarak.) hep ayni görüntünüzü görecektir. Fakat siz 1 yili tamamlarsiniz dünya eylemsizligi baz alındıgında. Ha isik hiziyla hareket etmesinde 0.6C (C burada isik hizidir) ile hareket ederse burada formülden 4/5 kadar zamanda gecikme olur. Bizde bir yıl gecerse adamda 12/5x4 ay gececektir. Örnekleri cogaltmak mümkün ama lütfen atıp tutmayalım iyi günler.
En kısa hali bir saat sürüyormuş arkadaşlar. Uğraştırmayın abimizi. Her şey mümkün ama teknolojik araçlarımız eksik. Onu da bir haftaya kadar üretip büyük büyük babalarımızı görmeye gidicez.
Arkadaşım zamn dediğimiz kavramın sürekli olarak ileriye akışı vardır. Madde de zamana karşı şekil değiştirir. Bir maddeyi geçmişe göndermek İMKANSIZDIR.
Teorik olarak mümkün fakat insanoğlunun eline henüz pratiğe dökecek imkan yok
Bence zamanda yolculuk şu anda yapılıyor
https://www.youtube.com/watch?v=EDiYRLwWuKk
her an zamanda yplculuk yapıyoruz
Uyumak..??
Lucid olmaktan veya astral seyahat yapmaktan bahsetmiyorum daha faydalı teoriler bekliyorum
Direkt uyumak.. Mesela 8 saat sonrasına gidiyon..
ne o bi yere mi gidicen
Şuanda geçmişe yolculuk mümkün değil. Türümüz geleceğe yolculuğu başarak seviyeye dahi gelmedi. Ama milyar yıllar sonra. Insan yada türeyecek başka bi canlı grubu bunu başarabilir. Zamana hükmedebilen bi tür
Milyar yıl mi
Bikaç yüzyıl lik işi var
Teknolojinin ilerlemesinden bahsetmiyorum. Insanin evrimleşmesinden bahsediyorum. Bi insanin ışık hızına ulaşması mümkün deģil enerjiye dönüşür eski formunu alamaz. Ileriki türlerin zamanla oyuncak gibi oynabilecekleri söylenir
Zaman göreceli bir kavramdır uzayıp kısalabilir ama geri dönüşün mümkün olmayacağını düşünüyorum. Geçmiş çoktan yazıldı mürekkebi kurudu.
Neredeyse engelsiz ilerleyen ışığın ulaştığı hız, bir maddenin hiçbir engele takılmadan ilerleyebileceği son hız olarak kabul edilir ki buna ulaşılsa dahi anca zamanı durdurmak mümkün olur. Kara delik gibi ışığı bile bükebilecek durumlar da mevcut. İnancım odur ki bilim bunun da üstesinden gelecek ve zamanda yolculuk edilecektir.
Zamanda yolculuk yapılıyor arkadaşlar geçmişede geleceğede
Cengizhanın mezarını arayan bir grup arkeolog bi ceset buluyolar ve cesetin üstünde 7 mm kalınlığında switc saat ( ismini yanlış yazmış olabilirim 7 yada 8 mm de olabilir) yapılan çalışmayla saat 1500 yıllık olduğu söyleniyor ve o saat en erken 1982 yılında üretilmiş olabilceği söyleniyoki switc marka saat 1982 yılında okadar ince saat üretmiş. (Yıllar ve sayılarda sorun olabilr tam hatırlamıyorum çalışıyorum çünkü)
Ve daha bir çok kanıt
Sizce bu dünya daha önce yok olmamışsa bu tesadüf değildir
Ahkam kesmek mi araştırmak merak etmekmi düşünce tarzı
Değil. Geçmişe gidip dedeni öldürsen hiç doğmamış olacaksın .
Farkli bir göruş ise geçmişte ki deden ölücek gelecekte ki deden yaşamaya devam edecektir.. Yani yeni bir hayat yaratmiş olacaksın aslinda ve gelecekte kimse ölmeyecektir
La olmayan gecmise nasıl gidilecek dede mede kafanız mı guzel la. D
Geçmişe gidilemez. Fakat kütle çekiminin yoğun oldugu veya ışık hızına yaklaştığınızda zaman durma noktasına gelecektir. Dunyaya döndügünüz de ise teorik olarak gelecekte olmuş oluyorsunuz. Ikizler paradoxu buna örnektir
Şimdiki zaman etkilenmez geçmişten
Kafanız mı güzel gecmise hayatta gidemezsiniz bi yerde bekliyor olması lazım olmadıgı icin gidemezsiniz gelecegede eger uzayda zaman daha yavas akıyosa belki gelecege gidebilirsiniz
Bilim adamlarinin kabul ettiği görüş zamanın akışının yanılsama oldugu ve zaman kipsiz bir sekilde var oldugudur.. Gecmiste bir sonsuz yoktur cunku gecmis yoktur.
Teorik olarak mümkün, fakat geçmişe müdahale etmek imkansız. Şayet ışık hızından daha hızlı nir şekilde seyahat edip, yada kestirme bir yol bulup iyi bir telekop ile uzaktan dünyaya bakarsanız geçmişi görebilirsiniz.
Hazır zamandan bahsetmişken, dünyaya 5 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegene kocaman bir ayna yerleştirildiğini farzedin ve bu ayna tam olarak dünyadan baktığınız teleskoba dönük olsun. Bu teleskop ile aynaya baktığınız vakit göreceğiniz şey 10 yıl önceniz olur.
Çoğunluk geçmişe gitmenin imkansıza yakın oluşunu, oluşabilecek paradokslarlar üzerinden anlatmaya çabalamış. Ama geleceğe gidilebileceğinden yani geleceğe gitmek geçmişe gitmekten daha kolay denilmeye çalışıldığını çıkarttım yorumlardan.
Şimdi, geleceğe nasıl gideceğiz?
Gidebilmemiz için her canlının gelecekte ne yapacağı nasıl bir hayat süreceği belirli olması gerekmez mi? Bu siz geçmişe gittiğinizde siz hariç diğer insanların şuandaki hayatlarını yaşaması gibidir. Yani biz şuan 2016 yılını yaşarken eğer yaşıyorsam hala 2025 yılında da benim 32 yaşında ki versiyonum o zamanı yaşıyor olması gerekmez mi?
Senin 32 yaşındaki versiyonun yolculukta olup yeni dönecek olacaktır, yolculuk esnasında sen zaman çizgisinde ilerlerken ( artık makinenin içindemi olur uzayda mı bilemem) dünyada hayat devam edecektir. İstediğin yıl geldiğinde durup yolculuğu bitireceksin. Benim merak ettiğim nasıl geri döneceğimiz
Tabiki mümkün. Şimdiki zamanda
ileri gitmek mümkün ama geri imkansız
Işın şeyisi olabilir de zaman ... Sanmıyorum
Mumkun
Nasıl?
Isik hizinda zaman duruyor
Isik hizini gecersen ne olacagini bilemezsin
Geçmişe gidemessin. Ancak gelecege görevelilik kuramı ile gidebilirsin. Yok neymiş çok hızlı gidersen zaman senin için yavaşlar. Çok güçlu bir kütle cekimsel bögede durursan o zamanda zaman senin için hızlanır