Zeka seviyesini düşüren etkenler nelerdir?

Sizce başka ne eklenir

com-7chr5hle208q87oevdjc.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
113
113 CEVAP

asosyal olmak, kitap okumamak, bulmaca çözmemek, dedikodu yapmak, yalan söylemek, çok yemek yemek,

T

Hiç birisi ile alakası yok yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Hüseyin Ovacı 6 yıl

Korkmayın bunlar zekayı yok etmez sadece köreltir:-)

Tuba Dayanç 6 yıl

O da olamaz, bence bilmediği konular hakkında yorum yapmayı bırakmalı herkes.

Hüseyin Ovacı 6 yıl

Bence insanlar başkalarınin yorumlarına karşı sabırlı ve saygılı olmalı ve acaba ben doğruyu biliyor muyum deyip kendini sorgulamalı.

Tuba Dayanç 6 yıl

Haklısın ancak yanlış bildiğin bir şeyi bu şekilde net sözlerle düzeltiyorsam demek ki gayet iyi biliyorum konuyu. Yorumuna karşı sabır göstermediğimi düşünmüşsün az önce dediğim gibi ben ortada olan bir yanlışı düzelttim hakaret etmedim veya sizi aşağılamadım.

Hüseyin Ovacı 6 yıl

Çok merak ettim yukardaki paylaşım için yazdıklarımın hangisi yanlış size göre? Hepsinin bir gerekçesi var ben de örneğin çok yemek yemek: Çok yemek yemek bedeni ağırlaştırır ruhu daraltır, fizyolojik olarak etkileri oldugunda obeziteye yol açar kişiyi ruhsal olarak bunalıma sokar hastalıklara davetiye çıkarır. Kişi bu sorundan dolayi hayatın diger aktivitelerine katılamaz soğur ve zihni daha az işlev görür. Gıdalardaki guluten ve kazein maddeleri beyne fazla yüklendiginden morfin görevi üstlenir zekanin gelişimini yavaşlatır. Örnegin otizimlilerde zekayı ortaya çıkarabilmek için gulutensiz ve kazainsiz diyet uygulanır.

Tuba Dayanç 6 yıl

Öncelikle şunu söyleyeyim diyetin zeka ile ilgili olan bilimsel çalışmasını bana kaynağıyla atarmısın. Ve gelelim diğer yazdıklarına obezite ruhsal çöküntü yaşatır, ruhu daraltır, hasta eder ama zekaya dokunamaz ki amerika da obez olup bir şirkette ceo olan muhasebe elamanı olan hatta merkez polisi olan adamlar var obeziteyle zekanın ne alakası var düşünme yetisi dersen bir nebze katılırım ancak obez oldu diye geri zekalı olacak değil evet günleri monotonlaşınca düşünmemeye başlayacak bu zekayı geriletir hatta geriletir doğru bir kilime değil sadece kullanıma kapatır kendini kabaca böyle söyleyeyim. Ancak obezitenin zeka geriliği yaptığı yanlış ve diyetinde zekayı ilerlettiği yanlış.

Hüseyin Ovacı 6 yıl

Telefonum tuşlu diyetleri paylaşamıyorum. Otizimin nasıl bir engel oldugunu bildiginizi var sayıyorum. Obezite direk zekayı köreltir demiyorum yan etki olarak etki eder kalitesini düşürür, dikkat ederseniz paylaşımdaki maddelere göre madde ekledim. Üstün zekalıları bunların dışında tutmak lazım, savundugum durum normal zekalı insanlar için geçerli kendim gibi. Bakın şu bir gerçektir İŞLEYEN DEMİR PAS TUTMAZ bütün mesele bu.

Tuba Dayanç 6 yıl

Şimdi aynı dilde konuşmaya başladık benimde savunduğum direk olarak zekayı geriletmez ki zeka gerilemesi diye bir şey yoktur ancak kullanılmamaktan ötürü sorun çözme, düşünme, cevaplama gibi kabiliyetler durur dediğiniz gibi körelir.

Hüseyin Ovacı 6 yıl