Zorunlu askerlik hakkında yorumlar?

Zorunlu askerlik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sağlık problemleri dışında herkes askerlik yapmalı mı? Mesela bir doktorun, mühendisin, bilim adamının, avukatın (vs.) mezun olduktan sonra askerde geçirdiği vakit ülke için kayıp değil midir? Ya da vatan haini birinin yaptığı askerlik tehlikeli sonuçlara yol açmaz mı?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Keyfe keder bir coğrafyada yaşamıyoruz. Öyle dengelerin politik kurulduğu bir avrupa ya da coğrafi olarak hiç bir tehdit unsurunun var olmadığı amerika kıtasında değilz. Bulunduğumuz yer belli...
Askerlik eğitimi şart mı? Evet... Askerlik hizmeti yapılmalı mı? Hayır... Bizde eğitim yok ama hizmet var. Problem buradan kaynaklanıyor.

her birey uzun / kısa dönem - Üni mezunu - İlk okul mezunu ayrımı yapılmadan tek tip askeri eğitim almalı. 6 ay boyunca bu eğitimden geçmeli söz konusu eğitimde sadece 3 defa formalite icabı tüfek atışı yapılıp bırakılmamalı. Hakkıyla silah eğitimi, askeri disiplin, operasyon disiplini ve eğitimi vs... Verilmeli. Yarın öbürgün bir seferberlik söz konusu olursa bu insanlar vazifeye hazır olmalı.

kifayetsiz ve beceriksiz hükümetimizin bir kaç dokunuşu bile suriyede geri dönülemez hasar bırakmaya yetti. Artık suriye'de eski üniter yapı söz konusu olamaz. Emevi camiisine gireceklerdi, şimdi güneyimizde kürt devleti kurulacak!

yarın bi 30-40 yıl sonra esed'in torunu azıtıp "kocatepe'de cuma kılıcam" diye ülkeye girmeye kalkarsa o üni mezunu bebelerin pofuduk götlerine kıyamadığımızdan askeri eğitim vermeme kararı bizim içimizden geçer!!

R