25. kare, viral mesaj, subliminal mesaj hakkında yorumlar

Lise yıllarımda yüzeysel olarak merak sardığım 25. kare, viral mesaj, subliminal mesaj olayına yine lise yıllarımda izlediğim Fight Club filmini geçen gün tekrar izleyerek derinden inceleme kararı aldım. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Fotoğraf benim bu konuda keşfettiğim en büyük şey oldu. Harika bir olay

com-ldkufmw5vxpq46gs7tit.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

25. kare ile ilgili düşüncem net.
“Gözün görmediğini, beyin algılamaz.”
Eklenen resim de yine algıda seçicilik. Göz yanılması olarak geçiyor çoğu yerde ama aslında yanılma değil. Subliminal hiç değil.

T

Genç kız mı, yaşlı kadın mı?..

com-i47nl7rov06roszznc3y.jpg

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Eskimo mu, kızılderili mi?..

com-y4unz3meocsu6wnt08dj.jpg

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Bir yaşlı çift mi, meksikalılar mı?.. Gibi gibi.

com-cywhfhvm7u3od2tyhfan.jpg

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Bende sana katılmıyorum Algıladığını bile unutabilirsin. beyin büyük bir hard disk. Hatırladığını algıladığın olarak düşünürsün. Hatırlamadığın ise bilinç altıdır. Açığa çıkması farklı farklı durumlarda olabilir. Açığa çıkmasa dahi davranışlarımıza yön verir. Bir markete gittiğimizde hiçbir fikrimizin olmadığı ürünü alırken izlemediğimizi söylediğimiz reklamı olan markaya yöneliyoruz sıklıkla. Neticede reklam izlemek kimsenin severek isteyerek yaptığı bir eylem değil. Tv açıktır kendi kendine. Göz her şeyi görür ama biz hepsini algılayamayız. Öyle bişey olsa yaşayamazdık zaten

Erhan Dalgın 5 yıl

erhan Reklam subliminal mesaj değildir, algı yönetimidir. 25. kare uydurması ile de uzaktan yakından ilgisi yoktur. Oturup başında izlemese dahi televizyonunda devamlı A Haber açık olan biriyle, devamlı BBC açık olan birinin de hem kelime dağarcığı hem de bilişsel farkındalık seviyesi farklıdır, böyle olması da gayet doğaldır. Ancak gözünüzün dahi görmediği bir 25. karenin, beyninizin tarafından algılanması söz konusu değldir. Bu iddia “insanın duyma eşiği altındaki seslerden mesajlar alabileceği” iddiası kadar saçmadır. Görmediğiniz şeyi algılayamazsınız, tıpkı duyamadığınız şeyi algılayamadığınız gibi.

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Yani sen o hızlı geçen kareyi göz göremez diyorsun.

Erhan Dalgın 5 yıl

bir gözü görmeyen deneklere erotik kadın fotoları gösterildi. Denek gülmeye başlayınca sebebi için aklıma bişey geldi gibisindne bilinçsiz yanıt verdi. Göz bilinçli olarka görmese de beden görür. Bilinç dışı ile ilgili çok daha fazla durum var

Onur Yazi 5 yıl