5000 bin yıldır ulaşılamayan teknoloji ye 50 yılda nasıl kavuşuldu?

5000 bin yıldır ulaşılamayan teknoloji ye 50 yılda nasıl kavuşuldu?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Şimdi diyeceksiniz ki bunun konumuzla ne alakası var. Ancak piramitlerin konumuna ve yapılış şekillerine bakıldığında olay farklı bir boyut kazanıyor. Şöyle ki ;

Büyük Piramid'in dışı bir jiletin bile arasından geçemeyeceği kadar sıkı şekilde, beyaz kireçtaşıyla kaplanmıştır. beyaz kireçtaşı, magnezyum içermez ve yüksek derecede yalıtkan özelliğe sahiptir. Bu yalıtkanlık özelliği nedeniyle piramidin içindeki elektrik kontrolsüz şekilde dışarı yayılmaz.
Piramidin içinde kullanılan taş bloklar elektriği maksimum seviyede iletme özelliğine sahipkristal ve az miktarda metal içeren bir başka tür kireç taşından yapılmıştır. Piramidin içindeki tüneller ise granitle kaplanmıştır. İletken bir taş olan granit, eser miktarda radyoaktif bir maddedir ve tünellerin içindeki havanın iyonize olmasını sağlar.
Yalıtkan bir elektrik kablosunu incelediğimizde, iletken ve yalıtkan maddelerin piramitlerde olduğu gibi aynı sıra ile kullanıldığını görürüz. Piramidin iletken ve yalıtkan yapısı mükemmel bir mühendislik örneğidir. Ancak elektriğin üretimi için bir enerji kaynağına ihtiyaç vardır.
Piramidin yeraltı odaları bu fizyoelektrik yüklü kayacın içine yapılmış granit iletkenlerdir. Bu elektrik akımı, piramidin granitle kaplı yeraltı odalarından üst bölümlere doğru iletilir. Granit elektriği yüksek derecede iletme özelliğine sahiptir.

Piramitlerin üzerinde bulunduğu Gize Vadisi, yeraltı su kanallarıyla kaplıdır. Piramitler, arası su ile dolu olan bir kireçtaşı kayacının üzerinde yükselir. Yeraltı sularını yüzeye taşırken elektriği de yukarılara ileten bu özel kayaç katmanlarına AKİFER adı verilir. Akiferlerden geçen Nil nehrinin yüksek debili suyu, elektrik akımı üretir. Buna fizyoelektrik adı verilir.

Piramidin zemininde oluşan elektromanyetik alan konsantre şekilde piramidin üst katmanlarına iletilir. Piramidin en tepesinde yüksek iletkenliği ile bilinen altın bir bölüm bulunur. Bu bölüm günümüzde yerinde bulunmamaktadır. Bu nedenle piramidin tepesi, kusursuz geometrik şeklini kaybetmiştir. Bu altın bölüm, negatif iyonların iyonosfere iletilmesinde etkili rol oynar. Bu şekilde bir akım oluşturulmuş olur.
Peki bir akifer yardımıyla elektromanyetik alanı toprak üstüne iletmek ne işe yarar?
Mısır'da beşbin yıl önce kullanılan bu teknolojinin aynısını 1900'lerin başında elektrik teknolojisinin mucidi olarak bilinen Nikola Tesla, Amerika'da inşa ettiği kulede uygulamıştır.
Alternatif akım, elektrik motoru, radyo, lazer, radar gibi temel elektrik teknolojisinin mucidi olan Nikola Tesla, 1901-1917 yılları arasında inşa ettiği Wardenclyffe Kulesi'nde ses ve görüntüleri eş zamanlı olarak kıtalar arası aktarırken, dışarıdan elektrik kaynağı kullanmamış, hatta kablosuz enerji aktarımı teknolojisini uygulamıştır.(Türkiyeloji’den alıntıdır)
Tesla bobini kablosuz şekilde çalışabilen bir akım üretmektedir. Son olarak sizlere Antik Mısır'da kablosuz elektrik enerjisi kullanıldığına dair birer kanıt sayılan görselleri paylaşmak istiyorum.

H

Güzel bir yazı emeğinize sağlık. Yalnız anlamadığım akiferler dediniz ve Nil yüksek debiden dolayı elektrik üretir dediniz. Bunu açabilir misiniz? Zira doğru akım için mesela bir çark ve bobin sistemi lazımken bu nasıl oldu? Alternatif akım için tam olarak ne gerekli pek bilmiyorum ama onunda kendiliğinden oluşması olanaksız. Eğer mümkünse biraz açabilir misiniz konuyu?

Tayfun Meto 5 yıl

Piramitlerin dibindeki manyetik alan çevresinde bir akım oluşturur doğrusu bunu anladım da ilk yazdığım şeyleri anlamadım.

Tayfun Meto 5 yıl