8 aylık kızım ek gıdaya başladığımdan beri tuvaletini 4 5 günde bir yapıyor yardım?

Arkadaslar merhaba.. 8 aylik kizim var. Ek gidaya basladigimdan beri tuvaletini 4-5 gunde bir yapiyordu. Ek gidayi kestim sadece anne sutu aliyor ama yine ayni. Arada zeytinyagi veriyorum ama alistirmak istemiyorum. Ne onerebilirsiniz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Alışacak bişey yok doktor bize bir yaşına kadar herhangi bir yağdan günde mutlaka bir tatlı kaşığı vermemizi tavsiye etmişti, zeytinyağı bu faydası var zararı yok, bence içiniz rahat olsun sonuçta tamamen doğal

E

Corekotu yagi verebiliyor muyuz? Zarari yoktur muhakkak ama zeytinyagi icmeyince cikamazsa diye korktum. Her gun vereyim o zaman. Cok sagolun.

Arzu Atabas 5 yıl

corek otu agir bir yag kullanimlarinda bile az zamanlarla araliklarla veriliyor. Sizma zeytin yagindan vazgecmeyin.

Melike Çıkrıkcı 5 yıl

Tesekkurler

Arzu Atabas 5 yıl

melike , herhangi bir yağ derken yemeklerde kullandığımız yağları kastetmiştim bu arada ek gıda vermekten hiç çekinmeyin, doğal olan herşeyden azar azar da olsa verin bence, tabi bal yumurta gibi ağır gelen şeyler hariç. Unutmayın ki bebekler de kabızlık sorununun ana sebebi doymamasıdır. Karnı güzel doyarsa kakasını rahat yapar. Ben ilk 6 ay bişey vermedim sonra da istesemde yediremedim ve 1 yıl süren kabızlık tedavisi gördü kızım, ama çevremdeki deneyimli anneler 3-4 aylıkken başladılar ek gıdaya ve çok güzel yiyor çocuklarıda.

Esma Karpuz 5 yıl

Esma Karpuz kabızlığın sebebi doymadığından olduguna dair bir açıklama var mı elinizde? 3-4 aylık iken ek gıdaya başlamak bir şey olmadı devam mantıgı kabul edilemez, acısı sonradan çıkar zaten.

Özlem Gülgün 5 yıl

Zeytinyağı yasam boyunca kullanılması bir şey. Çocuğunuza böyle bir durum varsa evinizde probiyotik oranı yüksek şeyler yapıp geçirebilir. Yoğurt gibi kefir gibi yada ayran icirebilirsiniz. Bir bebeğin doyduğunu gün içinde kaka yapıyorsa anlarsın demişti bir doktor bana. Kızım az yiyorsa öğün kaka yapmaz ama iştahı açıldıysa günde 2 kere bile yapar. Ama zeytinyağını tuvaletini yapsın yada yapmasın çocuğunuza içerebilirsiniz çok faydalı.

Sny Şarıl 5 yıl

Bilgi icin tesekkurler

Arzu Atabas 5 yıl