Accent 1.5 dizel aracım km'de 70 kuruş yakıyor, çok mu?

Km de 70 kuruş çok mu ?
Arkadaşlar yakın zamanda 2003 hundai Accent 1.5 dizel araç aldim. İşe git gel için kullanıyorum çoğunlukla. İş ile ev arası 5 km ancak trafikten dolayı git gel 1.5 -2 saat sürüyor. Haftalık kullanıma bakıyorum bu şekil sürüşleri km ye 70 kuruş yakıyor normal midir? Uzun yol ölçme şansım olmadı. Enjeksiyoncuya gittim bozuk bir enjeksiyon vardı değiştirdik, hava ve yağ filtresi, motor yağ hepsini değiştirdik bakımını yaptırdım sonuç aynı. Normal mi bu ?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

O halde içiniz yakıt konusunda rahat olsun. O yoğunlukta bir trafik için bahsettiğiniz değer çok normal. Arabanız fazla yakmiyor, ülkede herşey olduğu gibi yakıt da çok pahalı. Şöyle düşünün, sizin arabanız aslında km'de 30 kuruş yakıyor ve devlet de her km için sizden 40 kuruş ekstra alıyor.

M

rakam her türlü fazla. 70 kuruş yakması için o arabanın 3000 cc motorlu bir dizel olması gerekti.

Tunç Başka 6 yıl

70 kuruş demek 100 km'de 12 litre gibi birşey demek. 5 km yolu 1 saatte gidecek kadar dur kalk yapan sıradan bir araba için bu litre çok normal. Yoğun trafiğin en kardcore hali bu. 3 bin motor bir araç olsa bu tuketim rahatlıkla 20 küsur litrelere ulaşır emin olun.

Mevlüt Kızıldemir 6 yıl

istanbul trafiğinde kangoo 1.5 dCi kullanıyoruz o kadar, maksimum yaktığı 30-35 hadi yüklü olsun 40 kuruş. Yeri geliyor rampa yukarı kalıyoruz o kadar süre trafikte yine o rakama ulaşılmıyor.

Tunç Başka 6 yıl

Bahsedilen trafik "İstanbul Trafiği" diye adlandırdığımız trafikten daha yoğun. İstanbul trafiği dediğiniz olayda 1 saatte ortalama 20 km yol alabilirsiniz. Bu adam 5 km diyor. Farkı görebilirsiniz. Ben de yıllardır İstanbul trafiğinde araba ve motosiklet kullanıyorum, sizi gayet iyi anlıyorum. Mesela Ataşehir'de son birkaç yıldır iş başlangıç ve çıkış saatlerinde 3 km yolu arabayla almanız 1:30 saat civarında sürüyor. Şaka gibi değil mi?

Mevlüt Kızıldemir 6 yıl

sizi anlamaya çalışıyorum fakat aracın kmde 70 kuruş yakması için arabanın 14 litre yakması gerek ve bahsettiğimiz araba dizel. Eğer motorunda sorun olmasa maksimum yakacağı 8-9 litre bu trafikte. Dediğim gibi kimi zaman aynı sürede aynı yolu alıyorum ve yineden o kadar rakamlara ulaşamıyoruz.

Tunç Başka 6 yıl