Affedilmeyecek günahlar

BAGISLANMAYACAK BIR GÜNAH YAZIN! Bakalim...

com-f44uox7h4r4aec7myw3x.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Yalan

A

Çok sıradan. Daha sıra dışı bir günah

Murat Tecimen 6 yıl

Sıradan Fakat Berbat Sonuçlar Oluşturup Tüm Dengeleri Bozabilme Gücüne Sahip, Söyleyeni De Söylenileni De Berbat Bir Durumu Düşürebilen, Etkili Ve Kesinlikle Büyük Cezaları Olması Gereken Bir Günah. Bence.

Alexis Lord 6 yıl

Bağışlanabilir ama sen daha ince ve derin düşün BAGISLANMAYACAK bir şey olsun

Murat Tecimen 6 yıl

Benim İçin Bağışlanılamaz. Bağışlayamayacağım Başka Bir Şey De Annemi, Babamı Üzen Herkes Ve Her Şey.

Alexis Lord 6 yıl

Sizin İçin Bağışlanılamaz Olan Nedir? Ne Düşünüyorsunuz?

Alexis Lord 6 yıl

Henüz bulamadım. Dusunuyorum tüm günahlardan ötede

Murat Tecimen 6 yıl

“... Yalnızca Bir Günah Vardır, Tek Bir Günah. O Da Hırsızlıktır. Onun Dışındaki Bütün Günahlar, Hırsızlığın Bir Çeşitlemesidir...” ... Bir İnsanı Öldürdüğün Zaman, Bir Yaşamı Çalmış Olursun. Karısının Elinden Bir Kocayı, Çocuklarından Bir Babayı Almış Olursun. Yalan Söylediğinde, Birinin Gerçeğe Ulaşma Hakkını Çalarsın. Hile Yaptığın, Birini Aldattığın Zaman Doğruluğu, Haklılığı Çalmış Olursun. Anlıyor Musun?” Uçurtma Avcısı Kitabından.

Alexis Lord 6 yıl

İnsanoğlunun en büyük keşfidir yalan var olmamizda bugune kadar gelebilmemizde büyük etkendir kendileri. Ve herkes yalan söylr çocuklukta öğrenilmeye baslanir bu durum.

Osman Kutluad 6 yıl

Yani? Faydalı Mıdır? Yalan Olmasa Bu Günlere Gelemez Miydik Ve Bu Günlerden Kastınız Ne?

Alexis Lord 6 yıl

Evrimsel süreçten bahsediyorum yalan mekanizmasini gelistirmeseydik bugün var olamazdik veya bu kadar yer yüzüne hakim olamazdik yalan da bir cesit kurgudur bu da hayal gücünü gerektirir bizi diger canlilardan ayiran da bu yonumuzdur

Osman Kutluad 6 yıl

Hayal Gücüne Ne Kadar Katkısı Olduğu Tartışılır Ama Yalanın Çaresizlikten Doğduğu Da Bir Gerçek. Çözüm Üretemediğimiz Takdirde Yalana Başvuruyoruz, Yalan Düşüneceğine Farklı Bir Çözüm Düşünsen Hayal Gücünü Yine Kullanmış Olursun. En Azından Bu Kurguyu Gerçek Hayata Yansıtmak Yerine Farklı Şekillerde Dışarı Vurabilir. Ve Eğer Bunu Başarabilseydik O Zaman Belki Dünya Biraz Daha Güzel Olabilirdi Diye Düşünüyorum. Tabi Şimdi Bunu Konuşmak Gereksiz, Olan Olmuş, Şu Saatten Sonra Ne Yaparsak Yapalım Yalanı Hayatımızdan Atamayız Zaten. Çoktan Bir Parçamız Haline Gelmiş De Olsa Kötü Bir Davranış Benim İçin. Mümkün Olduğunca Az Söylemek, Uzak Durmak Gerekiyor İç Huzur İçin.

Alexis Lord 6 yıl

Yalan genel olarak kötü bir davranistir o konuda hemfikirim ama bazi durumlarda söylenebileceğini düşünüyorum ben. Mesela Rosseau'nun bi sözü vardir "Kendisine veya baskasina zarar vermeden söylenen şey yalan değil bir çeşit kurgudur" diye. Pembe yalan dediğimiz bir kavram da vardir mesela. Bazen yalan da olsa insanlara duymasini istedigi seyler soyleriz bu da yasami daha yasanilir kılar gereklidir de bi nevi.

Osman Kutluad 6 yıl

En Acımasız Gerçeği En Basit Yalana Tercih Edebilirim Diyebilirim Rahatlıkla. Daha Sonra Bir Yalanla Avunduğunu Fark Edince Yaşadığın Hayal Kırıklığının Telafisi Olmuyor Çünkü. Bütün Kötülüklerin Başlangıcının Yalan Olduğunu Düşünüyorum. Bir Kere Yalan Söylemeye Başladıysan Daha Önü Arkası Kesilmez, Ne Kadar Masum Görünse De Tehlikeli.

Alexis Lord 6 yıl