Akıl sağlığını kaybetmiş birisine nasıl yardım ederim?

Merhaba arkadaslar, Istanbul'da akil sagligini kaybetmis bir arkadasim var ve ABD'de oldugum icin bir sey yapamiyorum. Ailesi de umursamiyor. Bir hastaneye kapatilmasi lazim kendine gelmesi icin. Surekli dayak yiyor, kafasi gozu sisiyor ve paylasimlarindan her gecen gun daha kotuye gittigi belli oluyor. Bu konularda devlet yardimci oluyor mu ya da ne yapilabilir bilgisi olan var midir? Ben de cok caresiz kaldim.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Yetişkin bir kişiyse zorla hastaneye kapatılması yasa gereği mümkün değil. İki yolu var;
1. Sulh hukuktan vasi atanacak
2. Aile mahkemesinden tedbir alınacak.
Her halükarda da birilerinin başvurması lazım. Yoksa hastaneye yatmak istemezse mahkeme kararı olmadan yatırılması mümkün değil (eğer bir suç işlemiyorsa)

M

uyusturucu kullaniyor annesinin onunde.

Sevgi Bdr 6 yıl

1. Annesi, çocuğum uyuşturucu kullanıyor diye sulh hukuktan vasilik isteyecek 2. Annesi, çocuğum uyuştucu kullanıyor bana tehdit oluşturuyor diye aile mahkemesinden tedbir isteyecek 3. Üçüncü bir kişi, bu şahıs uyuşturucu kullanıyor tedavi olması lazım diye polise gidecek. Bu üçünden biri olacak maalesef.

Mehmet Erdurucan 6 yıl

Mehmet Erdurucan tesekkurler bilgi icin. Bu cocuk uyusturucu kullaniyor diye polise gitme islemi yapilabilir. Ben yapamasam da yapacak birini bulurum diye dusunuyorum.

Sevgi Bdr 6 yıl

Rica ederim. En hızlı yol bu gözüküyor. Herhangi bir telefondan 155 ihbarı bile yeterli olur gitmeye de gerek yok ama ihbarı yaparken akıl sağlığından da bahsetmek lazım yoksa sadece içicilikten ifade alıp bırakırlar.

Mehmet Erdurucan 6 yıl