Allah emrettiği halde nasıl şeytan ona karşı gelebiliyor?

12 - (Allah) buyurdu: "Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten alıkoyan nedir?" (İblis): "Ben, dedi, ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın."ALLAH EMRETTİĞİ HALDE İBLİS NASIL OLUYORDA İTİRAZ EDEBİLİYOR.....?????

L
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Hocam çok afedersiniz ama neyden yapıldığının ne önemi var Allah herhangi bir insana köpeğe maymuna saygı duy secde et dese bunu bizzat dese yüzüne dese buna karşı çıkacak insan da melek de tanımam.. Allahın gücünü bilen onunla nasıl iddiaya girer. Diledigi an dilediği olan yaraticiya bunu bile bile nasıl kafa tutarsin... İmtihan içindi derseniz anlarım. Herseyin önceden sebebini ve sonucunu bilen yaradan biliyordu elbette şeytanın karşı çıkacağını da.. Buna rağmen secde et dedi çünkü insanlığı şeytanla imtihan etmesi gerekiyordu demenizdir en mantıklı açıklama..

E

müthiş...

Levent Ferda 6 yıl

Buradan anlıyoruz ki; insanlar, cinler ve seytan; meleklerdeki gibi mutlak itaat üzere yaratılmamıs. Onlara bir cüz'i irade/ tercih hakkı vermiş Rabbim.. İmtihan sırrı binu gerektirir. Şeytan ve ona uyanlar bu iradelerini Allah'a uymamak şeklinde kullanmışlar. Insan rüzgarın önünde bir yaprak gibi olmadıği gibi, yuları boynuna dolanıp öylece bırakılmıs bir hayvan da değildir. Bazılarının dediği gibi bütün fiillerini yaratan bir varlık hiç değildir..

Halime Xalilov 6 yıl