Allah insanların seçimlerini bilebilir mi?

Abdülaziz Bayındır, bu ayeti böyle çevirmişken nasıl "Allah gelecekte kimin iman edip etmeyeceğini bilmez" diyebiliyor acaba? (Rabbimi uzak tutarım!)

Enfal 23- Allah, onlarda bir hayır görseydi elbette dinletirdi. Dinletseydi bile yine de yüz çevirirlerdi.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

bence o aslen bambaska bir sey söylemek istedi ama meramini anlatamadi ,
o bizlerin önceden yazilmis cizilmis bir eserin SADECE oyunculari olmadigimizi, kaderin bu gunku algi ile anlasilan bu senaryoyu yasamak oladigini anlatmak istedi, bunu yaparkende batti gitti

C

Iste bence de, geri de donemedi, tukurdugunu de yalayamadi olay bu

Meral Buğa 6 yıl

Geri dönemedi değil videolar kayıtta ve canlı yayında söylenmiş bir söz düzeltmek için geç kaldı hocanın anlatmak istediği Allahın gaybı bilmemesi değil kadercilik mevzusunun yanlış olduğu ile alakadar dı yanlız çok yazık oldu. İsim takmaktan hoşlananlar ve düşmanlık gidenlerin ekmeğine bal sürdü bu sözleri üzücü bir olaydı bence.

Fethiye Dümen 6 yıl

Buna katiliyorum ama diyorlar ki kitap cikaracakmis ayni fikrin devami olarak, kime neye inanacagimizi da sasirdik, Rabbim ayaklarimizi sabit kilsin

Meral Buğa 6 yıl

Allah gaybı bilir biz onun bize ancak bildirdiğini biliriz. Ama Allah gaybı bilse de kişinin özgür iradesine müdahale etmez .

Fethiye Dümen 6 yıl

Yani gideceğin istikameti sen belirlersin sonuçlarındanda sen sorumlusundur. Ben buna inanıyorum ayetlerden bunu anlıyorum ve ALLAH ta çoğu yerde genede bize çok yardım ediyor yoksa bu evrende adım atmaya bile korkarak yaşardık .

Fethiye Dümen 6 yıl