Allah kötülüklere neden sessiz kalıyor?

Allah neden bu kadar kötülüğe sessiz! Kalıyor DEĞİL
İnsan, neden bu kadar kötülüğün sorumlusu olduğunu İNKAR ediyor.

Başına gelen her iyilik Allah'tandır. Başına gelen her kötülük kendindendir.(Nisa 79)
.
Şüphe yok ki Allah, insanlara hiç bir şekilde kötülük etmez;fakat insanlar kötülüğü kendi kendilerine ederler.
(Yunus 10)
.
Allah zerre kadar haksızlık yapmaz ve eğer bir İYİLİK olursa onu kat kat arttırır, katından fazlasıyla karşılık verir.(Nisa 40)
.
Hiç kuşkusuz bir toplumun bireyleri kendi iç dünyalarını değiştirmedikçe Allah da o toplumun gidişatını değiştirmez.(Rad 13)

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

"Suç" kavramı insana mahsustur. Nasıl bir zihniyete sahipsiniz? Çocuklar bile bu derece .... Düşünmez. Siz gerçekten Kur'an-ı Kerim'de bahsedilen nasipsizlersiniz. Allah sizi ıslah etsin ve hidayete erdirsin. Umarım siz de kendinize bahşedilen iradenizi doğru yönde kullanırsınız. Yoksa sonunuz pek hayırlı görünmüyor.

E

Sen dedin ya. Allah kesin yapar. Siz yobaz inançlıların huyudur kendi inancından olmayanları aşağılamak. Biz zaten senin Allah'ına inanmıyoruz ki kalkıp temennide bulunup birde sonumuz ile ilgili tehditte bulunuyorsun. Akletmek lazım işte.

Gören Dardağan 6 yıl

Ben sizi aşağılamıyorum, sizin için iyi temennilerde bulunuyorum. Mesela size "yobaz"demiyorum. Sizi tehdit de etmiyorum. Ancak ileri derecede kibirin yanısıra büyük bir kompleks ve şiddetli bir korku görüyorum. Neden kendinize bu denli eziyet ediyorsunuz? Ayrıca inanıp inanmamanız da beni ilgilendirmiyor. O sizin sorununuz. Sonuçları da sizi bağlar. Inançsızlığınızı neden bu kadar ön plana çıkarıyorsunuz ki? Kime ne bundan? Varsa işe yarar bir özelliğiniz, onunla dikkat çekmeye çalışın.

Elif Alsan 6 yıl

Ufacik cocuklarin tecavuzune gozyumman allahiniz affedilmek icin o cocuklarin ayaklarina kapanmali

Umut Özcan 6 yıl

Tecavüz konusuna ne kadar da takilmissiniz. O tecavuzleri yapan insanların "erkek?!" versiyonları. Suçlu arıyorsanız kendisine "erkek" diyen o gafillere bakın.

Elif Alsan 6 yıl

Mesele allhaniniz izni olmadan hicbisey yapilamayacagi hadid 22 olmaliydi sanirim Nasil bi sadist buna izin verebilir

Umut Özcan 6 yıl

Yahu insan inanmadığı şeylerden korkar mı? O sizin korkularınızdır. Allah'tan bişey dileyeceksen ırzına geçilen çocuklar yada açlıktan ölen ve rızkını vermediği ama veriyorum dediği insanlar için, sokaktaki evsizler için veya yetim Kalan kimseler için dile. Mesela ondan neden bunlara göz yumduğunu sor. Hani kadir ve şefaat sahibi ya. Neden o iyiliğini bazılarından esirgedigini sor. Asagkamiyormus. Senin inancından olmayanı layık gördüğün yer zaten aşağılamak değil mi? Senin dinine göre o dine inanmayanlara eşek yada aşağılık maymun veya tepesine sictigini demiyor mu? Onlara irinler icirmiyor mu? Senin dinin zaten bunu yapıyor, sende dine o kitaba riyayet ediyorsan zaten sende kendinden olmayanı aşağılıyorsundur. Çünkü senin tanrının gözünde zaten kendisine inanmayanlar o şekilde ve onlara en ağır cezaları uygun görüyor. Nereye asaglamiyorsun? Ya kendinden haberin yok yada inandığın kitaptan.

Gören Dardağan 6 yıl

O tecavüzü yapan insan ama Lev-hi Mahfuzda o tecavüze uğrayan çocuğun kaderini yazan kim? O doğmadan herşeyini tayin eden ve ona kaderini belirleyen kim? Onun tecavüz edilmesini isteyen kim?

Gören Dardağan 6 yıl

Anladım. Bu da dinini Nihat Hatipoğlu'ndan öğrenmiş. Kur'an'ın iki sayfasını bile karıştırmamış.

Gören Dardağan 6 yıl

Insanoğlu kendi iradesinden bihaberse ona laf anlatamazsın.

Elif Alsan 6 yıl