Allah, La ilahe (Yoktur tanrılar) derken acaba insanı hangi tehlikelere karşı uyarmıştır?

La ilahe illallah.. Allahtan başka ilah yoktur.. Demek değildir.. La ilahe(Yoktur ilahlar) illaAllah ( sadece Allah vardır) demektir.. Aslında İslam tanrılık kavramını reddeder..(Tanrı yoktur diyenler bu konuda haklıdır. )İslamda tanrı veya tanrılar yoktur.. Sadece tüm sistemin arkasındaki gücün ismini Allah diye işaret eder.. Allah ismi işaret anlamlıdır.! Asıl istenilen işaret edilenin mana çıktılarının peşinde olunmasıdır..!!
Allah.. La ilahe (Yoktur tanrılar) derken acaba insanı hangi tehlikelere karşı uyarmıştır.!??

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Konuyu açayım vahdeti vücut deniyor bu görüşe, ilk muhyiddin ibni Arabi savunuyor. Ama bu görüşteki yanılgıları Bediüzzaman risalelerde çok güzel açıklıyor inşaAllah. Doğrusu mevcud olan her şeye Allah'tır diyemeyiz fakat Ondandır, O'nun tecellisidir denebilir. Haşa ALLAH'ın zatını kavramaya, idrak etmeye güç yetiremeyiz. Biz O'nun yarattıklarından yola çıkarak O'na iman eder, O'nu tanır, O'na hayran olur, tesbih, hamd ve tekbir ederiz. İnşaAllah.

F

Ne içiyorsun arkadaşım, Şu kafaya bi türlü ulaşamadım

Uğur Tekinn 6 yıl

Vicdanına direnmesen, vicdanına uysan yeter. Herkes vicdanında Allah'ı bilir. Biz elhamdülillah imanla, Allah sevgisiyle bu huzurlu kafaya ve sevgi dolu kalbe ulaşıyoruz.

Fatih Lis 6 yıl

Iyide mantığı yitirdikten sonra balici muptezellerden ne farkınız kalıyor, Daha okuduğunuzu anlamayıp, hayal dunyanizi millete satiyorsunuz, risale sakirtleri

Uğur Tekinn 6 yıl

Ben Kur'an müslümanıyım, bildiğin klasik nurculardan değil. Üstelik ileri derece Osmanlıca bilirim.

Fatih Lis 6 yıl

Her şey mantıklı mantıksız olan hayata amaçsız deyip, bir yaratıcıya inanmamaktır.

Fatih Lis 6 yıl

Beynin yandı arkadaşım, ya tamam he he

Uğur Tekinn 6 yıl