Allah, La ilahe (Yoktur tanrılar) derken acaba insanı hangi tehlikelere karşı uyarmıştır?

La ilahe illallah.. Allahtan başka ilah yoktur.. Demek değildir.. La ilahe(Yoktur ilahlar) illaAllah ( sadece Allah vardır) demektir.. Aslında İslam tanrılık kavramını reddeder..(Tanrı yoktur diyenler bu konuda haklıdır. )İslamda tanrı veya tanrılar yoktur.. Sadece tüm sistemin arkasındaki gücün ismini Allah diye işaret eder.. Allah ismi işaret anlamlıdır.! Asıl istenilen işaret edilenin mana çıktılarının peşinde olunmasıdır..!!
Allah.. La ilahe (Yoktur tanrılar) derken acaba insanı hangi tehlikelere karşı uyarmıştır.!??

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Allah'tan başka varlık olmadığı, tüm insanların şuur seviyesinde kavranabilecek bir konu değildir.
O yüzden bu mevzu herkese açık bir platformda tartışna konusu olamayacak hassas bir mevzudur.

S

Haklısınız. Ama bu konu hiç dillendirilmediği sürece kimsede kulak aşinalığı bile olamayacak. Bu gün dalga geçenin karşısına başka bir yerde yine çıkarsa belki oda uyanmışlardan olacaktır.

Fikret Yeşilırmak 6 yıl

Dillendirmek ayrı. Tartışma konusu olmamalı sadece. Çünkü bu, zaten karışık olan kafaları daha da karıştırır. Ahmet Suban beyin yaptığı gibi, bilerek ve örneklendirerek izah etmekte fayda olabilir.

Selahattin Bestas 6 yıl

Selahattin bey.. Dikkatli okursanız konu Allahtan başka varlık olmadığı.. Enel Hakk'ın ne olduğu meselesi değildir.. Zahirde var olan Allah.. Batında nerededir diye bir soru değildir.. Sadece konu zahirde yıktıgınız ilahlarınızı batınınızda yıktınızmı sorusudur.. Ne demek istediğimi de ara ara sohbet arasında yineledim.. Ayrıca bilerek diyorsunuz.. Siz benim neyi bilip neyi bilmediğimi nereden biliyorsunuz..

Mehmet Demırkaya 6 yıl

Haklısınız Özür dilerim Mehmet bey

Selahattin Bestas 6 yıl