Allah yerlerdeki ve göklerdeki her şeyi sizce nasıl kontrol altında tutuyor?

Allah yerlerdeki ve göklerdeki her şeyi sizce nasıl kontrol altında tutuyor?
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
84
84 CEVAP

Senin alim dediklerin bilgisi cok ama kendi menfaatlerine

G

Gökhan bey, başının ağrısı sadece ilmini Allah yolunda kullanmak olan tek bir alim için dahi olsa bu genelleme size zarar vermez mi? Kendi menfaatlerine ilmini kullanmayan alimlere haksizlik etmiş oluyorsunuz. İyi niyetle yanyana getirilen bu harfleri hüsni zan ile okuyun lütfen.

Barış Erturk 6 yıl

Baris koc müslümanlarin DIN konusunda alime ihtiyaci yoktur din aciktir ve bir kitabi vardir okuman icin kitabi indiren sana akil vermistir okursun anlarsin uygularsin

Gökhan Waha 6 yıl

Bu durum sana tüm alimlere menfaatçi deme ruhsatini vermez. Dahası menfaatci olmayanlara bu şekilde iftira atmana (tam anlamiyla bunu yapiyorsun) hic vermez. Alimleri. Nkar etmek. Kuran ayetlerini inkar etmektir. Senin anladigin alimler bir çok ayette salih kullar olarak geçer zaten. Bu nasil bir rahatliltir ki böyle bir ihtimal. Varken bunu goze alabiliyorsun. Bu icindeki curuk bir domatesi gorup kasayı cope atmaktan farksiz. Gerçi sizi kasanin gereklililigine inanmıyorsun.

Barış Erturk 6 yıl

Biz Kur’ân’ı bütün ilâhî kitaplardaki dinî-ilmî esasları içeren, açık, edebî, Arapça, okunan bir kitap halinde planlayıp hazırlayarak açıkladık. Umulur ki, aklınızı kullanarak anlarsınız. Daha baska söze gerek varmi?

Gökhan Waha 6 yıl

O kadar ayet var, salih kisilerle ilgili ona ne diyorsun peki.

Barış Erturk 6 yıl

Yaz bana bitane Alimlerin arkasina takilin diyen bir ayet

Gökhan Waha 6 yıl

Tutturmussunuz bir "alimlerin arkasina takilin" söylemi herkesi ayni seye inanıyormuş gibi etiketleyin. Kuranin hangi ayetinde genelleme yapin, herkesi ayni kefeye koyun, hakkinda hic bur bilgi sahibi olmadığınız kişilere atin tutun, diye emir var. Bu nasil muslumanliktir. Ben sana net bi ayet yazayım. Allaha, peygambere ve sizden olan emir sahiplerine itaat edin. Bu ayette geçen emir sahipleri sizin simdi hepsi bidattir dediği niz usulleri kili kirk yararak hazirlayanlardir. Hadi buyrun. Açıkça resul a ittat edin diyor. Allah bilmiyor muydu Resul un sunnetinin bu zamana kadar bir kisminin şüpheli olarak intikal edeceğini. Siz daha inkar peşindesiniz. Nasil bir hatadasınız keske bilseniz.

Barış Erturk 6 yıl

Buradaki o emir sahibi dediigin insanlar Alimlermi

Gökhan Waha 6 yıl

Senin icin ne farkederki. Sen daha alime gelene kadar sunneti inkar ediyorsun. Herseyi bilen Allah biizm su amda okuduğumuzda sünnet ve hadislerin değiştirilebileceğini bildigine göre neden bu ayette sadece kuran a itaat edin demiyorda, resul u ve emir sahiplerine de itaat edin diyor. Senin alim ile kastettiğin sana öğretilen sozde alimler olabilir. Ben Allah dostlarından bahsediyorum.

Barış Erturk 6 yıl

Allah sana kitabi göndermis akilda vermis oku anla diyor sen sadece sana gönderilen kurandan mesulsün hadis sünnet beni baglamaz

Gökhan Waha 6 yıl