Ana Sayfa
»
Din
»
Allahın El Kuddüs veya El Vahid isimlerini belli bir sayıda tekrarlamanın bir faydası var mı yoksa hurafe mi?
Allahın El Kuddüs veya El Vahid isimlerini belli bir sayıda tekrarlamanın bir faydası var mı yoksa hurafe mi?
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
48
Ne gibi bir fayda beklediğinize bağlı
Herhangi bir kelimenin yada ismin tekrar tekrar okunmasının ne faydası olabilir ki?
Mesela bir yakınımin göğsünde ağrı ama stresten dolayiymiş bi arkadaşı ona Ya Kuddüs Ya Sabûr Ya Muafi ismini zikret her gece 10 dk gözünü kapatmış düzeldim diyor ne yönden olur bu
Allah'ın ismi ile sihir olmaz bence kardeşim
Ey iman edenler! Allah'ı çokca zikredin
Zikir öğüt demektir. Allahı zikretmek de allahı öğütlemektir. Yani doğruların başkalarına öğütlenmesi olayıdır. Papağan gibi isimleri tekrar etmek değildir.
Namaz zikir dir oruç zikir dir ibadet lerin hepsi zikir dir ayrıca Yavuz Salmaz papağan gibi küçümsediğin de zikir dir ve tasavvuf un özüdür
Dinçer Sığın bence Esma enerjimizi rahatlatıyor mesela biri kötülük düşünüyor bu enerjimizi etkiler zihinsel olarak ancak El Mani(Engel olan)ismi bizi dinç tutar gibi
İbadet: Faydalı işler yapmaktır. Salat namaz kılmak anlamına gelmez, oruçta aç kalmak değildir. Ve tasavvufa gelince o da insanların uydurduğu başlı başına farklı bir dindir.
Yanlış inanışlar üzere de yapılan eylemler insanları pisikolojik olarak rahatlatabilir. Bir budist rahibine de sorsan çok huzurlu olduğunu söyleyecektir. Fakat bu yapılan eylemlerin doğru olduğu anlamını taşımaz. Sahte bir huzurdur aslında..
Ozaman başka sende mezhep karşıtısın
Ben hurafe olduguna inanmiyorum. Deneyip tesirini gorup tavsiye eden zatlar kisiler olabilir neden sakinca olsun ki
Dua bir enerjidir duanin gucu varsa yeterli enerji toplanmasi yeterli sayiya ulasmasi anlaminda sayili dua veya Allah in güzel isimlerinden okunmasinda ne gibi hurafe olabilir. Yeter ki kalpten oku inanarak oku
Gerçekte faydası olmayan birşeyden fayda beklemektir. Bu da şirktir.
Gerçek anlamda çare aramak yerine, vaktin ve emeğin boşa harcanmasıdır.
Düşünün biri size büyü veya kiskancliktan dolayi zarar veriyor bunların mutlaka zararı var insana ben ayet açıyorum dah 20 saniyede gözümden yaş geliyor yani
Neden tesbih 33 ama sen fazla cekersen olmezsin ama 33 cekilmesi yeterlidir anlaminda anlayabilirsin
Dua da kuru kuruya istemek değildir. Biz her daim istekte bulunuruz. Ve bunları yapmaya çalışırız. Allahın kanunları çerçevesince yapabildiğimiz her isteğimiz kabul edilmiş demektir. Yapamadıklarımızda kabul edilmemiştir. Çünkü ya allahın kanunlarına aykırı bir istekte bulunmuşuzdur. Yani bilimsel kanunlara aykırı bir istektir. Ya da yine gücümüzün o an yetmediği bir işe kalkışmışızdır.
Bireysel olarak gücümüzün yetmediği şeyleri de topluca yapmaya çalışırız. Bu da allahta topluca dua etmek, allahdan bir şeyler beklemek anlamına gelir.
Allahın yardımı kanunlarına uymakla mümkündür.
Yavuz Salmaz mezhep in yok dimi
Tekrar okunmasının amaci onun birisinin duymasi degil senin ictenliginin artmasi demektir. Yoksa biz Allah tan birseyi bir kere istedik duymadi bir daha isteyelim diye birsey yok ama 3kere ayni duanin gonulden istenmesi diye birsey vardir ki. Ben bu sekilde edilen duanin geri cevrildigini dusunmuyorum. Hakkinizda hayirlisini isteyin.
Hicbir dua geri cevrilmez Yavuz Salmaz
Büyü dediğiniz şey aslında aldatma, kandırmacadır. Tesbih çekmek diye bir ibadet ye zaten yoktur.
Neden birseyi 40kez soylersen olur denilir biliuor musun
Peki Allah o Allah ki (Melik)Hükümdar dır,(Kuddus)noksan olmayandır,(Selam)esenlik verip selamete cıkarandir,(Mümin)Müminleri güvenli kılan dır,(Müheymin)Gözeten ve koruyandır, Azizdir,(Cebbar)eksikleri giderendir,(Mutekebbir)büyük olandır. Bunu okumak zararlımidir acep
Dua istemektir. Birşeyi yapmaya başlamadan önce istemen gerekir. Elini hareket ettirebilmek için önce istemelisin. Sonra vucudun sana itaat eder ise hareket edebilirsin. Butün bu kuvvetleri emrimize veren yaratandır. İsteklerimize karşılık verir. Meleklerin (kuvvetlerin) ademe secde (itaat) etmesi bu şekildedir.
Ozaman olmasını istediğin şeyi 40 kere söyle de olsun bakalım. Nasıl olacaksa..
Siz dua ederken gonulden isteyin ancak hayirlisini isteyin muhakkak kabul edilir. Karsiliksiz dua kalmaz.
Yavuz Melek kuvvet peki şeytan ne
Kuru kuru istemek değildiro. Siz Duayı yanlış anlamışsınız.
Şarjım bitti bitecek. Neyse yazabildiğim kadar artık. Şeytan bizi kandırmaya çalışan insanlardır.
Bak cekim yasasina muhakkak inanmalisiniz cok kolay bir uygulama
Zaten 1400 yıldır beri bütün islam alemi yanlış anladı sen çıktın saol aydınlattın nixi
Vesvese veren kim
Onlar anlamaya çalışmadı.. Atalarından ne gördüyse aynısını tekrarladılar.
Vesvese veren kim birde secde etmeyen İblis kim melekler ettiya hani İblis kim
Oncelikle istedigin seyi bil ve kendini sinirladigin dusunceleri unut ve hedefine ulasmak icin esnek ol
O iblis. Bizim aklımıza fikirler veren bir mekanizma. Görünmeyen bir varlık olduğu için sıfat olarak cin dir. Enerjisel olduğu ve etki edebildiği için melek denir. Bize yanlış fikirler de verebildiği ve bizi yanıltabileceği için de sıfat olarak şeytandır.
Emrimizde olan kuvvetler vardır. Birde bize itaat etmeyen düşünce yetimiz yani iblis vardır. Susturmaya çalışsan da iblis bizi dinlemez, bizim emrimize itaat (secde) etmez.
Neyse şarjım bitti daha sonra devam ederiz.
Ne istiyorsun yemek yemek istediginde yiyorsun dogru mu istemezsen yemezsin bir araba almak istiyorsan da alirsin. Alamıyorsan yeterince istememissin demektir. Ya da alamayacagini dusundugun icin olumsuz dusuncenle istegine set cekmissin demektir. Evrendeki herseyin bir enerjisi var sen yeter ki o enerjiyi iste dusun dusundukce kendine çek. Kendini de ona tabi. Boylece istedigin seyle aranda mesafe kalmayacak.
Biraz daha araştırsalar Bakteri İblis olcak
Olur mu bakterilerimiz olmasa biz yasayamayiz
Yine yaratılış özellikleri ve kanunlar gereği her istediğini yapabilecek gücün olmadığı için, bazı isteklerin (duaların) kabul edilmeyecektir. Her istediğimizi yapamayız. Bu da her istediğimizi allahın vermeyeceği-yaratmayacağı anlamına gelir. "Duamız kabul olmadı" nın anlamı da zaten budur.
Duanin geri cevrilmedigini düşün. Dua 3sekilde kabul edilir. Yani duanin karşılığı 3sekilde verilir.
1-Istedigin verilir.
2-Zamani gelince veya yerine daha iyisi verilir
3-Ahirette verilir
Ahirette de olmasını istediğin şey için de önce gereğini yerine getirmen gerekir. Öyle yine kuru kuruya istemekle olmaz. Yani istediğin şeyi elde etmek için çabalıyor olmalısın. Ahiret, yapıp ettiklerimizin karşılığını göreceğimiz andır.
Istedigin sey dogru ve gercekci olmali tabi
Allahın 99 ismini öğrenerek onu yakından tanımış olursun. Nasıl bir Rabbin var yakından bilmiş olursun. Ona göre davranır ona göre yaşarsın. Tekrar konusuna gelince. Rahman ismi merhamet eden anlamında kullanılır. Bu ismi günde 1000 kez tekrarladın diyelim. Bu tekrarı yaparken sürekli olarak rahman isminin manasını kalbinde müşahade edeceksin düşüneceksin. Ve o ismin bütün manalarını kavramaya anlamaya çalışacaksın. Böylece okuyup geçtiğin isimleri kalbine naksetmis olacaksın .
Dualariniz olmasa neye yarardiniz dua muminin silahidir
Yavuz Salmaz Sana göre Melekler Ademe saygı duydu yani biz düşündüğümüzde kuvvet Meleklerlemi oluyor
Kafanda canlandırdığın melek kavramını bir kenara atmalısın önce. Melek kelimesi kuvvet-etki anlamına gelir. Melekleri gönderdik demek, kuvvetler gönderdik demektir. Ölüm melekleri; bizi öldüren kuvvetler, etkiler anlamındadır.
Biz bir işi yapmaya çalıştığımızda vücudumuzun hareket edebilmesi için belirli kuvvetlerin bize itaat etmesi gerekir. Meleklerin (kuvvetlerin) secde (itaat) etmesi bu anlamdadır.
O pasajlarda allah ile meleklerin karşılıklı konuşturulması, edebiyatta intak sanatı yani cansız ya da akılsız varlıkların konuşturulması sanatıdır.