Doğu ekspresi detaylı bilgi

Merhaba,

Doğu ekspresi hakkında bilgi almak istiyorum. Başta bilet alma konusunda detaylı şekilde yardımcı olabilecek bilirkişi var mı?

Biliyorum aramaya inanmalı ancak durum biraz acil. Teşekkürler.

EDIT: Arkadaşlar, benim daha spesifik bi' yardıma ihtiyacım var. Örneğin; bilet alma. ALAMIYORUM.

D
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
10
10 CEVAP

1: Güzergah: Önceden İstanbul'dan başlayan hat, artık Ankara'dan başlıyor. Aktif güzergah şu şekilde: Ankara – Kırıkkale – Kayseri – Sivas -Erzincan – Erzurum – Kars

2: Vagon Tipleri ve Sıralaması: Trende 5 farklı tipte vagon vardır. Bunlar; Furgon, Pulman, Yemekli, Örtülü Kuşetli ve Yataklı vagondur. Bu vagonları sırayla inceleyelim.
a) Furgon: Valiz vagonudur. Fazla valizler ücret karşılığı konur.
b) Pulman: Normal koltuklu vagon. Otobüs gibi. Ancak koltuk araları otobüsten daha geniş olduğu için daha rahat. 2, 3 ve 4. vagon pulmandır.
c) Yemekli Vagon: Çeşit çeşit yemek ve içecek var. Soğuk ve sıcak karışık. Fiyatlar ortalama. Yemek yemeseniz bile gidip oturabilirsiniz, sıkıntı yok. 5. vagondur.
d) Kuşetli Vagon: 4 kişilik odalar. Siz 1 kişilik yer alırsanız, diğer 3 kişilik alan başkalarının olur. Odada 1 adet priz, klima, askı, valiz koymak için küçük bir alan, küçük bir masa, çöp, lamba, gece lambası var. Camlı bir kapısı var, kapı içeriden kilitlenebilir. Ayrıca kapıdaki camı kapatmak için perde de var. Gece vakti oturduğunuz koltuklar yatak oluyor, birde koltukların üstünde yatak var, yani odada 2 adet ranza var. Temiz çarşaf ve pike, yastık veriliyor. Pulmanda yolculuk yapan birisinin bu vagona girmesi yasak. 6. vagondur.
e) Yataklı Vagon: Kuşetli vagondaki oda büyüklüğünde odalardan oluşur, ancak bu odalar 2 kişiliktir. Siz tek kişi dahi alsanız odadaki 2 yatağı da almak zorundasınız. Odada el-yüz yıkamak için lavabo, mini buzdolabı, askı, 2 adet priz, küçük bir dolap, klima, gece lambası yer alıyor. Vagonda ayrıca hizmetli var, yemekli vagondan yemek sipariş edebilirsiniz ya da gece yatağınızı açtırabilirsiniz. 7. vagondur. Pulman veya Kuşetli'den bilet alan birisi bu vagona giremez.

3: Fiyatlar: Fiyatlar Ankara-Kars arası içindir.
a) Pulman: 46 ₺
b) Örtülü Kuşet: 61 ₺ (15 ₺ örtülü kuşet parası eklenir.)
c) Yataklı: 96 ₺

4: İndirimler:
a) 0-6 yaş ücretsiz. Koltuk ya da yatak alamazsınız.
b) Çocuk (7-12) ve +65 yaş %50 indirimli.
c) Genç (13-26), 60-64 yaş, basın, öğretmen, TSK ve TCDD personeli %20 indirimli

5: Ek Bilgiler:
*Yataklı vagonda tek başınıza seyahat edecekseniz 116 ₺ ile 2 yatağı da alabilirsiniz.
*Trene evcil hayvan alabilirsiniz.
*Her vagonun başında alafranga (klozet), sonunda ise alaturka wc var. Wc'de sabun, kağıt havlu ve tuvalet kağıdı var ancak yolculuğun sonuna doğru bitiyorlar.
*Mutlaka çöp için bir poşet ayarlayın. Odalardaki çöpler çok küçük.
*Sadece en fazla 15 gün sonraya bilet alabilirsiniz. Yani bugünden 3 ay sonra için bilet alamazsınız. Eğer kuşetli ya da yataklı alacaksanız, yolculuk tarihine 15 gün kala hemen bileti alın. Çok çabuk satılıyor o biletler.
*Yanınızda mutlaka yiyecek getirin. Bisküvi, çerez vs de getirebilirsiniz. Su, meyve suyu gibi şeyler de Özellikle yazın ihtiyaç dahilinde. Termosla ya da elektrikli çaydanlıkla çay getiren de vardı. Ancak çay ihtiyacı yemekli vagondan karşılanabilir.
*Kullananlar için, trende alkol servisi var.
*Trende sigara içmek yasak ancak odasının kapısını kilitleyip camı açıp içenler var.
*Ara duraklarda 1-2 dk duruyor, yolcular indikten-bindikten hemen sonra hareket ediyor. Daha büyük duraklarda ise daha uzun duruyor.
*Canınız sıkılırsa treni baştan sona dolaşın, yemeklide çay için.
*Telefon çoğu yerde çekmiyor (dağ ve tüneller nedeniyle).

B

Umarım yazınız birçok kişiye yardımcı olur ancak benim daha spesifik bi' yardıma ihtiyacım var. Teşekkürler.

Dilara Özoktay 6 yıl

Fiyatlar tek gün için mi geçerli toplam fiyatı bu mu?

Şeyda Vahide 6 yıl

Alkol artık yasak

Hazel Basan 6 yıl

Bir diğer sorum da buydu, yanımızda alkol getirmemizin sakıncası olur mu?

Dilara Özoktay 6 yıl

Yok kapı kitleniyor zaten eskiden trende satılırdı artık satılmıyor sadece

Hazel Basan 6 yıl

Hangi aşamada takılıp alamıyorsunuz yer olmayabilir.

A

Önümüzdeki 17,18,19,20 günleri için yataklıda parantez içerisinde 1 gösteriyor. Sefer seçimini yapıyorum ancak koltuk seçiminde 1 gösteren bütün günler dolu gösteriyor.

Dilara Özoktay 6 yıl

Dilara Özoktay 17 aralık ankara kars treni için yataklıda yer yok sistemde 1 yer varmış gibi gözüküyor o da tahminimce rezerve edilmiş henüz satın alınmamış bir yataklı odadır.

Ali Kızıllı 6 yıl

Hah, derdim bu. Sağ olun.

Dilara Özoktay 6 yıl

Peki rezerve edilmiş ise alınmama durumunda bunu nasıl öğrenebilirim. O günler için bileti alma gibi bi şansım var mı eğer rezerve eden kişi almamış ise?

Dilara Özoktay 6 yıl

Dilara Özoktay rezerve edildiğinde belirli tarihe kadar ayrılıyor o bilet işte o tarih nedir bilmiyorum, daha detaylı bilgi için yakın bir tren garına gidebilirsiniz veya çağrı merkezini arayıp sorabilirsiniz.

Ali Kızıllı 6 yıl

"bana bilet alıverin ben alamadım" desene şuna spesifik spesifik deyip duracağına

M

Engelli misiniz afedersiniz?

Dilara Özoktay 6 yıl

ben de onu merak ediyorum her cevap atana spesifik deyip duruyorsun derdini bi tam anlatsan

Mehmet Çoksoy 6 yıl

ahahaha

Berhan Akyıldırım 6 yıl

Rasta da durur mu yapıştırmış cevabı

Gürcan Karadeli 6 yıl

Dilara Özoktay engelli misiniz?? Üslup cok cok yanlis. Lutfen dikkat edin.

Ecem Aksakallı 6 yıl

Ben bileti sirkeci garına gittim oradan aldım. Zaten uygun olan tarihleri söylüyor. İstanbul'dan gideceğim için önce İstanbul-Ankara hızlı tren bileti aldım öğle orada olacak şekilde sonra saat 17 civarı Ankara gardan otobüslerle ücretsiz tabi Kırıkkale'den başladık yola Kars'a vardım. Ben tek kişi olarak 2 kişilik yataklı vagonu aldım ucret farkı vererek. Buzdolabı giysi dolabı ve lavabo vardı. Tuvalet ortak kullanım. Ama yataklı olduğu için kullanan kişi sayısı azdı. Fakat bizim bir aksilik oldu su bitti tuvaletler kullanılamaz hale geldi yani o da işte bana denk geldi. Görevli pek ilgilenmedi. Diğer artık vagonlara geçerek cözdük sorunu. Ben elektrikli kahve cezvemi yiyecek içecek vs aldım restorantı kullanma gereği hissetmedim hatta yanımdakiler bile fazla geldi. Bir su ısıtıcı çay kahve için bence güzel olur tavsiye ederim. Sabah kalkınca ve manzaraları izlerken sıcak bişeyler şart

G

Süpersiniz. Ancak internet sayfasında açık olan tarihler boyunca yataklı vagonların hepsi dolu Sirkeci'ye gitsem yataklıda yer bulma ihtimalim var mı?

Dilara Özoktay 6 yıl

Belki bir ihtimal küçükte olsa. Ben de bilet alırken bu netteki sayfasından bişey anlamadım sirkeciye gittim aldım. Zaten oraya gittiğinde en azından varsa alternatif tarihleri de söyler.

Guzide Ünlükaya 6 yıl

Biletler tur şirketlerince genelde rezerve ediliyor belki onlarda bulabilirsin. Bu bilet satan yerler filan var

G

Nasıl bulabilirim bu tur şirketlerini?

Dilara Özoktay 6 yıl

Kars a gezi yazınca nete çıkıyor ama tuzlu biraz fiyatları.

Guzide Ünlükaya 6 yıl

Tamamdır, bir de sizin yöntemi deneyeyim ben de. Teşekkür ederim

Dilara Özoktay 6 yıl

Umarım bulabilirsin Esnek günlerin olsaydı daha rahat bulunabilir belki. Çünkü o tren her gün kalkıyor.

Guzide Ünlükaya 6 yıl

Ya aslında gün açısından sıkıntı yok. Avareyiz fakat bu ay içinde olsa güzel olurdu. Yataklı oldu mu dadından yenmez

Dilara Özoktay 6 yıl

nedense bu sene maksimum 28 gün sonrası için bilet alınabiliyor öyle bi sistem yapmışlar. 8 ocak'tan öncesi için yataklı bileti bulamazsın. Biletler genelde öğlen 12.00'da satışa çıkıyor. Yani 9 ocak için yarın öğlen 12.00'da pc başında sürekli sayfayı yenileyip bilet alabilirsin. Tek yol bu malesef

S

Aralık ayı içindi planım ancak bu gidişle ertelemem gerekecek sanırım. Teşekkür ederim.

Dilara Özoktay 6 yıl

Kış için öyle mi oluyor bilmiyorum da ben yazın temmuzda bir hafta öncesinden almıştım bileti yataklıyı. Ve adamla bi sürü günü düşündük söyledi şu gün mu olsun bugün mü filan.

Guzide Ünlükaya 6 yıl

bu yoğunluk kış dönemi için sadece

Süphan Okte 6 yıl

Kış ama öğrenci milleti genelde yoğunluğu sebep onlarda sınav döneminde bence şansı var diyorum inşallah gidebilir güzel bence.

Guzide Ünlükaya 6 yıl

bilet bulamamanın ne kadar moral bozucu olduğunu en iyi ben bilirim sanırım bence örtülü kuşetli vagonda gidip, dönüşte yataklıyla gelinebilir. Dönüş biletleri o kadar rağbet görmüyor

Süphan Okte 6 yıl

Arkadaşlar bir diğer konu da gidişi uçakla yapıp dönüşü trenle tamamlamak. Çünkü gidişte dolu olan bütün yerler dönüşte müsait görünüyor. Sizce gidişi uçakla yapıp dönüşü trenle yapmanın dezavantajı, farkı var mıdır?

D

Bence dönüş çok tercih edilebilir değil yani maksata çok uygun gibi olmuyor. Gündüz boyu düz arazide ilerlenir sanırım dağlık kesimler gece geçilmiş oluyor. Tabii gidenler daha net bilgi verebilirler.

Guzide Ünlükaya 6 yıl

https://www.bizevdeyokuz.com/dogu-ekspresi-onemli-bilgiler

Hazel Basan 6 yıl

Gidişin trenle dönüşün uçakla yapılması taraftarı kendisi bir oku derim

Hazel Basan 6 yıl

Okudum, hava karanlık oluyormuş Teşekkür ederim.

Dilara Özoktay 6 yıl

Bileti 2 dakika içind e satın aldım tamamen şans sorular varsa alabilirim. 21 aralıkta yola çıkıyoruzz

N

Saat kaçta almayı başarabildiniz

Turgay Kaban 6 yıl

10 gibiydi önce girdim kontrol ettim baktım boş vagon var zaman kaybı olmasın diye internetten almadım tcdd aradim aldım hemen

Nihat Yurduseven 6 yıl

21 aralık seferi için 5 aralık gibi bir tarihti sanırım 5 yada 6 aralıkta aldım

Nihat Yurduseven 6 yıl

Haydaa. Benim girdiğim birkaç tarihte de boş yer var görünüyor. Ama ben koltuk seçimine internetten devam ediyorum. Koltuk seçimine gelince boş yer olmadığı gözüküyor. Siz aradığınızda o boş yeri verdiler mi size?

Dilara Özoktay 6 yıl

Dilara Özoktayevet aramak daha sağlıklı

Nihat Yurduseven 6 yıl

Ben yılbaşı için yataklı baktım nasıl oluyorsa Tüm yataklı vagon dolu. Üstelik kasımın başında bakmıştım. Sanırım tur şirketlerine önceden el altından satıyorlar.

B

Büyük ihtimalle öyle oluyor.

Dilara Özoktay 6 yıl

Arkadaşlar TCDD'yi aradım ve şans eseri ayın 26'sı için 10 adet yer açıldı, birini kaptım. Almak isteyenler siteden veya arayarak alabilirler. Bol şans. Yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim.

Not: Yetkili kişi, uygunluk durumunun değişken olduğunu söyledi. Dün baktığımda hiç yer yoktu, bugün 10 adet yer var.

D

Dedigim gibi var bulursun bence nette bulmak zor. Bir de gunlerde degiskenlik oluyor

Guzide Ünlükaya 6 yıl

Öyleymiş, bulabildim, teşekkür ederim

Dilara Özoktay 6 yıl