Roket teknolojisi neden değişmiyor?

Yarım asırdır aynı roket teknolojisi değişmiyor herşey değişiyor bir tek bu değişmiyor. Sebebi ne olabilir?

E
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
34
34 CEVAP

1969 da dünya bugda kalsa hiç teknoloji ve insanlık ilerlemese

S

teknolojiyi ilerletenler ar edp ve mehamet duygusunu ezdlr

Elif Top 6 yıl

teslanın bahsettiğiniz kategorilere girdiğini sanmıyorum --- ama para kazancı için yapanlar var tabiki

Samet Whitecloud 6 yıl

Her teknolojinin bir ömrü vardır. Bulunduktan sonra teknik detaylar ilerletilir. Ama ne kadar ilerlerse ilerlesin temel teknoloji değişmeden şekil çok değişmez. Otomobil 100 yıldır kullanılıyor. Belki çok değişmiş görünebilir ama hala 4 tekerlek üzerinde gidiyor.
Ancak sürtünmeyi yok edecek tekerlekten daha iyi bir temel teknoloji bulursan değişiklik olur.
İtki motorkarı etki tepki prensibine göre işledipi sürece eninde sonunda uzaya gittiğin aletler buna benzeyecek. Başka bir itki sistemi yaratana kadar

B

Gelişmesine gerek yok ki zaten bir işe yaramıyor sadece insanları kandırıyorlar...

M

Gitmiyorlar mı uzaya?

Basar Beyazıt 6 yıl

Van allen kuşağından bahsediliyor ve nasanin yaptığı bazı açıklamalar var bunları araştırınca öyle biz izlenim sergiliyorlar

Murat Aktmr 6 yıl

Bence atıp tutacak olsalar daha afili araçlar uydururlardı. Van Allen kuşağı sonrası yoğun radyasyon olduğu doğru da geçilemeyecek bir durum değil.

Basar Beyazıt 6 yıl

Bu soruyu niye naza ya sormuyosunuz ??

C

Aynı soru 2500yılında sorulmuş olsa muhtemelen zaten en baştan sorulamayacak bir soru olurdu.

Tekoloji geliştikçe kasasının altındakiler daha verimli olur. Hatta kasalar bile. Motorlar da öyle. Yada transistörler de keza. Ama her teknolojinin hızı anı değildir.

O başta dediğim yıllarda itiş teknolojisi belki öyle gelişir ki kalem gibi roketler olur. Ama neden konteyner gibi roket yok dersen bıyık altından gülünür diyene. Zira bazı şeyler hiç değişmez. Aerodinamik de yerçekimi de.

M

Van allen kuşağını hiç bir türlü geçemiyorlar ve kubbenin dışına hiç çıkılamadı teknoloji ne kadar değişsede çıkabilme ihtimali yok

F

Neden olmadığını düşünüyorsun?

Basar Beyazıt 6 yıl

Pardaon birden kuiper kuşağı ile karıştırdım. Yani marsa venüse hiç araç göndermedik hepsi yalan diyorsun

Basar Beyazıt 6 yıl

Nasa büyük bir kandırmaca içinde... Dünya dışına çıkıldığı.... Milyarlarca ışık uzaklığı ölçümleri verilen verilerdeki hep şans eseri açıklamaları uzay yürüyüşleri ciddi ve büyük bir kandırmaca

Fatih Variş 6 yıl

TC Fatih Muderis bi an sen geldin aklıma abi

Fuat Muge 6 yıl

Arabayı koymayı unutmuşlar. 100 yıldır hala aynı; piston aşağı piston yukarı yan patla döndür ittir. Ha bir de saç tokası.

E

Tesla elektrikli araba var benzinli yerine

Samed Aytac 6 yıl

Uçan araba görmek istiyorum ben artık.

Emre Karaçiftci 6 yıl

oda var Dubai de olacak

Samed Aytac 6 yıl

Havada park halinde duran araba da yapsınlar. Neyse sonu yok bunun her zaman daha iyisini yapacaklar orası kesin.

Emre Karaçiftci 6 yıl

1969dan sonnrasi gelişen var zaten bu

S

şekil değil sistem aynı

E

Değişiyor, dış görünüme bakılarak olmadığı anlamına gelmez

M

Yakıt hidrojen olması

A

Nerden biliyoruz belki bize göstermiyorlar bizi kandırmaya çalışıyorlar

M

2030 senesinden, sonra dönen diskler olacak, havanın içindeki, molekülleri, ayrıştıracak. Şu anki teknolojinin hızını, üçe katlıyacak.

N

ULAŞIMDA DEĞĪŞECEK ÇOK ÇOK YAKINDA UZAYADA ROKETSĪZ ÇIKILABĪLĪNECEK AMA UZAY PROJESĪ ĪÇĪN ÖNCE FĪNANS VE BĪRAZDA ZAMAN LAZIM... Soruları alıyım.

B

https://youtu.be/0Eluf9CGYaw

Burak Ökdem 6 yıl

Ulaşım hakkında da geleceğin akıllı ulaşım teknolojisi 2018 yılında dünya da hayata geçmeye başlayacak teknolojiyi destekleyebiliriz ve ortak dahi olabiliyoruz arkadaşlar.

Burak Ökdem 6 yıl

https://youtu.be/hDCSUVNLALg

Burak Ökdem 6 yıl

Geleceğin akıllı ulaşım teknolojisi SKYWAY https://rswtr-investgroup.com/kayit-ol?invite=16501056

Burak Ökdem 6 yıl

https://rswtr-investgroup.com/landing/rswtanitim?invite=16501056

Burak Ökdem 6 yıl

19 milyar dolar bütçesi var adamların çalışmıyorlar.
Bizim diyanetin 8 milyar lira bütçesi var ışınlanmayı buldular ayıp ayıp,:)

B

Uzay mekiği yeniden kullanılabilir mekikti, sonra dikey iniş yapabilen mekikler deneniyor bugün, marsa bir sürü robot gönderdiler, jüpitere satürne araştırma uyduları yolladılar. Uzay yolculuğu teknolojisi nasıl değişmiyor anlamadım? posttaki o resmi çizenin demek istediği eğer roketlerin hala itiş gücü teknolojisi ile uzaya çıktığı ise e ne yapsın insan fizik kanunlarını mı değiştirsin birader? Yerçekimini kaldırsın sapanla fırlatsın kendini uzaya, hatta ne gerek var direk ışınlansın gideceği gezegene?

E

ışınlanmak cvp olabilir

E

El Cevap;
Son teknoloji değil.
Son oyalamadır.
telefon televizyon bilgisayar kamare, başka alanda teknoloji yoktur.

İ

görünüş olarak değişmemiş olabilir ama aynı özelliklerde olmadığı kesin, bu da ihtiyaçtan dolayı, çünkü bir telefonu, televizyonu satmak için daha kaliteli olması yetmez, dış görünüş estetik olarak da geliştirmek gerekir. Ama füzeyi kim için güzelleştireceksin müşterisi yok, o yüzden böyle diye düşünüyorum

M

Yok oda değişiyor da sana söylemiyorlar

M

O gezegene gitmesine gerek bile yok portal acsin yildiz gecidi gibi

M

İtalyanlar mesela Anti-Gravitti teknolojisini kullanıyorlar, astronotti kıyafetlerini giyip uzaya doğru şöyle bir zıplıyorlar tamam.

E

roket teknolojisi çoktan değişti haberleri izlemiyorsun galiba türk bilimadamları avrupada yakıtsız ittirme kuvveti uygulayan roket sistemi geliştirdi

K

Türkiye den badavaya aldıkları borları roket yakıtı olarak kullanıyorlar. Eğer biz bor madenimize sahip çıkmış olsaydık başka yöntem ararlardı

T

Amerika bizden daha fazla bor üretiyor.

Mehmet Çubukcu 6 yıl

Bizim üretim yapabilecek kalitede ve kapasitede notumuz yok tamamen uydurma haberler

Ergin Ylçn 6 yıl

Emet bandırma kırka buralardan kiraçtaşı mı çıkıyor. Bor işlemek için bir yatırım yapılsa kendini bir iki senede amorte edebilecek iken acaba niye ham halde satılıyor. Kırkaya gittim yaşlılar ile konuştum. Dedeleri anlatmış maden çıkışı İngiliz mühendisler ceplerini arıyormuş o zaman. Sultan Abdülaziz döneminde İngilizler tren rayı döşüyor. Vagon vagon götürüyorlar. Adı numune götürüyor. Cumhuriyet döneminden sonra şimdi tonu dörtyüz dolara ham olarak satıyoruz. Bazılarının dünyadan haberi yok. Birinci paylaşım savaşında sanayileşen avrupa doğudaki maden zenginliklerine ulaşmak istiyordu. Bunun önünde türkler engel olarak görünüyordu. İkinci paylaşım savaşında Türkiyeden geçmeyi göze alamayan hitler karadenizin kuzeyini denedi oradada sosyalizm mücadelesi ile karşılaştı. İngilizler her yüzyılda bir Ruslar ile Türkleri savaştırmışlardır. Batının planı hep kara denizin kuzeyi ve güneyindeki güç tarafından bozulmuştur. Şu anda farklı bir taktik deniyorlar.

Taner Kiran 6 yıl

Uydurma haber yada bizde yok gibi yorumlar denenen yeni taktiklerini yansımasından başka bir şey değil

Taner Kiran 6 yıl

birtek dışına bakaraktan ne anlıcan

O

Bu soruyu soran kişiye söylüyorum
Biraderim yanlamasına veya falsolu uçmasını mı bekliyordun? Başka türlü değişim yapılabilir?

M

Işınlanma için ne dersin

Ergin Ylçn 6 yıl

48 yılda füzeden ışınlanmaya mı? Birader sen uçmuşsun

Muhammed Yalçıntuna 6 yıl

48 yıl yarım yüzyıl

Ergin Ylçn 6 yıl

Ne olsun istiyosun söyle çözeriz belki.

M

Bana göre füzenin gelişmemesi daha iyi...
Nekadar az silah okdr yaşamak okdr çok huzur ve kardeşlik.

A

toplumun ortak elektironik ciyazların yada kıyafet vb ihtiyacların talabinin daha yuksek olması mesala araclarda yenileniyor cunku toplumun cogunlugu ihtiyac görüyor onu neden bu

S

bizim farkedemedimiz illaki yenilik vardır gitim görmedimiz ve incelemedimiz için bize hep aynı geliyor

S

Elon Maskın roketleri yeniden yerine geri otura biliyor

E

Zaten o roketler en guclu maddelerle yapiliyor tek sorun yakıt dunyadan ciktiktan sonra kalicak enerji yani bu ucan bi telefon olsa bile ayni olurdu Dunyadan ciktiktan sonra bi onemi kalmiyo nekadar mukemmel maddelerden yapilmis olmasinin

M

Sanki uzaya çıkıcanız sizene kardeşim..

L

Değişiyor aslında. Hem de ne değişme. 1969'da yakıt tankı kapasitesi 8000 tondu. Diesel Otto çevrimleri kullanılıyordu yani yüzde yirmi otuz verim. Şimdi ise tamamen plütonyum yakıt olarak kullanılıyor verim yüzde elliye yükseldi. telefondan büyük başarı olduğundan eminim. Ayrıca kullanılan materyal değiştirildi, ağırlık azaltıldı. 80e kadar gövde paslanmaz çelikten yapılıyordu (16crnimo) Şimdi titanyum seramiklerindne yapılıyor. Gelişme olmaz olur mu hiç

M

Roketlerin çevrimleri nasıl değişir? Otto cevrimi ne alaka? Plütonyum un roket yakıtı olarak kullanıldığını hiç duymadım.. Bu söylediklerinize kaynak gösterebilirmisiniz?

Basar Beyazıt 6 yıl

Kaynak göstermek yerine, sizi doğrudan üzerine durdugum noktaları araştırmanizi teşvik etme amacıyla kendinizin bakmasını öneriyorum. Sonuçta ben burada her türlü yalan söyleyebilirim bu konuda, ve ben yazdığım için belki burada bir arkadaş benim yazdığım yazıyı alıntı yapar veya arkadaşlarına söyler yayılır, dawkinsin dediği gibi internet bilimsel cehaete çok elverişlidir. İyisi mi siz dediklerimi araştırın.

Mert Margı 6 yıl

Konuyla ilgilenen biri olarak söylediğim kısımları hiçbir kaynakta görmediğim için kaynak soruyorum. Kaynak gösteremiyorsanız..

Basar Beyazıt 6 yıl

Kusura bakmayın, ben de konu ile ilgiliyim ama konuyla ilgiliyim diyen birini böyle en temel bir konuyu bilmemesi konuyla yeterince ilgili olmadığını gösteriyor.

Mert Margı 6 yıl

Eskiden roketler otto çevrimimile çalışıyordu diyen biri ile uzun tartışmaya gerek duymadım ben de.. Hatta pistonluydu değil mi..

Basar Beyazıt 6 yıl