Roket teknolojisi neden değişmiyor?

Yarım asırdır aynı roket teknolojisi değişmiyor herşey değişiyor bir tek bu değişmiyor. Sebebi ne olabilir?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Değişiyor aslında. Hem de ne değişme. 1969'da yakıt tankı kapasitesi 8000 tondu. Diesel Otto çevrimleri kullanılıyordu yani yüzde yirmi otuz verim. Şimdi ise tamamen plütonyum yakıt olarak kullanılıyor verim yüzde elliye yükseldi. telefondan büyük başarı olduğundan eminim. Ayrıca kullanılan materyal değiştirildi, ağırlık azaltıldı. 80e kadar gövde paslanmaz çelikten yapılıyordu (16crnimo) Şimdi titanyum seramiklerindne yapılıyor. Gelişme olmaz olur mu hiç

M

Roketlerin çevrimleri nasıl değişir? Otto cevrimi ne alaka? Plütonyum un roket yakıtı olarak kullanıldığını hiç duymadım.. Bu söylediklerinize kaynak gösterebilirmisiniz?

Basar Beyazıt 5 yıl

Kaynak göstermek yerine, sizi doğrudan üzerine durdugum noktaları araştırmanizi teşvik etme amacıyla kendinizin bakmasını öneriyorum. Sonuçta ben burada her türlü yalan söyleyebilirim bu konuda, ve ben yazdığım için belki burada bir arkadaş benim yazdığım yazıyı alıntı yapar veya arkadaşlarına söyler yayılır, dawkinsin dediği gibi internet bilimsel cehaete çok elverişlidir. İyisi mi siz dediklerimi araştırın.

Mert Margı 5 yıl

Konuyla ilgilenen biri olarak söylediğim kısımları hiçbir kaynakta görmediğim için kaynak soruyorum. Kaynak gösteremiyorsanız..

Basar Beyazıt 5 yıl

Kusura bakmayın, ben de konu ile ilgiliyim ama konuyla ilgiliyim diyen birini böyle en temel bir konuyu bilmemesi konuyla yeterince ilgili olmadığını gösteriyor.

Mert Margı 5 yıl

Eskiden roketler otto çevrimimile çalışıyordu diyen biri ile uzun tartışmaya gerek duymadım ben de.. Hatta pistonluydu değil mi..

Basar Beyazıt 5 yıl