Anadolu Türklerinin kökeni neresi?

Bugün Canlı yayında Celal Şengör Hoca Anadolu'daki Türklerin büyük çoğunluğunun Avrupa-Hint Kökenli olduğundan bahsetti. Ama Genetik Verilerle Türkiye Türkleri isimli makalede Türklerin büyük ölçüde Asya kökenini fazla değişmeden taşıdığını okumuştum. Bu konuda düşünce ve önerilerinizi alabilir miyim ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Biz Anadolu ya Selçuklular ile girmedik mi beyler avrupa nerden çıktı ne saçmalıyosunuz anlamadım ki

T

Irkın karma olduğundan bahsediliyor. Hint- Avrupa coğrafyasının sınırları arasında kalan bölgedeki genetik bugünkü Türkiye Türklerinin kökenini oluşturuyor olay bu.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Yani suanki anadaolu Türkleri nin Türk olmadığından bahsediyor

Talha Öznalçın 6 yıl

celal sengor bildiğim kadarıyla antropolog da değil. Bence kendi işini yapmalı.

Talha Öznalçın 6 yıl

Türk'e benzeyen insan sayısı çok az zaten yanlış bir şey demiyorki.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Genetik olarak Türklüğü az ama kültür olarak Türk.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Türk'ün fenotipi nedir senin kafanda? Turanid ırka ait kaç fenotip var bilgin var mı? Sokakta gördüğün insan Türk'e benzemiyor diye cahilce yorum yapmayın kardeşim.

Recep Beytur 6 yıl

Çekik göz, çıkık elmacık kemikleri, brakisefal kafa tası, yuvarlak surat.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

ben herhangi bi konuda uzman değilim, üniversitesini bitirdiğim bi bölüm dahi yok. Celal Sengor ise birkaç bölümden üniversite bitirmiş ve profesör birisi. Çoğu şeyi benden daha iyi bilir, ama ben bu söylediğine katılmıyorum. Belki yanlış anlıyorum söylediğini ama sanmıyorum. Buraya geldiğimizde zaten Bizans falan bırakmadık sadece yerli halk kalmıştır, zaten Türkler en eskiden beri ayrımcı oldukları için aralarında çok da fazla akrabalik oluşturduklarını sanmıyorum, ki olsa bile yazidaki gibi bunu tüm anadoluya maal edemez. Bizans tan başka da bu topraklara gelen avrupa milleti-devleti yok. Hint meselesiyle ilgili bi bilgim yok, yani ben bu iddiaya inanmam.

Talha Öznalçın 6 yıl

Uğur Mansurgüler Turanid ırk üzerinde bir araştırma yap kardeşim. Dar düşünmekten kurtulursun.

Recep Beytur 6 yıl

Neo? Benzemiyorsun diye sinirlendin mi?

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Benim osmanlı arşivlerinden belgem var. Soyum da boyum da belli kardeşim. Neden sinirleneyim ki? Senin yaptığın tanımlamanın ne kadar saçma olduğunu biraz araştırma yapınca göreceksin.

Recep Beytur 6 yıl

arkadaşa sorarsak anadolu da Türk kalmamış herkes yunan herkes rum herkesk. Rd herkes ermeni. Eminim ki arkadaş etnik kökenin karışık olduğu yerlerden birinde yaşıyordur ve kendi soyundan pek emin değildir o yüzdendir ki kendini böyle meşru çıkarmaya zorlamaktadır. Engelleyin geçin, komünist bile olabilir.

Talha Öznalçın 6 yıl

Talha Öznalçın yaşı çok küçük. Ondan böyle zihni bulanık

Recep Beytur 6 yıl

doğrudur abi olabilir

Talha Öznalçın 6 yıl

Talha Öznalçın ayrıca biz Anadolu'ya Selçuklular ile girmedik. Peçenekler - Kumanlar 650'li yıllarda yani Selçuklu'dan 400 yıl önce Anadolu'daydı. Hatta Malazgirt Savaşında Bizans ordusunda Türk süvariler vardı.

Recep Beytur 6 yıl

tamam hatırladım şimdi, Avarlar'dan gelmişlerdi heralde. Hatta Atsız in bi dizesi vardi; Selam Malazgirt'in yigitlerine ve onlara yardım eden Oguzlara Peçeneklere" gibi birşeydi.

Talha Öznalçın 6 yıl