Anadolu Türklerinin kökeni neresi?

Bugün Canlı yayında Celal Şengör Hoca Anadolu'daki Türklerin büyük çoğunluğunun Avrupa-Hint Kökenli olduğundan bahsetti. Ama Genetik Verilerle Türkiye Türkleri isimli makalede Türklerin büyük ölçüde Asya kökenini fazla değişmeden taşıdığını okumuştum. Bu konuda düşünce ve önerilerinizi alabilir miyim ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Türkler bir imparatorluk kavimi. Celal hoca bizi güney amerikalı kabile mi sanmış? Her imparatorluk kavimi gibi biz de, gittiğimiz yerlerde yaşayan yerlilerle kaynaştık. Genetik havuzumuzu büyüttük. Türk olmak, Fransız olmak kan ve kemik işi mi zaten? On bin yıldır güney amerika ormanlarında yaşayan yerli kabilelerde bile üç ayrı ırkın dna'sı çıkarken, bizim gibi bir imparatorluk kavminde saf kan mı arıyormuş? Eğer saf ırk ararsak; almanyada alman, fransada fransız bulamayız. Türk olmak, Rus olmak bir dil ve kültür meselesidir. Ki anadoluda yaşayan tüm Türkler de bir damla da olsa Türk kanı olduğu çok açık. Ben dna testi yaptırdım yüzde 54 orta asya çıktı. Yüzde 8 gürcü çıktı. Yüzde 6 italya çıktı. Vs. Vs... Evvela Türk olmak nedir, Türk kime denir gibi konuları açığa kavuşturmak lazım ve dediğim gibi; evvela Türklerin bir imparatorluk kavmi olduğunu idrak etmek lazım.

D

Arkadaş Moğolistan'a bakıyorum Moğollar Moğol'a benziyor. Afrikalilara bakıyorum hepsi Afrikaliya benziyor. Fransız'a Almana bakıyorum onlarda gene kendilerine benziyor. Ama Türkiye'de kendine Türküm diyen adama bakıyorum pörtlek gözlü, kemerli burunlu, kafkas, Balkan ya da orta Doğu tipli. Gerçekten Türk'e benzeyen insan sayısı çok az. Onlarda kendi hallerinde yaşıyor.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Türk'e benzeyen ne ki? Orta Asya'da çekik gözlüler hakim. Peki ya Türkmenistan? Ben Türkmenistan'da neredeyse çekik gözlü görmedim. Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Oğuz Türk'üdür ve bunlar orta asyadaki Türklere pek benzemez. Gittim yerinde gördüm yani. ama dünyayı az çok gezmiş biri olarak katılmıyorum sana. Rusyaya ilk gittiğimde kadınların sadece yüzde ellisinin sarışın olduğunu görünce şok olmuştum. Ben hepsi sarışın sanıyodum. almanyanın kuzeyinde ya da güneyinde yaşayan insanlar da tip olarak orta bölgelerden farklılar. Ama bunların hepsi alman. Sarışın olmayan o kadınlarda rustu zaten. özbekistanın türkmenistan sınırında yaşayan özbeklerde çekik gözlü değil mesela. Muhtemelen oğuzlarla karışmışlar. Zaten ingilizleri falan hiç saymıyorum. Onlar da bizim gibi karışıklar. Bence Türkleri değerlendirirken Oğuzlara ayrı bakmak lazım. Ama mutlaka anadolunun yerel halklarıyla karıştık. İyi de yaptık. Yahu biz moğol gibi barbarmıyız ki geldiğimiz gibi geri dönelim? Kalmışız, kaynaşmışız ve vatan yapmışız. Bende zerre kadar çekik gözlülük yok ama yüzde elliden fazla orta asya oğuz çıktı yani Türkmenistan. Hem dediğim gibi, güney amerika ormanında yaşayan adamdan bile üç ayrı ırkın geni çıkıyo. Öyle saf ırk falan hayal. Hem hangi genin hangi halka ait olduğuda ayrı bir tartışma. Ki bu ulus falan siyasi kavramlardır. Biyolojiyi sokmaya gerek yok. Sonra ingilterenin yarısı gibi alman çıkarız. bu meseleler dil ve kültür meselesi sadece. Tip önemli değil çünkü dediğim gibi her ülke karman çorman tip olarak.

Demirhan Işiklı 6 yıl

Gülücük niye koyuyorsun?

Uğur Mansurgüler 6 yıl

com-z6xihg5jgj4fi85ot4wx.jpg

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Türk bu işte.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Türkmenistanda çekik gözlü görmemek ve rusyadaki kadınların yarısının sarışın olmaması şaşrıtmıştı o yüzden. Nolduki? Neye takıldın?

Demirhan Işiklı 6 yıl

Çekik gözlü dediğim Çinli gibi değil badem göz desek daha doğru olur.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Dünya üzerinde safkan bir ırk yok kabul ediyorum ama Anadolu'da Türk ırkı tecavüze uğramıştır bana göre.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Bana çok inandırıcı gelmiyo böyle fotoğraflar. Türk bu diyosun da kim belirlemiş bunu? Hangi ölçüleri kullanmış? Neden o ölçüleri kullanmış? Milyon tane soru çıkar. Genetikçiler hangi genin hangi ırka ait olduğu konusunda uzlaşmış değiller ki uzlaşamazlar da. Çünkü insanlık tahmin ettiğimizden çok daha fazla karışmış birbirine. Önemli olan dil ve kültürdür. Ana dilin ve yaşadığın kültür neyse osundur. Eğer çekik gözlü olmak Türk olmak demek olsaydı çinliler ve japonlarda girerdi bu işe. Türk olmanın, fransız olmanın falan bellirli bir tipi olmaz. Hele hele Türkler gibi, Yunanlılar gibi, İtalyanlar gibi dünyaya damgasını vurmuş büyük uluslar da asla aynı tip olmaz. Büyük ulusların özelliği budur zaten. Tip olarak çeşitlidirler. Irk konusunda ittifakla kabul edilen şey; siyah ve beyaz ırkın olduğudur. Hatta buna karşı çıkan genetikçilerde az değil. O nedenle bu genetik işlerinden bir şey çıkmaz. Önemli olan dil ve kültür. Zaten dünyada da bu geçerli.

Demirhan Işiklı 6 yıl

Türk ırkı neden tecavüze uğrasın? Türkler anadoluda hakim kavim. Kimse Türklerle zorla karışmadı. Türkler gönüllü olarak karıştılar. Bana sorarsan bu çok yüksek oranda bir karışma falan da değil ama var. Bu ulus ve ırkçılık işi son üç yüz yılın hikayesi. Eskiden yoktu. Mete Han, çin imparatoruna yazdığı mektupta; ülkeler fethettim ve hepsini hun yaptım diyor. İşte bu en sevdiğim, en gerçek, en akıllıca ifadedir. Hun olmayanları hun yaptım diyor, artık onlar da hun diyor. İşte imparatorluk kavmi olmak böyledir. Bu kıvraklığı, bu kabiliyeti gerektirir.

Demirhan Işiklı 6 yıl

Zaten görsele bakarsan bunların badem gözlü olduğunu görebilirsin. Türkler Çinlilerin kadar çekik gözlü değildir. Irk karışmasına iyi ki olmuş demişsin bu lafına muhalifim sadece. Onun dışında safkan ırk aramak aptallıktır.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

arkadaşa sorarsak anadolu da Türk kalmamış herkes yunan herkes rum herkesk. Rd herkes ermeni. Eminim ki arkadaş etnik kökenin karışık olduğu yerlerden birinde yaşıyordur ve kendi soyundan pek emin değildir o yüzdendir ki kendini böyle meşru çıkarmaya zorlamaktadır. Engelleyin geçin, komünist bile olabilir.

Talha Öznalçın 6 yıl

Moğollar barbardı, karışmadılar ve anadoludan çekip gittiler. Ama biz barbar değildik. Sana şu kadarını söyleyim; eğer güney amerikalı bir kabileyle karşılaşırsan ve gripsen ve grip birine bulaşırsa hepsi ölür. Neden? Çünkü genetik havuzu dar. Hastalığa bağışıklığı yok. Kuzey avrupa da ve afrikada ve japonya da yaygın görülen 70 civarı cilt hastalığı biz de yok. Çünkü genetik havuzumuz geniş. Orta asya çin ve moğolla karıştı. Sonra ruslarla. En güzel kızlar ve erkeklerle karışarak havuzu güçlendirdik. Malum kız güzel değilse almayız biz. Kaliteli gen demektir güzel ve sağlıklı kadın. Ve evrimsel olarak ırkın kalitesi de böyle artar. Bence meseleye çok boyuttan bakmak lazım.

Demirhan Işiklı 6 yıl

Kimden bahsediyosun Talha anlamadım?

Demirhan Işiklı 6 yıl

kimden bahsedicem abi, burda "anadolu da Türk kalmamış" diyen uğur dan başka kaç tane asalak var

Talha Öznalçın 6 yıl

Anadolu'da en az 65 milyon Türk var. Kimse sıkmasın canını.

Demirhan Işiklı 6 yıl

Talha Öznalçın Çekik gözlerim ve çıkık elmacık kemiklerim var. Yani yukarıda saydığım özelliklerin çoğu bende mevcut. Soyadımda normalde Kumanlı'dır yani Kuman boyundan geliyorum. Ailemin 2 soy öncesine yörüklere dayanır ve bizim ailede kürde laza, gürcüye, aleviye vs. Kız verilmez. Doğma büyüme Gök Tanriciyim ailemde öyledir. Yani kendi ezikliğini bana iftira atarak geçirmeye çalışma.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Birde komünist diyor.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

bende Reşadiye den gelme Erbaa liyim. Reşadiye ye yerleşen boy Eymür boyu imiş. Bizim soyumuzda dak. Rd çerkes yoktur. Zaten çerkes hariç başka da bir ırka pek rastlanmaz Tokat'da. Yani kendimden bi şüphem ve sana da iftira atma gibi bi amacım yok, düşüncelerinden ve söylediklerinden benim dediklerim çıkıyor

Talha Öznalçın 6 yıl

Komünist demişsin? Etniği karmasiktir demişsin bunlar iftira değil mi?

Uğur Mansurgüler 6 yıl

kodumun virüsü, Nihal Atsız gibi bir adamın oğlu komünist oldu da sen mi komünist olmayacaksın. Bi konuştuğun savunduğun şeye bak.

Talha Öznalçın 6 yıl

Bak Türk olduğun için sövmüyorum ama iftira atmayı kes. Komunizmle alakam bile yok.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Anadolu da Türk ırkı tecavüze uğramış diyosun. Bu iddian Türk ırkı kalmamıştır demektir. Türk ırkının kalmadığını savunan kişiler ancak kendinden şüphe eden kişilerdir. Türk olduğundan herhangi bi şüphesi olmayanın, Türk ırkının varlığından da herhangi bir şüphesi olmaz.

Talha Öznalçın 6 yıl

O zaman neden sokakta şu görseldeki fenotipe benzer insanlar değil de Kafkas ve orta doğulu anadolu zombileri görüyoruz?

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Çünkü Anadolu'da Türk ırkı melezleşmiştir. Tecavüz dememin sebebide güzelim ırka Rum Kafkas ve orta Doğu genlerini sokan andavallardır. Şimdi aynı şeyi İsveç'e yapıyorlar. Orada da bir süre sonra nordic adam kalmayacak doğru düzgün çünkü Araplar böcek gibi üreyip kızlara tecavüz ediyor.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

az önce "Türkler tecavüze uğramıştır diyen birisi Türk ırkı kalmamıştır diyordur" dedim. İtiraz etmedin, yani sana göre Türk ırkı anadolu da kalmamış. Buna göre sen Kuman boyundan gelip Türk olduğunu söyleyebilir misin ?

Talha Öznalçın 6 yıl

Söyleyebiliyorum çünkü fenotipim Turanid.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

e olum ayni zamanda anadolu da Türk ırkı kalmamıştır" da diyosun hangi dediğine inanalim amk salak mısın. Bunu soruyorum ben sana

Talha Öznalçın 6 yıl

Git bir Kazakistan'a bak sonra da buraya bak demek istediğimi anlarsın gerçi onlarda Rus asimilesi gibi bir şeyler.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Ben sadece Anadolu'dan bahsediyorum.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

e sen nerde yaşıyorsun

Talha Öznalçın 6 yıl

Yörüğüz dedim ya burda işte.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Bu, o görseli kafasına göre yapanların suçu. Ben gürcistanı gördüm. Çeçenistanı da gördüm. Hiç alakamız yok onlarla. Ermeniler benzer bize az çok. Ama dediğim gibi Türkmenistan'da çekik gözlü ya da badem gözlü insan yok neredeyse. Oğuz Türklerini ayrı değerlendirmek lazım. Anadoluku'daki çekik gözlüler ki benim babam öyledir, Tatar kökenli bunlar. Sonradan Oğuzlaşmışlar burada. Muhtemelen Ankara savaşıyla geldiler ki ankaralıyız. Türkmenistan şarkıları dinleyin kliplerde falan baya anadolu insanı hepsi tip olarak. Ama türkmenistan doğusu orta asya ile karışmış ve çekik gözlü. Ayrıca kafkas halkı dediğin halklara bir bak gözünü severim. Nüfusları on milyon yok. Yunanistan on milyon öte tarafta. Yahu biz bunlardan kalabalığız zaten. Neden kavga yapıyosunuz anlamadım. Böyle konuşmayın birbirinizle gerek yok ya.

Demirhan Işiklı 6 yıl

Neyse kardeş gücüne giden bir şey söylediysem kusura bakma.

Uğur Mansurgüler 6 yıl

Bu genetik araştırmaların çoğu siyasi demedi demeyin. Adam anadoluda yüzde 9 türk var diyor. Q, N geni Türk diyor. Yahu bakıyosun Q ve N geni orta asyada da yok. Nereden lan bu Türkler o zaman diye soruyosun, japon adalarından çıkıyo. Yahu kargalar güler buna arkadaş. Amerikalı bir kuruluş, anadolu ilk Türk mezarlarında bir ve şimdiki mezarlarda bir araştırma yaptı ve bunları Altay dağları mezarlarıyla kıyasladı ve aynı çıktı. Şimdi hangisine inanacaz? Bu genetik işleri istihbarat servisleri yapıyo. Göz ardı etmemek lazım bunu. Anadoluda Türk yok diyen güya bilimsel araştırmalara bakın gençler. Türk hiçbir yerde yok bunlara kalırsa. Ama mesela ruslara göre anadolu Türkleriyle Uygur Türklerinin dnası aynı. Bunu napalım şimdi? İşte bu yüzden bu tip araştırmalara güven olmaz diyorum. Anadilin Türkçe ise, anan, babam, dedelerin, büyük annelerin Türkçe dışında bir dil bilmiyosa ve Türk kültürü yaşıyosa Türksündür. Bu, bu kadar basit bana kalırsa.

Demirhan Işiklı 6 yıl

Doğru diyorsun aslında.

Uğur Mansurgüler 6 yıl