Ankara ve Antalya Kemer arasında kalan tarihi, kültürel yerler ve doğal güzellikler nelerdir?

Arkadaşlar Ankara'dan Antalya Kemer'e gitmeyi düşünüyorum. Güzergah ve o bölge hakkında deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.(Gezip görebileceğimiz tarihi, kültürel, doğal güzelliklerv. S...) Şimdiden çok teşekkürler

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Tahtalı dağı na çıkın telefetikle. Bütün antalya ayaklarının ucunda

E

Tahtalı Ankara'dan gelen biri için biraz terste kalmaz mı?

Mahir Krawczyk 5 yıl

Tahtalı dağı Kemer'de

Ebru Çilli 5 yıl

Zaten Kemer'de görülecek yerleri tavsiye etmemizi istedi. Siz başka bir yer anladınız galiba

Ebru Çilli 5 yıl

Tahtalı orta toroslarda

Rabia Emirbayer 5 yıl

http://www.kemer-antalya.com/tr/tahtali-dagi-olimpos-teleferik.asp

Ebru Çilli 5 yıl

Teleferik yakin araban varsa gidersin

Osman Hayalidir 5 yıl

Ebru hanım. Tahtalı Ankara'dan gelen biri için biraz ters kalır. Ankara'dan gelen Ercan bey için en iyi güzergah. Konya-Seydişehir-Manavgat yoludur. Hem yol geniştir. Hem de içinize sindire sindire doğanın güzelliklerini hissedersiniz. Side'ye indikçe doğanın muhteşemliği, Akdenizin bitki örtüsü ve iklimiyle kendini hessetttirmesi Kayda değerdir. Ercan bey Kemer, daha önce dediğim gibi Ankara'dan gelen biri için terste kalır süreniz kısıtlıysa. Antalya'da gezilip görülecek yerlerin %70'i Doğu Antalya'dadır. Şöyleki: İlk gün Alanya yaparsınız. Damlataş, Kale ve tabiki Dim'i halledersiniz. İkinci gün Manavgat Şelalesi- Aspendos ve süreniz kalırsa Side yaparsınız. Bu arada İkinci günkü bu etkinlikleri bitirebilmeniz için Side'yi kısa tutmalısınız.

Mahir Krawczyk 5 yıl

Anladım şimdi ?

Ebru Çilli 5 yıl

Üçüncü gün ise Düden Şelalesi (yukarı Düden'i tavsiye ederim) Kale içi ve Cumhuriyet Meydanı derken gün bitiverir zaten. Zamanınız kalırsa Müze'yi de gezin. Cumhuriyet Meydanına yakındır. İşin içine dev akvaryumu da katarsanız yetişemezsiniz bunu bilin. ebru hanım Batı Antalya'dan Tahtalı'yı önermiş. Orası da çok güzel ama biraz uzak kalır. Tahtalıya gittiğiniz noktada Patara'ya, Kaputaş'a bir şey kalmaz zaten. Ama size tavsiyem ercan bey, bu sıcak yaz günlerinde saydığım yerler sizi sıcağın etkisiyle biraz zorlar. Daha çok bahar aylarında veya sonbaharda tavsiye ederim.

Mahir Krawczyk 5 yıl

Mahir bey kemere çok gittim. 1995-2007 yılları arasında kemere gittim. En çok olympos ile tahtalı dağı na hayran kaldım.

Ebru Çilli 5 yıl