Ankilozan spondilit hastasıyım kefir ve şeftali harici ne iyi gelir?

Uzun zamandır ankilozan spondilit hastasıyım. Bilmeyenler için söyleyeyim bir otoimmun sistem bozukluğu, genel tabirle iltihaplı eklem romatizması. Romatoid artrid ile karışmasın alakası yok, ra olmayı tercih ederdim. Hastalık nedeniyle kemikler ve eklemlerde ciddi deformasyon söz konusudur, anti tnf tarzı ilaçlar var ancak kullanma ihtimalim yok zira ben mühendisim, çalıştığım ortam çok korunaklı değil. özellikle son 3 senedir çoklu organ tutulumları da başladı ve en ciddi sıkıntı bagirsaklarda. Çok uzun zamandır 3 sene diyebiliriz, ishalim ki bazen tahribattan dolayı kan bile gelir. Elbette bu durumu kullanmak zorunda olduğum ağrı kesiciler de tetiklemekte. Şu ana kadar en iyi sonuçları kefir şeftali ikilisinden aldım. Hastalığımın bilinen bir tedavisi yok ancak bağırsaklar hakkında kefir haricinde önerileriniz olursa dinlemek isterim.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Doktora git kardeşim.

Ş

Edirne, çapa, trakya, marmara üniversitelerinde ne kadar romatolog varsa tanıştım. Güzel ankaram da hacettepeye gidemedim zamanım pek olmuyor. Bezdum da atın beni bu kuyudan asagi

Ozan Dokur 6 yıl

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı prof. Ömer Kuru hocayı bir gör derim.

Şensoy Dolan 6 yıl

Eyvallah

Ozan Dokur 6 yıl

Ozan Feda Köksal kardeşim ben hacettepede şifa buldum. SLE romatizma çeşidi. Şimdi KTÜ farabide takipteyim. 6 yıl Ankaraya gittim geldim. Çok iyiyim. Tavsiye ederim hacettepeyi dr. Çok iyi fakat dr randevüsü çok zor özeline gidin. Allah yardımcınız olsun.

Aliye Grsn 6 yıl

Sağolun Aliye hanım. Benim güzel memleketim ankaram iyidir. İnşallah zaman bulup gideceğim.

Ozan Dokur 6 yıl

Hacettepe de hangi doktor a gidiyorsunuz

Berna Göcmen 6 yıl

Berna hanım Hacettepede ben Sedat Kiraz'a gitmiştim. Ama başka doktorlarda var. İhsan Ertenli Umut Kalyoncu Şule hanım soyadını bilmiyorum. Hangisinden randevü alabilirseniz gidin. Geçmiş olsun.

Aliye Grsn 6 yıl

Teşekkür ederim

Berna Göcmen 6 yıl

rica ederim. İşallah bir faydam olur.

Aliye Grsn 6 yıl