Ankilozan spondilit hastasıyım kefir ve şeftali harici ne iyi gelir?

Uzun zamandır ankilozan spondilit hastasıyım. Bilmeyenler için söyleyeyim bir otoimmun sistem bozukluğu, genel tabirle iltihaplı eklem romatizması. Romatoid artrid ile karışmasın alakası yok, ra olmayı tercih ederdim. Hastalık nedeniyle kemikler ve eklemlerde ciddi deformasyon söz konusudur, anti tnf tarzı ilaçlar var ancak kullanma ihtimalim yok zira ben mühendisim, çalıştığım ortam çok korunaklı değil. özellikle son 3 senedir çoklu organ tutulumları da başladı ve en ciddi sıkıntı bagirsaklarda. Çok uzun zamandır 3 sene diyebiliriz, ishalim ki bazen tahribattan dolayı kan bile gelir. Elbette bu durumu kullanmak zorunda olduğum ağrı kesiciler de tetiklemekte. Şu ana kadar en iyi sonuçları kefir şeftali ikilisinden aldım. Hastalığımın bilinen bir tedavisi yok ancak bağırsaklar hakkında kefir haricinde önerileriniz olursa dinlemek isterim.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Bende ise, irritabl bağırsak sendromu, sebiroik dermatit ve tüm vücudu etkileyen kas ağrıları var(fibromiyalji tanımına uyan) ve kizimda inek sütü alerjisi
var,( anne karnındayken benim hormonlarimdan geçtiği söylendi) Tüm bunlar neye işaret bağırsak geçirgenliğimi, gluten alerjisimi, yoksa başka birseymi?

S

bağırsak floranızınız bozulduğuna işaret ediyor

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Sevgi Kınık hanım aynı semptomlar ben de vardı yıllarca çok çektim kas ağrılarından ve bağırsak problemlerinden sadece tesadüfen bir ayak şişmesi ile bana iltihaplı romatizma tanısı kondu kan tahlillerinde beni romotoloji ye yonlendirdiler. çok şükür doktor arastirmam da karşıma hem römotolog aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı çıktı. Ve bendeki bulguların bağırsak Florası bozukluğu ağır metaller ve brucella çıktı. Antibiyotik, probiotik ve bazı bitkisel takviyelerle tüm agrilarimdan kurtuldum. Bu arada inek sütü alerjim ve buğday a karşı intolerans çıktı bu ürünleri tuketmedigim zaman iyi fakat bazen yedigim zaman hakikaten mahvediyor. Demem o ki çok iyi bir doktora görünmek lazım, bazı vücutta olan bakteriler de çeşitli hastalıkları taklit edebiliyor.

Şafak Khatab 6 yıl