Ankilozan spondilit hastasıyım kefir ve şeftali harici ne iyi gelir?

Uzun zamandır ankilozan spondilit hastasıyım. Bilmeyenler için söyleyeyim bir otoimmun sistem bozukluğu, genel tabirle iltihaplı eklem romatizması. Romatoid artrid ile karışmasın alakası yok, ra olmayı tercih ederdim. Hastalık nedeniyle kemikler ve eklemlerde ciddi deformasyon söz konusudur, anti tnf tarzı ilaçlar var ancak kullanma ihtimalim yok zira ben mühendisim, çalıştığım ortam çok korunaklı değil. özellikle son 3 senedir çoklu organ tutulumları da başladı ve en ciddi sıkıntı bagirsaklarda. Çok uzun zamandır 3 sene diyebiliriz, ishalim ki bazen tahribattan dolayı kan bile gelir. Elbette bu durumu kullanmak zorunda olduğum ağrı kesiciler de tetiklemekte. Şu ana kadar en iyi sonuçları kefir şeftali ikilisinden aldım. Hastalığımın bilinen bir tedavisi yok ancak bağırsaklar hakkında kefir haricinde önerileriniz olursa dinlemek isterim.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Ozan Feda bey esımde de bu romatızma var tek ama tek tedavısı spor ve yuzme 33 yıldır bıkmadan usanmadan her sabah 45 dk spor yapar ve fırsat buldukca yuzer hıc ılac kullanmadı spor ve yuzme ıle kendını tedavı edıyor tavsıye ederım gecmıs olsun

A

Maşallah, bana yürüme yasaklandı zira kambur çok fazla olduğundan sıkıntılı ancak yüzme mümkün oldukça yapıyorum. Bu aralar trakya pek nemli ondan dolayı sıkıntı arttı.

Ozan Dokur 6 yıl

cok gecmıs olsun

Adile Hakverdi 6 yıl

Sağolun

Ozan Dokur 6 yıl