Aracımı vurdurarak çalıştırdıktan sonra toplam katedilen km düştü nedendir?

Gençler belki bilen çıkar, 2 gün önce aracımın aküsü bitti. Vurdurarak çalıştırdım fakat 38 bin km düştü çalıştıktan sonra. 170 binlerden 130 binlere geldi. İlk defa başıma geliyor böyle bir olay. Daha önce bilen duyan ya da çözüm önerisi olan var mıdır? Araç 2010 Corsa bu arada.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Şöyle bir tezim var. Eğer akün bittiyse ve km düştüyse senin km yi tutan beyinde bir problem olabilir.

Tekrar akü kutup başlarını söküp 10 dk bekleyip geri takar mısın?

Eğer km yine eski düştüğü yere geldiyse o zaman beyindeki kmyi tutan eeprom veya flash da sorun var sen yükseltsen de geri düşebilir.

Arabalardan anlamam elektronik bildiğim için yorumum bu.

O

Yarın bir deneyeyim bunu da doğru söylüyorsun. Öyle ise beynini kontrol ettirmek daha mantıklı bir hareket olacaktır. Teşekkürler

Bulut Celık 4 yıl

Eeprom yada flashda sorun varsa km hiç gözükmez. Eğer bilgilerin bir kısmı bu belleklerden silindi ise de durduğu yerde geri gelmez

Mert Balbey 4 yıl

Bütün umutlarım tükendi artık

Bulut Celık 4 yıl

Mert Balbey eğer veriyi yazdığın adres aynı adres ise üzerine veri yazmaya kalktığında veriyi yazmaz. Ama okuduğunda bozulmadan önceki veriyi okursun. Durum adamların kayıt için yazdığı rutindeki algoritmaya göre değişebilir tabi.

Onur Büyükaydın 4 yıl

Bulut Celık ekrandaki gösterge nasıl bir gösterge? 7segment display tarzında mı? Bi foto atsan? Mesela 170876 dan direk 132876 mı oldu? Yani demek istediğim ilk hane ve son 3 hane aynı mı kaldı?

Onur Büyükaydın 4 yıl