Arduino nano yu pc den çalıştırınca düzgün ama 9v pil ile çalıştırınca sorun oluyor?

ÇÖZÜLDÜ | İyi akşamlar. Elimde arduino nano var. Pc üzerinden çalıştırırken sıkıntı yok herşey stabil fakat 9v pil ile çalıştırınca lcd ekran bu şekilde kalıyor. Nedeni ne olabilir ?

com-zg972847mxyxaz594d8q.jpg
İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. 5V girişinden nasıl beslesin? Pil 9V. Harici bir regülatör kullanması gerekecek ki sonunda yine aynı durum ortaya çıkacak. Karanlık bir ekran mutlu edecek ise backlight beslemesine seri bir direnç bağlayabilirsin. Değeri deneyerek bulmalısın. Devre çalışır ancak 9V pille uzun süre kullanabileceğini düşünmüyorum. 2S veya 3S bir LiPo kullanmanı tavsiye ederim.

A

Üzerinde Vin gnd pinleri yok mu? Oradan 7 12 V GERİLİM ile beslerse 5 v pininden de lcd beslenir.

Akın Balli 5 yıl

https://youtu.be/kWdkPoUI2CA

Akın Balli 5 yıl

Buradan yapısını öğrenebilirsiniz

Akın Balli 5 yıl

Vin pini üzerinde DC power jack barındıran Arduino'ların jack girişi ile aynı yani nihayetinde bir regülatöre giriyor. Değişen nedir?

Alp Altuntop 5 yıl

Ayrı bir regülatöre ihtiyaç yok. Vin ve GND üzerinden 7-12V verdiğin zaman 5V çıkışında regüle edilmiş 5V elde edersin. Harici Regülatöre gerek yok yani.

Akın Balli 5 yıl

Videoyu izlerseniz anlatılmış.

Akın Balli 5 yıl

Regülatörden sadece bir atmega beslenirken sorun yok ancak çekilen akım arttıkça dropout gerilimi artacaktır. Bir de girişte seri diyot var. Yani 9V pil bu iş için uygun değil. Akım çekilince çıkış gerilimi fazla düşüyor.

Alp Altuntop 5 yıl

Siz benim yorumumu tam okumamışsınız. Arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. 5V girişinden nasıl beslesin? Pil 9V. Harici bir regülatör kullanması gerekecek ki sonunda yine aynı durum ortaya çıkacak. Karanlık bir ekran mutlu edecek ise backlight beslemesine seri bir direnç bağlayabilirsin. Değeri deneyerek bulmalısın. Devre çalışır ancak 9V pille uzun süre kullanabileceğini düşünmüyorum. 2S veya 3S bir LiPo kullanmanı tavsiye ederim.

Alp Altuntop 5 yıl

Üzerinde de regülatör var. Yani Vin pini bir regülatörden geçiyor.

Alp Altuntop 5 yıl

Çıkışındaki 5V dan çok fazla akım çekemezsiniz çünkü regülatör iyi soğutulmuyor. Bu birinci neden. İkincisi ise 9V luk pilin uçlarındaki gerilim daha 150 mA çekilirken 7V 'lara kadar düşüyor.

Alp Altuntop 5 yıl